Tuesday, March 19, 2013

TERKINI OPS DAULAT..!!! "ADNAN" TURUN KASI BERSEPAI KEPALA PENGIKUT KIRAM..!!!

Aku difahamkan bahawa PDRM dan ATM akan sama-sama mengeledah Kampung Tanjung Batu di Lahad Datu hari ni. Kalau ada pengganas ditemui, aku percaya tiada ruang bagi mereka untuk melarikan diri lagi...

Paling best, kali ni kereta perisai berantai model "Adnan" akan turut digunakan untuk menggempur pengikut-pengikut Kiram yang kurang ajar tu. Perghhh..!!! Berkecai la tengkorak kepala korang lepas ni...heh!

Aku masih ternanti-nanti maklumat terkini dari member aku yang sedang membuat liputan di Lahad Datu. Khabarnya dia turut serta dalam operasi kali ni. Tak tahu la sebagai apa, mungkin dia jadi tukang catat macam aku jugak...heh! Line tenet takde kat sana masa operasi dijalankan..?

Kita layan dulu cerita terkini dari Lahad Datu di bawah ni...

Operasi Menggeledah Di Tanjung Batu Akan Selesai Hari Ini – Hamza
Pasukan keselamatan menggunakan kereta perisai jenis Adnan dalam Ops Daulat untuk mengempur saki-baki pengganas bersenjata Sulu di Kampung Tanjung Batu.

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hamza Taib berkata, kereta tersebut mempunyai mobiliti lebih baik dan mudah digunakan.

“Kita lebih bersedia sekarang dan operasi menggeledah di kawasan Tanjung Batu akan diselesaikan sepenuhnya hari ini,” kata Hamza pada sidang media di sini pada Selasa.

Hamza berkata tiga lagi suspek bersenjata berjaya ditahan pada Isnin menjadi jumlah tahanan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (SOSMA) kini 107 orang.
- Mstar Online

1 comment:

manjung said...

5tak sabar nak tengok kepala kiram bersepai...huhuhu

Bila Kak Su Bersuara... Heh!