Wednesday, May 1, 2013

GEMPARRR..!!! SIAPA AHLI POLITIK YANG "DI TIBAI" MUKHRIZ MAHATHIR "NIHHH..???

"Sekadar gambar hiasan sajaaaaa.." Heh!
Adehhhh..!!! Sapa pulak yang Datuk Mukhriz "balun" ni? Pemimpin Syi'ah mana yang bertanding Parlimen di Kedah ni? Korang kenal tak sapa pemimpin tu?

Datuk Mukhriz tak sebut nama pemimpin Syi'ah tu. Tapi rasanya, orang Kedah khususnya di Pendang tahu dan kenal siapa gerangan ahli politik yang dimaksudkan Datuk Mukhriz tu...

Tok-Tok Guru di Kedah ni dah lama bising. Cuma depa bising kat belakang saja la sebab depa nak jaga kepentingan parti. Depa ni Tok-Tok Guru yang sokong PAS dulu. Tapi bila puak Syi'ah ni makin berani sampai bawak mai "ayatollah" depa ke Pendang, maka golongan ulama tu dah tak boleh tahan!

Dengan nama Allah SWT dan ajaran Rasulullah SAW, golongan Tok-Tok Guru PAS ini memberontak menentang kedatangan "ayatollah Syi'ah" ni di bumi yang mereka pijak. Depa sanggup derhaka pada PAS pada PRU kali ni semata-mata tak mahu "ayatollah" tu menang di tempat depa..

Korang tahu tak sapa yang dimaksudkan? Boleh cerita sikit? Ceciter...ceciter...heh!


Tolak Pemimpin Politik Amal Fahaman Syiah

Rakyat diingatkan supaya tidak mudah terpedaya dan menolak pemimpin parti politik yang berketrampilan Islamik tetapi menjadi pendukung ajaran syiah yang dilarang diamalkan di negara ini.

Calon Barisan Nasional (BN) di kerusi Dewan Undangan Negeri Ayer Hitam Datuk Mukhriz Tun Mahathir berkata hasil pertemuannya dengan beberapa guru pondok, beliau dimaklumkan adalah pemimpin parti politik yang mengamalkan fahaman syiah.

“Kita patut rasa risau…kalau parti (diwakili pemimpin itu) tuduh orang tolak Islam, tapi dia ada fahaman bertentang dengan ajaran Ahli Sunnah Wal Jamaah (diamalkan di negara ini).

“Kita dengar daripada tok guru pondok dah lama tapi kebelakangan ini ia semakin tertonjol. Reaksi tok guru pondok ini kuat menolak mereka (pemimpin berfahaman syiah),” katanya kepada pemberita pada majlis Makan Tengahari/Janji Ditepati di Kampung Teluk Tui, dekat sini, Rabu.

Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan pada Mei 1996 memutuskan ajaran Islam yang lain daripada pegangan Ahli Sunnah Wal Jamaah adalah bercanggah dengan hukum syarak dan undang-undang Islam dan penyebaran apa-apa ajaran yang lain daripada Ahli Sunnah Wal Jamah adalah dilarang di negara ini.

Mukhriz yang juga Timbalan Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri berkata mana-mana pemimpin yang mengamalkan fahaman syiah, mereka perlu bersikap telus dan mengisytiharkan perkara itu. “Silap-silap terpilih jadi anggota Parlimen, sampai dalam Parlimen (Dewan Rakyat) dia bawa fahaman ini (syiah),” katanya.

Terdahulu beliau yang meninjau Projek Perumahan Rakyat Miskin Tegar (PPRT)yang sedang dibina untuk penduduk terpilih di kampung itu, berkata projek itu merupakan satu lagi bukti bahawa kerajaan BN menepati janjinya kepada rakyat. “Tugas wakil rakyat adalah untuk berusaha menyelesaikan masalah rakyat. Kerajaan negeri (PAS Kedah) dah lima tahun (mentadbir) pun masih gagal nak laksanakan tanggungjawab,” kata Mukhriz yang merupakan penyandang kerusi Parlimen Jerlun. – BERNAMA

2 comments:

Anonymous said...

Dalam syiah dipanggil Taqiyah,menipu yg dhalalkan bia musuh xtau sape diri dia,musuh syiah sbenar ialah??

Anonymous said...

ye ke syiah bolehkan kahwin kontrak satu malam je macam STOPA?

Bila Kak Su Bersuara... Heh!