Thursday, May 16, 2013

PANASSS..!!! APA PESAN MB KEDAH PADA EXCO-EXCO YANG BARU DILANTIK TU..?

MB Kedah...Datuk Mukhriz Tun Mahathir...
Korang tau semalam Exco-Exco Kerajaan Negeri Kedah dah dilantik, kan? Tapi korang tahu tak apa yang Datuk Mukhriz selaku MB Kedah pesan pada Exco-Exco yang baru dilantik semalam tu? Heh!

Awal-awal lagi lepas dilantik, Datuk Mukhriz beritahu bahawa dia akan bersikap tegas terhadap KPI atau prestasi para Exco yang dilantik. Dia dah "warning" awal-awal, sebijik macam Ustaz Azizan "warning" Exco-Exco Kerajaan PAS Kedah penggal lalu...

Cuba tengok dan dengar apa yang dipesan Datuk Mukhriz kat bawah ni...heh!Namun mungkin Exco-Exco yang dilantik Ustaz Azizan tu semuanya "culture shock" dan "degil", depa tak heran pun kat "warning" Ustaz. Depa buat ikut suka hati depa. Bila Ustaz jerkah, depa kata Ustaz Azizan jahat. Heh! Macam budak kecik, kan? Heh!

Aku bangga melihat ketegasan Datuk Mukhriz. Beliau berani lantik barisan Exco yang muda dan kurang berpengalaman dalam urusan pentadbiran negeri, disulami dengan Exco yang berpengalaman, diadun dengan ramuan strategi terbaik bagi memacu transformasi demi negeri Kedah dan rakyatnya.

Tahniah dan syabas kepada semua Exco kerana dapat seorang "boss" yang hebat. Bukan calang-calang Exco dan MB yang rakyat Kedah dapat kali ni. Bertenaga, profesional, amanah, berprestasi tinggi dan willing to move forward with full "throttle"!

Selamat berkhidmat semua..!!!

P/s: Aku yakin Datuk Mukhriz dan barisan Exco ni akan kerja kuat 1,000,000%! Sebab? Sebab kalau rakyat Kedah tak tibai depa, Tun M nanti akan tibai depa habis-habisan..heh! Gerun aku ingat amaran Tun M..heh!

6 comments:

banggoi petai said...

nak tibai amendanya lagi. .. tua kutuk tu tunggu melingkop jaa lagii. .. melingkop jaa tua kutuk tu baru mukhriz tau langit tinggi rendah. . wakakakakaaaaaa

Anonymous said...

Bro...

Dapat depa kerja kuat 101% pung dah cukup apa.

Anonymous said...

Orang PAS yang berhati busuk jangan terlalu menghina orang lain. Jaga kaki hangpa elok-elok.

Jangan ingat PAS tu paspot ke syurga.

Allah swt tak suka manusia yang riak.

Ingat tu buat perangai elok-elok.

Anonymous said...

apa kena mengena dgn kaki...???

Anonymous said...

aku nak tengok betoika mu keris ni nak islam

Anonymous said...

kpi mu keris

Bila Kak Su Bersuara... Heh!