Thursday, May 2, 2013

GEMPARRR..!!! TIMBALAN PENGERUSI DAP KEDAH LARI BERTENGKAR DENGAN "TAIKO-TAIKO" CINA..!!!

Baru-baru ni aku dapat tahu tentang satu pertemuan di antara Timbalan Pengerusi DAP Negeri Kedah/Perlis dengan beberapa individu berpengaruh di kalangan masyarakat Cina di Kedah. Lokasinya terpaksa dirahsiakan...

Untuk makluman, individu-individu berkenaan bukan dari parti komponen BN. Depa golongan atas pagar yang kebanyakkannya berniaga dan bekerja sendiri dan DAP diwakili oleh Timbalan Pengerusi DAP Negeri dan konco-konconya...

Memang hangat pertemuan tu. Depa berbincang pasal politik dan pihak manakah yang akan diundi masyarakat Cina di Kedah pada PRU ke-13 ni...Menurut sumber aku yang tak pernah tipu dari sudut maklumat yang dia pernh berikan, perbincangan tu memang panas! Tepuk meja, maki hamun dan depa bertengkar teruk!

DAP Kedah nak orang Cina undi Pakatan Haram la kan. Itu normal la. Mula-mula depa pujuk secara lembut. Tapi individu-individu berpengaruh dalam masyarakat Cina tu selamba "counter" balik. Depa tak percaya pada Pakatan Haram!

Contohnya, depa counter pasal Lynas dan janji-janji Pakatan Haram yang depa tak tunaikan. Paling depa marah ialah pasal Hudud. DAP tu ingat orang Cina kat Kedah ni bodo, kot? Memang cari pasal laaa... Teruk jugak la Timbalan Pengerusi DAP Negeri tu kena titik..!!! Heh!

Last-last Timbalan Pengerusi DAP tu blah... Tak tahan kena "titik"! Lari ke bebbb? Heh! Yang aku herannya, dia kalah lawan bertengkar dengan individu-individu berpengaruh Cina tu tu... padahal depa tu ada yang sekolah sampai tingkatan 3 jaa..! Heh!

Cerita ni memang betul dan benar. Aku tak tipu dan benar-benar berlaku. Cuma, aku tak boleh la cerita detail disebabkan faktor keselamatan sumber pemberi maklumat...Sorry bebbb..

Amacam sekarang? Kaum Cina dijangka swing kembali ke pangkuan B di Kedah. PAS Kedah pastikan barang-barang depa "clear" kat Wisma Darulaman tu, boleh? Heh! Jangan marah beb...sekadar berpesan saja...heh!

1 comment:

Anonymous said...

Depa pun satu, reka la modai lain.... tiap-tiap PRU dok main HUDUD. Hudud hilang seri cahaya akidah, jadi bola pingpong ditangan ahli politik.

Bukan Melayu je menyampah, Cina pun sama.

Sokong BN je. BN tak buat naya ke rakyat pun...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!