Monday, April 1, 2013

GEMPARRR..!!! MUFTI KEDAH KATA PAS "KAFIR"..???!!!

Baru-baru ni Mufti Kedah, Tuan Syeikh Hj Mohamad Baderuddin berucap di majlis Istighazah Al-Kubra. Mufti ni dah keluarkan kenyataan yang agak kontroversi dan pedih untuk puak-puak PAS bedengungggggg...!!!

Apa kata Mufti Kedah tu? Cuba baca kat bawah... panas la telinga puak-puak tuuuu..."Golongan yang menolak perpaduan dan enggan bersatu atas nama Islam dianggap kufur dan mereka pasti menerima azab Allah SWT kelak," - Mufti Kedah, Mac 2013.

Dalam kenyataan ni, Mufti Kedah suruh kita semua umat Islam bersatu. Buang fahaman politik dan kita perlu bersatu dengan survival Islam, bangsa dan tanahair. Itu antara intipati ucapan beliau dalam majlis tu...

Aku nak tanya, siapa puak PAS yang berani bangkang kenyataan Mufti Kedah tu? Ada berani?

Bila masuk bab "kufur" ni, maka sesiapa yang didapati kufur, maka pelakunya digelar sebagai "kafir". Rujuk nahu tasrif bahasa Arab...bagi saraf "faa'il".

Siapa yang "kafir" ni? Sapa yang tak mau bersatu ni? PAS atau UMNO? UMNO ajak bersatu, PAS nak ke taknak? Setahu aku UMNO dah berkali-kali ajak, tapi PAS tak mau...

Khabarnya PAS dan Pok Nik Ajis lebih suka bersatu dengan kafir harbi dan pelakon filem terkenal di Jepun! Heh! Faham-faham sendiri la nooooo..!!! Heh!

3 comments:

Anonymous said...

wahai mufti kalau bersatu atas dasar islam bila-bila masa pas sanggup tapi kalau bersatu atas dasar kebangsaan sila lah tuan mufti seorang bersatu dengan umno tu . pas tak sanggup

Longchepoh said...

Ewah anon April 1, 2013 at 6:16 PM,

Cari jalan nak salahkan UMNO pulak. Bila pulak Umno ajak bersatu atas dasar kebangsaan???. Kalau tak reti pasal bab kebangsaan ni tok sah komen la. Buat malu saja. Apa yang kamu faham pasal kebangsaan?

Sila baca sejarah Pakistan dan nama Choudry Rahmat Ali. Kerana "kebangsannya" dia berjaya menyatukan umat Islam di India dan menubuhkan Pakistan. Kalau tak ada negara dan kedaulatan sendiri adakah umat Islam yang tinggal di India (sebelum Pakistan wujud) akan bebas melaksanakan tuntutan agama? Sedangkan masjid Babri pun puak-puak Hindu ni bakar.

Anonymous said...

PAS MENGAKU ISLAM, TAPI BERSATU DENGAN KAFIR HARBI ....MANA SATU BETUL?....MUNAFIK LAH ....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!