Saturday, June 15, 2013

PUIII..!!! LEMBAGA PENGARAH LANTIKAN PAS NAK SAMAN PKNK..??? @MukhrizOfficial @MukhrizMahathir

Memang menyirap darah aku bila dengar cerita tentang Dato' Jahubar Sathik yang dilantik oleh Kerajaan PAS Kedah dulu sebagai Ahli Lembaga Pengarah Bina Darulaman Berhad nak saman PKNK...

Khabarnya, dia nak saman PKNK sebab kontraknya nak ditamatkan dengan notis 6 bulan. Kononnya dia kata PKNK tak bagi sebarang alasan untuk tamatkan kontraknya sebagai Ahli Lembaga Pengarah... Heh! 

Kononnya, dia nak kata PKNK dan Kerajaan BN Kedah ni "zalim" la tu kottttt....?

Itu je alasan Sathik? Kalau itu saja alasannya, aku yakin kalau Sathik saman PKNK 1000 kali pun, dia takkan menang punyaaa..!!! Dia saja nak saman untuk dapatkan simpati dan publisiti murahan? Sila saman PKNK secepat mungkin kalau berani...

Sebab apa aku kata Sathik ni takkan menang saman dan mengarut? Sebabbbbb...


...jawatan yang Sathik pegang tu hanyalah LANTIKAN SECARA KONTRAK..! Sathik ni dilatik jadi Ahli Lembaga Pengarah BDB (anak syarikat PKNK) pada3 April 2008, betul-betul lepas PAS jajah Kedah ni dulu..

Dalam ertikata lain, Sathik ni lantikan politik yang dibuat secar contract basis! Bila jadi macam tu, dia tertakluk kepada terma dan syarat yang ada dalam lantikan kontrak dia tu...

Merujuk kepada syarat kontrak tu, ia terang-terang mengatakan bahawa dia boleh ditamatkan kontrak oleh majikan TANPA SEBARANG SEBAB dengan memberikan NOTIS SELAMA 6 BULAN atau PAMPASAN UNTUK 6 BULAN tersebut..!!!

Jadi, apahal Sathik nak saman? Tak payah bagi sebab pun PKNK boleh terminate kontrak dia tu serta merta, kan? Terserah la PKNK nak bagi notis 6 bulan atau pampasan 6 bulan pada Shatik sebelum ditamatkan kontraknya... Takkan la dia tak faham kontrak tu kot?
3rd April? Heh! Sah lantikan PAS nihhhh...!!!
Pada aku, PKNK ada sebab yang valid untuk tamatkan kontrak Sathik tu. Banyak kepincangan yang dia dah lakukan. Khabarnya, dia ada terlibat dengan projek Aman Central dan dikatakan buat leceh dalam BDB dan Bina Kuari. Abih GLC Kedah dia dok kacau...?

Mungkin sebab tu PKNK tamatkan perkhidmatan Sathik. Mungkin masa PAS menjajah Kedah, dia dilindungi oleh para pembesar PAS. Tapi so sorry bebbbb...! Kerajaan BN tak mudah dipermainkan dan tidak sebodoh Kerajaan PAS Kedah...

Jadi, sila saman PKNK segera. Tu pun kalau boleh menang laaa... Heh! Tapi kalau gamak tak boleh menang tu, tak payah la saman. Buang masa Mahkamah je dengar alasan tak valid macam tu.. kan? kan? kan?

3 comments:

Anonymous said...

JAHUBUR SATAIK HA...HA...HA.

Anonymous said...

apa tunggu 6 bulan pulak,
belah la, resign la sekarang.....
hormat kerajaan BN Kedah sama,
diharap di GLC lain2 pun terminate sja kontrak depa dari lantikan kerajaan pas kedah dahulu.....

Anonymous said...

Kita buat report polis mengatakan bahawa sataik ni telah dirasuah oleh PAS. Rasuah Jawatan Lembaga Pengarah.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!