Thursday, August 22, 2013

HOT..!!! IDRIS AHMAD PERNAH "SKODENG" MAT SABU & NORMAH..???!!!

Inilah sifat RETORIK puak - puak Parti Angguk Saja ni yang sebenarnya. Diorang dok asyik tuduh orang lain mengamalkan Assobiyah. Tapi kalau diorang buat?

Jelas, apa yang dilakukan oleh Mantan Ketua Penerangan PAS ini juga boleh dianggap sebagai satu tindakan Assobiyah. Membela mereka yang berada dikalangan mereka sahaja.

Hanya semata - mata kerana Si Mat Syabun ni Timbalan Presiden PAS, maka dia cuba sedaya upaya untuk menafikan penglibatan 'Bang Mat' dengan Syiah.
 
Cuba kalau Mat Syabun tu bukan Timbalan Presiden PAS. Tak mustahil awal - awal lagi Bang Mat akan dikerat dari dalam jemaah PAS.

Kata Si Derih Ahmad ni, dia dah lama berkawan dengan Bang Mat. Tak pernah pulak dia tengok Bang Mat mengamalkan Syiah secara terang - terangan.
Mengulas kaitan Mohamad dengan fahaman Syiah, Idris yang juga Ahli Parlimen Bukit Gantang menafikan perkara tersebut sambil menegaskan bekas wakil rakyat itu tidak pernah menunjukkan ciri-ciri ajaran itu.
"Saya berkawan lama dengan dia (Mohamad), saya kenal dia sejak dari zaman universiti lagi.
"Waktu itu dia kena tangkap di bawah ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) di Kuala Pilah, saya pergilah dengan motorsikal buruk saya dengan kawan-kawan lain.
"Saya kenal dia dan tidak pernah tengok dia sembahyang gunakan batu dan sebagainya. Syiah itu kita tahu macam mana (amalannya) tapi tidak pernah tengok dia tunjukkan," katanya.
Sekarang meh kita tanya Si Derih Ahmad ni sikit. Pernah tak dia tengok Bang Mat 'bersama' dengan isteri dia? Mesti tak pernah kan?

Adakah itu bermakna Bang Mat tak pernah 'bersama' isteri dia seperti mana pasangan lain yang sudah pun mendirikan rumah tangga? Hah! Boleh jawab tak Derih?

Hakikatnya, tak mustahil sekiranya benda yang kita tak nampak tu orang tu tak buat. Selama hari ini pun, kita tak tau yang Pak Mus tu ada 'skandal' lain.

Tapi, bila dah keluar video dan sebagainya, baru la kita tau. Pun PAS masih jugak menafikan perkara tersebut dengan alasan yang bukan - bukan. Jadi, kalau benda tu kita tak nampak, boleh ke kita kata ianya tak wujud!!! - SemutHitam

1 comment:

Anonymous said...

bila mat sabun masuk U ini cerita baru ni..............

Bila Kak Su Bersuara... Heh!