Tuesday, May 28, 2013

PEDASSS..!!! BEZA ANTARA ANAK MUDA MALAYSIA & ANAK MUDA PAKATAN HARAM...!!!

KL01_020413_ANAK_FELDA

Puak-puak tegar Pakatan Haram masih lagi hangat memperkatakan tentang kehebatan mereka berkumpul beramai-ramai sambil pegang lilin di Padang Timur berhampiran Amcorp Mall di Petaling Jaya baru-baru ini.

Kononnya mereka merasakan diri mereka hebat kerana mampu mengumpul sekitar puluhan ribu rakyat berbilang kaum dari seluruh Malaysia untuk berhimpun di padang sekecil itu. Biasalah, padang kecil dan dimuatkan melebihi kapasiti, sudah tentulah dilihat ramai dan padat!

Saya tak nafikan mereka ramai di malam itu, tapi saya sangsi tentang latar belakang mereka yang hadir apabila dikatakan bahawa sebahagian dari mereka terdiri dari golongan tidak cukup umur, golongan pendatang asing dari China dan ada pula yang terpaksa dibayar untuk hadir.


Hebat sangatkah “bervigil” di depan Amcorp Mall? Hebat sangatkah berhimpun tanpa mengetahui hala tuju secara jelas tentang tujuan himpunan 505 itu. Ya, kononnya untuk memprotes penipuan pada PRU ke-13 yang lalu.

Masalahnya, penipuan itu sampai sekarang masih lagi gagal dijelaskan secara terperinci, kukuh dan mempunyai bukti yang “beyond reasonable doubt”. Malah bukti-bukti yang diketengahkan jelas merupakan pembohongan yang sengaja dirancang. Mudah sangat nak dibongkarkan…

Saya yakin mereka yang hadir di Amcorp Mall itu tidak sedar tentang persoalan “siapa tipu siapa”. Mereka kononnya percaya bahawa SPR dan Kerajaan BN menipu rakyat. Tapi mereka tak sedar sebenarnya itu semua karut dan tidak masuk akal sama sekali.

Mereka tidak sedar bahawa mereka sedang ditipu oleh para pemimpin Pakatan Haram yang cuba menabur fitnah terhadap kemenangan BN pada PRU ke-13 yang lalu.

Kononnya malam 505 di Amcorp Mall itu dipenuhi oleh golongan muda dari Pakatan Haram. Betulkah? Kalau betul, apakah yang mereka bangga sangat duduk memegang lilin sambil dengar fitnah? Apakah itu satu pencapaian yang sangat membanggakan?

Adam-Adli2

Saya teruja untuk memberitahu bahawa keenam-enam anak Felda baru-baru ini telah berjaya menawan puncak Everest, gunung dan banjaran tertinggi di dunia. Bukan seorang, tapi enam orang yang telah membuktikan kehebatan anak-anak Felda.

Pada saya, kejayaan seperti itu layak dibanggakan kerana tidak semua dari kalangan rakyat khususnya golongan muda seperti Adam Adli, Safwan Anang, Khalid Ismet dan rakan-rakan mereka yang mampu berbuat demikian.

Syabas Felda kerana mampu membezakan golongan muda yang berkualiti berbanding yang hanya bertaraf “sampah”. Anak Felda ternyata “di atas” dan anak-anak muda Pakatan Haram itu tidak berkembang langsung mindanya serta masih lagi ditakuk lama…

Sebenarnya saya sangat kasihan pada golongan muda “peliharaan” Pakatan Haram itu. Bukan apa, pencapaian mereka hanya berkisar tentang perkara-perkara negatif seperti tidur atas jalan, panjat pagar pusat pendidikan tinggi dan ditahan lokap.

Kalau sebut nama “anak Felda”, maka mereka diingati sebagai penakluk puncak Everest. Tapi kalau sebut anak-anak buah Chegu Bard, Sam Ketot, Nasrudin Tantawi, Nurul Izzah, Rafizi Ramli dan Nik Abduh, nama mereka begitu sinonim dengan huru-hara dan “lokap”. Tak malukah?

Persoalannya, sampai bila anak-anak muda itu harus dibiarkan terpengaruh dan dijadikan “keldai” untuk Anwar mencapai cita-citanya sebagai Perdana Menteri? Ibu bapa, adik beradik dan sanak saudara mereka tidak mampu buat apa-apakah sebelum anak-anak muda ini terus “sesat jalan”?

Sumber: Mykmu.net

2 comments:

Anonymous said...

Semasa saya tersesat menjadi penyokong BUTA, TULI, BONGKAK dan BODOH PKR dulu, saya mendapati ramai peguam dan hakim, direkrut menjadi ahli PKR, termasuklah anak muda professional Melayu dan Bumiputera lain yang makin bongkak seperti kacang lupakan kulit dan rumpun asalnya (saya percaya ramai yang bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab nak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS). Ini amat membimbangkan kerana saya amat mengesyaki mereka mahu menawan sistem Perundangan, Guaman dan Kehakiman dan Jabatan Perkhidmatan Awam di Malaysia!

Sebab itu samseng PKR/DAP tak takut lansung langgar undang-undang termasuk mengapi-ngapikan Cina muda untuk benci melampau orang Melayu/UMNO, seperti yang berdemo tak habis-habis termasuk buat huru-hara depan balai polis, dan di Facebook si Cina pengganas, nama Venus di Sydney, yang sampai mengugut nak bunuh PM dan bekas PM kita. Polis dan KDN, mesti jangan biarkan hakim-hakim dan peguam-peguam PKR/DAP PIJAK undang-undang macam sampah dan mengajar anak muda yang masih berhingus meleleh terus menjadi samseng atau pengganas macam Cina pengganas itu! Dahlah tu, pengganas Cina ni panggil PM tercinta kita ‘najis’ – dan DAP-si Kit Sial pula, panggil PM ‘syaitan’! Kurang ajar betul – tak ada lansung perasaan mengenang budi dan saling menghormati sesama kaum, terutamanya seorang PM. Kita layan dengan baik lepas mereka dibawa penjajah British durjana, bagi kerakyatan dan juga Singapura dengan mudah sekali, dan PM kita begitu berbudi bahasa dan menabur bakti kepada orang Cina.

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya sebagai "Pakcik Tempurung" untuk mengelirukan pembaca).

MoMoCk said...

apa yg dapat dengan tawan puncak Everest???? taraf hidup di Malaysia semakin berkurang ke?? dgn pijak kaki kat gunung cukai diturunkan ke?? itu pencapaian untuk individu. bkn untuk rakyat. diorang ni berhimpun sebab pikir nasib anak cucu akan datang. ekonomi makin naik, nanti anak cucu merempat. nak suruh anak cucu buat umak kat Everest ke??? apa punya bangang. lngsung x ada kesedaran sivik la korg ni.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!