Friday, March 15, 2013

SERANG..!!! SERANG..!!! SERANG..!!! ALLAHU AKBAR..!!! SELAMATKAN #FELDA SAHABAT..!!!

Nampaknya puak-puak pengganas yang cuba mencemar kedaulatan tanahair kita semakin cuak! Mungkin muka depa semua dah jadi biru pucat! Bayangkan, lebih kurang 48 jam dari sekarang mereka akan digempur habis-habisan oleh ATM dan PDRM di bumi Sabah!

Aku yakin, bilangan puak-puak pengganas Kiram III tu dah tinggal kurang dari 50 orang. Menurut maklumat dari member aku, sekarang ni hanya tinggal 2-3 kumpulan pengganas kecil yang masih bacul bersembunyi di sekitar Lahad Datu.

Bayangkan dengan jumlah itu, mereka dikesan dengan pelbagai peralatan canggih dan bakal diserang dari udara, laut dan darat! Bukan setakat beratus-ratus komando, malah kereta kebal, jet-jet pejuang, helikopter penggempur dikhabarkan dalam perjalanan ke Sabah..!!!Malaysia sudah lama tidak diuji dengan peperangan sebenar. Selalunya kita hanya dapat tengok depa buat demo dan eksais berperang saja. Tapi kali ini memang real. Memang bersepai la kepala anak lelaki Kiram III yang kurang ajar tu...

Aku berdoa semoga Allah SWT memberikan keberanian yang luar biasa pada anggota-anggota pasukan keselamatan kita. 

Semoga Allah jauhkan mereka dari sebarang kejadian yang tidak ingini. Paling penting, keselamatan mereka dipelihara Allah dari musuh-musuh yang mengamalkan ilmu hitam dalam perang! Aku harap seluruh umat Islam di negara ini turut mendoakan keselamatan wira-wira negara di sana...

Takbir..!!! Allahu Akbar..!!! Allahu Akbar..!!! Allahu Akbar..!!!

Gempuran Penamat Dalam Masa 48 Jam!

Angkatan Tentera DiRaja Malaysia (ATM) dijangka akan melakukan gempuran terakhir bagi menamatkan terus pencerobohan kumpulan pengganas Sulu di kawasan Lahad Datu, Sabah.

Penulis menjangkakan gempuran akan dilakukan dalam tempoh 48 jam lagi.

Konflik Lahad Datu perlu dihabiskan segera bagi membuka laluan untuk kerajaan menumpukan pula kepada isu Pilihan Raya Umum Ke-13.

Mynewshub difahamkan pembubaran Parlimen terpaksa dibawa ke bulan hadapan berikutan isu Lahad Datu menuntut kerajaan berkuasa penuh menanganinya dan bukan kerajaan ‘caretaker’.

Seperti yang kita tahu, semalam ATM telah pun mengumumkan ia akan menambah aset dan anggota untuk menggempur pengganas yang menceroboh negara di Kampung Tanjung Batu dan Sungai Nyamuk, 130 kilometer dari bandar Lahad Datu, sejak 12 Feb lepas.

Malah, Panglima Angkatan Tentera Jen Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin memberi gambaran operasi daulat yang memasuki hari kesembilan (semalam), berada di penghujungnya dengan tumpuan menjejaki saki-baki pengganas yang kini bergerak dalam kumpulan kecil.

Beliau berkata 12 kereta kebal perisai berantai, beberapa helikopter Pasukan Udara Tentera Darat dan kapal perang Tentera Laut Diraja Malaysia akan tiba hari ini di sini secara berperingkat.

Mynewshub difahamkan, helikopter berkenaan yang sedia dimuatkan dengan machine gun sudah pun mula terbang di kawasan Lahad Datu.

heli tentera darat w

Zulkifeli berkata, langkah menguatkan pertahanan dan kawalan itu bertujuan menutup terus laluan kepada musuh daripada menceroboh ke negara ini sama ada di laut dan di darat.

Sementara itu, Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman memberitahu Radio 24 bahawa Malaysia tidak akan menerima sebarang rundingan buat masa sekarang, termasuk rundingan yang dibuat oleh pihak ketiga seperti kerajaan Filipina.

Ini bererti hanya tindakan ketenteraan sahaja sebagai jalan penyelesaian terhadap krisis pencerobohan di Lahad Datu yang bermula sejak Februari lalu.

Hari ini, Op Daulat memasuki hari kesepuluh. Ketika gempuran pertama dibuat, sebanyak 8 jet pejuang termasuk jenis F18 dan hawak telah digunakan.

Walaupun pengganas Sulu yang merupakan pengikut Jamalul Kiram III ramai yang mati dalam serangan itu, namun sebahagian berjaya melarikan diri.

Kumpulan berkenaan yang sudah berpuluh tahun memiliki kemahiran perang gerila menyebabkan Op Daulat berlanjutan apabila pasukan komando terpaksa digerakan masuk ke zon merah bagi mengesan saki-baki pengganas.

Pada masa ini, Mynewshub difahamkan hanya tinggal kumpulan yang terlalu kecil pada waktu ini tetapi masih berdegil.

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!