Sunday, May 12, 2013

GEMPARRR..!!! KADIAQ SYIEKH FADZIR BERANI "TEMBAK" ANWAR BERAHIM..???!!!

Aiiikkkk..??? Baru saja masuk PAS dah berani "tembak" Anwar Berahim? Tak sayang diri ke? Nak kena pecat macam Hasan Ali? Awat Kadiaq ingat dia "kebal" dari dipecat Azmin dan Anwar bila duduk dalam PAS? Heh! 

Kan Anwar dah kata, PRU ke-13 ni tak sah. Pada Anwar, PRU ke-13 ni hanya sah sekiranya dia jadi PM Malaysia ke-7.. baru la PRU ni boleh dianggap sah. Takka la itu pun Kadiaq tak reti? Tak faham bahasa ke? Heh!

Kalau nak ikut "curiga", kami lagi banyak curiga la Kadiaq weiii..! Aku sendiri curiga bila hang yang masa tu masih dalam UMNO lagi tapi berani pi masuk dalam kamar mahkamah masa hearing kes liwat Anwar tu. Alaa.. aku ada dalam tu.. aku sendiri nampak hang peluk Anwar...Heh!


Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Abdul Kadir Sheikh Fadzir menganggap kemenangan Barisan Nasional (BN) pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU13) tidak boleh dinafikan oleh mana-mana pihak. 

Justeru beliau yang sebelum ini dilihat lebih mesra pembangkang meminta semua pihak supaya menerima hakikat keputusan PRU13 bagi peringkat pusat dan negeri pada 5 Mei lalu dengan baik.

“Saya meminta supaya semua pihak menerima baik keputusan rakyat yang telah dibuat pada PRU13.

“Mesikpun terdapat sedikit kecurigaan disana sini mengenai ketelusan pemilihan tersebut tetapi ia bukanlah sebesar yang boleh menafikan kemenangan-kemenangan yang telah diisytiharkan,” katanya melalui satu kenyataan media.

Abdul Kadir berkata, pihak yang tidak berpuas hati dengan keputusan PRU13 masih boleh memohon kepada mahkamah untuk cuba memperbetulkan keadaan.

Beliau juga yakin rakyat sudah jemu dengan politik berpanjangan dan adalah baik untuk semua pihak meneruskan kerja membangunkan negara dan bangsa.

Sehubungan itu beliau meminta pakatan pembangkang supaya turut menerima keputusan tersebut dan memainkan peranan sebagai pembangkang yang kuat, aktif dan bertanggungjawab. – mynewshub.my

4 comments:

Anonymous said...

INI PEMBANGKANG YG RASIONAL - BUKAN BN YG SALAH RAKYT PILIH ALL PUNYA KUASA BUKAN YAHUDI

Anonymous said...

Nak ampu bodek UMNO la tu. Nak join balik ke?

Anonymous said...

Bunyi macam dah sedar takde "future" dalam PAS....kesiannn...

Anonymous said...

YANG NIE PESERTA MAHARAJA LAWAK SIRI YANG KE BERAPA?????

NAK JADI ORANG BAIK KOT.....KALAU TAK SAMA-SAMA ADA DI PERHIMPUNAN PR YG PAKAI BAJU HITAM......

Bila Kak Su Bersuara... Heh!