Monday, September 2, 2013

CHECKMATE..!!! MAHFUZ, AMIRUDDIN & AHMAD YAHAYA KANTOI LAGI... @MukhrizMahathir @Berusgigi @SabrinaAzizan

Errr.. Ada nampak YB Amirruddin Hamzah tak? Err... YB Ahmad Yahaya? Ada nampak? Mahfuz? Tak payah laaa... Kalau Mahfuz ada pun bukannya dia boleh faham pun. A yang kita bagitau, F yang dia faham...

Bukan apa... ni nak cerita sikit pasal "putar alam" depa pasal Rang Undang-Undang anti-Syiah yang baru diluluskan dalam sidang DUN Kedah baru-baru ni tuuu... aku nak "sekolah"kan depa sikit... boleh tolong cari depa tak? Heh!

Meh sini aku nak cerita pasal putar alam YB-YB PAS tu baru-baru ni...


Depa kata, depa takmau sokong undi Rang Undang-Undang Jenayah Syariah yang dibahas di sidang DUN tu sebab hukum minum arak, zina dan qazaf tak ikut hukum dalam Al-Quran. Kata depa, semua tu patut dikuatkuasakan ikut hukum Al-Quran..

Depa kata lagi, ketiga-tiga hukum tu semuanya terkandung dalam hudud dan perlu dilaksanakan dalam Undang-Undang Jenayah Syariah di Kedah ni. Dan sebab tu la depa takmau sokong Rang Undang-Undang yang digubal tu... Itu alasan depa beri...

Okay.. Meh sini aku cerita perkara sebetulnya...

Kalau korang nak tahu, Rang Undang-Undang Jenayah Syariah yang dibahas tu hanyalah melibatkan penguatkuasaan baru bagi 
"klausa-klausa yang diperbaharui dalam Rang undang undang kesalahan Jenayah Syariah (Kedah) 2013 yang berkait Hukum Syarak ialah pemujaan salah, doktrin palsu, pendapat yang bertentangan dengan fatwa, penerbitan agama yang bertentangan dengan Hukum Syarak, dan lain lain."
Jadi..Rang Undang-Undang yang dibahaskan tu takdak kena mengena dengan klausa minum arak, zina atau qazaf! Ertinya, semua undang-undang mengenai ketiga-tiga perkara tu digunakan seperti yang diamalkan di zaman PAS...faham?

Jadi, jelas la kat sini bahawa Rang Undang-Undang yang dibahas dan ditolak oleh YB-YB PAS dalam sidang DUN Kedah tu hanya melibatkan enakman ANTI-SYIAH. Cuma ia tak diselitkan nama "anti-Syiah" sebab ada lagi ajaran sesat macam "agama matahari" dan sebagainya di Kedah.

Dengan adanya undang-undang yang diluluskan atas inisiatif Kerajaan BN Kedah tu, barulah pihak berkuasa boleh ambil tindakan pada golongan Syiah dan mana-mana ajaran lain yang bertentangan dengan agama Islam sebenar...

Atau mungkin PAS takut depa pun dikenakan tindakan kot? Awat PAS dok amal ajaran sesat jugak ka? Lagipun, PAS sendiri dah setuju mengatakan fatwa Mufti Kedah tak boleh disanggah di mahkamah, kan? Rang Undang-Undang tu dah dirujuk dan dipersetujui Mufti tu...amacam?

Silapnya dekat PAS sendiri sebenarnya. Depa boleh gubal dan ubah klausa minum arak, zina dan qazaf masa depa 5 tahun jajah Kedah dulu. Tapi pasal depa pun tak cukup ilmu dan "wayang" saja lebih, la ni depa menyalak bila Mukhriz perangi Syiah di Kedah... ada ke patut?

Paling best, Mukhriz sempat sindir PAS dalam sidang DUN. YB PAS kata Syiah tu "mazhab". Padahal, Mufti Kedah sendiri sahkan bahawa Sunnah Wal Jamaah hanya iktiraf 4 mahzab saja sebagai mazhab umat Islam.

Lebih memalukan PAS, Mufti sendiri menegaskan bahawa Syiah tu BUKAN mazhab dan tidak diiktiraf sama sekali fahamannya oleh Sunnah wal Jamaah. Amacam? Nak lawan Mufti? Pakai Yayasan Paksi pun tak boleh lawan Mufti woooo.. Mufti bukan penaung yayasan tu ke? heh!

1 comment:

Anonymous said...

BoDOH Betul Mahfuz...ada saja nak putar alam...kan Kanun Jenayah Syariah tidak boleh melampui Hudud dan Qisas tetapi hukuman takzir anti syiah boleh...laksanakan takzir dahulu laaaa..
Lagi pu jika nak masukkan hukuman bunuh dan sebagainya mesti pinda perlembagaan Negara...hemmm kawan hang dalam DAP tu setuju ker...kalau laksanakan hukuman hudud Anwar Ibrahim akan didakwa bawah kesalahan hudud liwat...jika tak cukup bukti boleh kenakan hukuman takzir 20 tahun kerja berat seperti dilaksaanakan di Pakistan.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!