Tuesday, November 26, 2013

Tak betul ke apa mamat PAS ni cakap?

Screen shot di atas adalah antara perkara yang perlu ditangani oleh Suhaizan Kayat dan Ketua Dewan Pemuda PAS Kedah dengan segera. Tidak dapat tidak, perkara itu perlu diselesaikan sebelum "calon tewas" itu meruntuhkan jemaah PAS di Kedah...

Saya ni bukan apa. Saya sayang la jugak kat PAS ni sebab kita ni satu agama. Walaupun berbeza pandangan politik, kita sama-sama sembah Allah Yang Satu, kan?

Tapi betul la jugak apa yang dia kata kat atas tu, kan? Ada betulnya. Dan PAS pun perlu jugak la "berani berubah"... jangan la pasal title "jemaah" tu maka semuanya "dihalalkan" begitu saja. Kalau nak orang adil dengan kita, kita pun kena adil jugak, kan?


Kesian pulak saya tengok kat Bro Zulhazmi kita tu. Bagi la dia jawatan apa-apa kat dalam Dewan Pemuda PAS. Bagi la dia bersuara dalam saluran yang betul. Kalau DAP tengok kelaku dia macam ni, silap-silap depa gelak sakan kat PAS... mana PAS nak letak muka?

Sudah la sebelum ni teruk DAP dan PKR permain PAS. Takkan nak depa tu pandang rendah lagi kot kat PAS? Agak-agak la bro...

3 comments:

Anonymous said...

Kalau nak berada dlm Pas dan terus disokong orang PAS, JANGAN SESEKALI CAKAP YANG BENAR!!

ALLAH dan Rasul ajar kita agar cakap yang benar walau pahit sekali pun tapi PAS ajar kita agar jangan cakap yang benar, MESTI BOHONG walau betapa pahit sekali pun. Pahit kerana bertentangan dengan iman kita tapi demi PAS terpksa juga lakukan.

Nawaitu bkan lagi KERANA ALLAH tapi KERANA PARTI.

Anonymous said...

Satu komen yang bijak daripda seorang ahli PAS. Harap-harap saudara kita ini kena lah adil dalam hal-hal lain jugak. Kalau PAS tak betul..tak betul lah. Kalau parti-parti lain tak betul...tak betul lah. Kita ambil yang baik-baik je, kan ke itu lebih baik sebagai orang seagama Islam dan sebangsa Melayu ( walaupun keturunan lain-lain)..he...he...he.

Anonymous said...

baguih dok ada

Bila Kak Su Bersuara... Heh!