Saturday, March 10, 2012

PANASSS..!!! PRU-13: BERANI LIM KIT SIANG BERTANDING DI PARLIMEN PAGOH LAWAN MUHYIDDIN..???!!!

kit siang

Meneliti gaya dan corak politik Pakatan Haram, boleh dikatakan bahawa mereka kini sedang menyusun strategi untuk menyerang negeri-negeri di bahagian selatan tanahair yang berada di bawah pentadbiran kerajaan-kerajaan negeri BN.

Malah, mereka mendabik dada mengakui di media-media rasmi mereka mengenai fokus yang lebih diberikan bagi merampas negeri-negeri BN di bahagian Selatan pada PRU ke-13 yang akan datang.

Antara negeri-negeri yang menjadi sasaran mereka ialah Johor, Melaka dan Negeri Sembilan. Dalam ertikata lain, mereka mahu menawan kubu-kubu kuat BN tersebut.

Antara yang telah di bawa ke selatan ialah Naib Presiden PAS, Salahuddin Ayub, yang selama ini diberikan kerusi selesa di Kubang Kerian. Mazlan Aliman baru-baru ini pula yakin bahawa PAS mampu menawan 17 kerusi di Johor.

Malah, AJK PAS Pusat, Zulkefli Mohamad Omar memberi amaran bahawa akan berlaku ‘tsunami politik’ di negeri-negeri Selatan. Dan dia memujuk orang Melayu di selatan dengan mengatakan bahawa ‘tidak logik DAP akan perintah negara sekiranya Pakatan Haram menang PRU’.

Nampaknya, Pakatan Haram sedang menuju jalan buntu. Apa mereka fikir BN di Johor, Melaka dan Negeri Sembilan itu “tunggul kayu” atau “batang pisang” yang kaku dan beku? Tak tahu melawan atau mempertahankan negeri-negeri mereka apabila diserang agen Yahudi dan kafir harbi?

Seranglah kalau berani dan kita sama-sama lihat hasilnya pada PRU ke -13 nanti. Saya cabar Pakatan Haram untuk letakkan ‘hardcore-hardcore’ mereka di negeri-negeri Selatan.

Pertamanya, letakkan Lim Kit Siang bertanding di Parlimen Pagoh. Kita lihat bagaimana dia mahu ‘berkungfu’ dengan Timbalan Perdana Menteri. Dipersilakan pula Karpal Singh bertanding di Melaka. Kalau boleh di DUN Bukit Katil atau mana-mana Parlimen di Melaka yang dia suka.

Kemudian tolong calonkan Hadi Awang di DUN Bagan Pinang atau mana-mana Parlimen yang dia suka di Negeri Sembilan. Setakat hantar Salahuddin Ayub, ia dilihat tindakan ‘membunuh’ Naib Presiden PAS itu.

Kalau Mazlan Aliman mahu rasakan ‘kemenangan lebih besar’, cuba calonkan pula Nik Aziz Nik Mat lawan dengan Menteri Besar Johor, Datuk Ghani Othman di DUN Serom. Kalau Nik Aziz menang, lantik dia jadi MB Johor pulak. Macamana? Berani?

Anwar pula letakkan di Bagan Pinang. Suruh dia lawan di DUN milik bekas Menteri Besar Negeri Sembilan, Tan Sri Isa Samad. Alah! Takkanlah dengan Tan Sri Isa Samad pun Anwar takut nak lawan? Bukankah slogan Anwar ‘lawan tetap lawan’? Berani ke?

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang nak serang negeri-negeri selatan, letaklah kepala-kepala Pakatan Haram di sana dan kita tengok siapa yang menang, siapa pula yang hilang wang deposit!

Saya tertanya-tanya. Sedangkan negeri-negeri di utara pun Pakatan Haram belum tentu dapat pertahankan, apatah lagi negeri-negeri di selatan. Di Kedah misalnya huru-hara. Bukan kerana UMNO buat kacau, tapi PAS sendiri yang kacau bilau.

Sudah la pentadbiran Azizan tidak disenangi puak-puak PKR dan DAP, puak-puak PAS sendiri mahu menggulingkan kepimpinan MB Kedah itu. Teruk Azizan dibalun siang dan malam hingga terjejas kesihatannya yang memang sedia terjejas pun sebelum ini. Nak kasi Azizan mati cepat ke?

Selamatkah Lim Guan Eng di Pulau Pinang? Insiden kampung Buah Pala masih segar dalam ingatan kaum India di Pulau Pinang. Sebut nama Guan Eng di depan kaum India di negeri jiran, Perak, memang meludahlah mereka. Bayangkan pula reaksi kaum India di Pulau Pinang. “Kalau boleh, nak angkat parang”, kata mereka.

Melayu Pulau Pinang sudah dihambat keluar dari kawasan pulau di Pulau Pinang. Di pulau hanya untuk orang-orang Cina DAP sahaja. Guan Eng buat rumah-rumah dan kondo-kondo mewah yang mahal harganya dan tidak mampu dimiliki oleh bangsa bumiputera, khususnya Melayu.

Kaum Cina MCA dan Gerakan pun turut dihalau dan disekat ekonomi mereka. Perniagaan mereka diganggu dan mereka mengalami kerugian besar. Tapi, memandangkan kaum Cina ini mementingkan ekonomi dari masa depan, mereka terpaksa berlakon menyokong DAP untuk meneruskan urusan ekonomi mereka…

Perak? Itu kena tanya Nizar Jamaluddin. Khabarnya, DYMM Sultan Perak memang tak berkenan langsung dengan Nizar. Entah kenapa DYMM Sultan Perak tak suka pada Nizar. Sengaja, kot? Ngeh dan Nga? Itu boss Nizar. ‘A’ kata Ngeh dan Nga, maka ‘A’lah yang perlu Nizar sebut. Kalau ‘B’, maka ‘B’ lah. Puppet itu memang taat pada tuannya…

Selangor pula memang tengah tinggal nyawa-nyawa ikan. Kalau nak diukur MB Selangor yang tak tahu sikat rambut, dah tentu Selangor bungkus! Mujurlah Ronnie Liu dan konco-konconya begitu bagus merancakkan ekonomi Selangor dengan rumah-rumah urut, pusat-pusat hiburan dan pub-pub maksiat yang tumbuh bagai cendawan.

Dengan kemakmuran ‘maksiat’ di Selangor, rakyat Selangor secara majoritinya gembira dengan perubahan tersebut dan akan ‘memilih’ Pakatan Haram lagi pada PRU ke-13. Apatah lagi mereka sudah berjaya menggulingkan Hasan Ali, maka tiada siapa lagi yang akan melarang mereka menghancurkan Selangor!

Dengan senario ‘strategi menyerang negeri-negeri selatan’ dan keadaan terkini di Kedah, Pulaun Pinang, Perak dan Selangor, apakah yang kita boleh jangkakan pada PRU ke-13 nanti? Silap-silap, Kelantan pun melayang dari tangan PAS…!


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! BOSS KPF 'HILANGKAN' BERPULUH JUTA DUIT 112,365 PENEROKA DAN KAKITANGAN FELDA..???!!!

Bina kecemerlangan & kegemilangan PENEROKA FELDA atau SILVER BIRD?

Sebagaimana ditulis di sini, dikatakan wujud 'duri dalam daging' yang sabotaj PM dan peneroka Felda. Dan di sini pula adalah 'subjek' yang menunjukkan ada kepincangan, penyalahgunaan kuasa dan tindakan berkepentingan oleh 'duri dalam daging' di dalam KPF tersebut...

Sebagaimana kita tahu, KPF memegang amanah dan duit seramai 112,635 dan beribu kakitangan Felda di seluruh negara. KPF juga merupakan pemegang saham ketiga terbesar di dalam syarikat Silver Bird selepas Tabung Haji dan Berjaya Group.

Walaupun Berjaya Group (milik Vincent Tan) tu kaya raya, tapi KPF merupakan pelabur yang "paling baik hati" di dalam syarikat SILVER BIRD.

Pada awal pelaburan sekitar tahun 2005, KPF hanya melabur dan memiliki saham sebanyak 3,123,100 saham. Pada pelaburan awal yang dibuat oleh KPF (masa tu KPF bukan di bawah DZ dan kroni-kroninya), KPF berjaya mendapat dividen 4% pada tahun 2005.

Aku difahamkan bahawa itulah yang pertama dan kali terakhir KPF dapat habuan dari pelaburannya di syarikat itu.

Tapi, selepas tahun 2009 di mana DZ dan kroni-kroninya mengambil alih KPF, tiba-tiba KPF punyalah ‘bijak’ dan ‘baik hati’ menambah pelaburan secara mendadak! 3 tahun tak dapat hasil pelaburan, tiba-tiba tambah pelaburan di syarikat tu? Pelik...!

Tahun 2009, DZ baru join lead Felda dan KPF. Pada tahun 2009, DZ tambah pelaburan dan KPF memiliki saham berjumlah 29,542,333, Pada tahun 2011 pula, DZ punya "pandai" tambah lagi pelaburan KPF dalam Silver Bird sebanyak 51,642,333 ataupun 13.36%.

Baru-baru ni, Silver Bird dilaporkan menggantung pengarah urusan kumpulan, pengarah eksekutif dan pengurus besar atas tuduhun penyelewangan kewangan yang berkemungkinan mencecah RM111.5 juta.

Silver Bird..tahu roti High-5? Haaa...yang tu laaa..

Silver Bird juga memaklumkan bahawa anak syarikat miliknya - Standard Confectionery Sdn Bhd, Stanson Marketing Sdn Bhd dan Stanton Bakeries Sdn Bhd gagal dalam pembayaran balik kemudahan perbankan, berjumlah kira-kira RM5.37 juta kepada peminjam mereka yang terdiri daripada Bank Islam Malaysia Bhd, Malayan Banking Bhd dan CIMB Bank Bhd.

Akibat skandal tersebut, pelaburan KPF Holdings Sdn Bhd dilaporkan menyusut melebihi RM10 juta..!!! DZ boleh ganti balik ke duit 112,635 peneroka yang dia hilangkan tu?

Persoalannya, kenapa dah tahu Silver Bird tu rugi berjuta-juta dan tak mampu bayar dividen pada pelabur, KENAPA DZ "PANDAI SANGAT" TAMBAH PELABURAN KPF DALAM SILVER BIRD..???

Kenapa DZ dan konco-konconya tak rujuk dulu dengan konsultan kewangan terlebih dahulu sebelum melaburkan duit para peneroka?

Kenapa tak tengok dulu prestasi dividen Silver Bird sebelum DZ melaburkan duit rakyat kat situ?

Aku difahamkan bahawa KPF langsung tak ada wakil dalam lembaga pengarah Silver Bird. Kenapa tak letak wakil sedangkan KPF merupakan antara pemegang saham terbesar?

Nak tahu kenapa? Sebab, aku difahamkan bahawa DZ memang baik dengan Boss Berjaya Group...

Bagaimana baiknya DZ dengan Boss Berjaya Group sehingga sanggup melabur banyak dalam syarikat yang menyebabkan peneroka kehilangan wang berpuluh juta ringgit akan aku jelaskan kemudian...heh!

Tunggu je...aku nak korang faham isu ni betul-betul. Kasi suspen sikit...heh!

TERKINIIII..!!! RAFIZI BAKAL TINGGAL SELUAR DALAM JE LEPAS NI...?!!! HEH..!!!


Habis la Rafizi..!!! Nampaknya lepas ni tinggal seluar dalam je la mamat tu. Tu pun kalau seluar dalam dia tu tak direntap Anwar Berahim...!!! Heh! Sebelum ni dia dah disaman Shahrizat berkenaan isu NFC, kan?

Aku menjangkakan PMO atau keluarga PM akan saman Rafizi..!!! Kalau betul Rafizi akan disaman, alamatnya gelap la masa depan dia nak jadi calon PRU 13..heh!

Entah la. Tapi kalau aku, dah tentu masuk court dah kes ni. Biar dia menjawab dengan peguam. Silap haribulan, berjuta pulak dia kena bayar. At least, boleh cover duit kenduri kahwin anak PM nanti...heh!

Apa yang aku dapat tahu, Rafizi menipu dan putar belit mengenai jumlah pembiayaan majlis pertunangan anak PM, Nooryana Najwa Mohd Najib yang dikatakan Rafizi berjumlah RM409,767...

Maklumat yang aku dapat memberitahu bahawa kos sebenar majlis pertunangan anak perempuan PM tu JAUH LEBIH RENDAH dari angka yang disebut Rafizi tu..!!! Heh! Amacam? Dah kecut perut? Heh!

Jumlahnya tak sebanyak yang Rafizi sebut tu sebenarnya. Cuma, aku diamanahkan untuk tidak mendedahkan jumlah sebenar dan aku fikir aku perlu menjaga amanah tersebut. No question.

Itu pun dah kantoi menipunya si Rafizi ni. Aku hairan, Rafizi tak malu ke panggil reporter semata-mata untuk menipu dan menabur fitnah? Manusia jenis apa yang Anwar Ibrahim pelihara ni?

Politik tu politik la jugak. Dosa pahala tu jangan la letak ke tepi. Aku tahu la Rafizi sokong Anwar pun. Tapi Islam melarang umatnya menipu dan tabur fitnah, apatah lagi kepada saudara seagamanya. Rafizi ni agama apa agaknya?

Dokumen yang Rafizi kemukakan masa PC tu adalah DOKUMEN TEMPAHAN. Aku ulang, DOKUMEN TEMPAHAN dan bukan invoice atau resit pembayaran. Boleh pakai ke DOKUMEN TEMPAHAN untuk buktikan pembayaran?

Contohnya, aku nak buat majlis. Aku cakap apa yang aku nak dalam majlis tu dan mintak QUOTATION. Quotation dikeluarkan oleh syarikat catering berjumlah RM1 juta. Dan quotation ini la yang Rafizi guna sebagai "BUKTI KUKUH PALING BODOH" yang dia ada...

Logik ke? Masuk akal ke untuk quotation tu dijadikan bukti? Katakan la aku hanya ada RM50,000 je untuk majlis tu. Dah confirm aku cari syarikat catering lain yang sesuai dengan bajet aku...kan? Heh!

Woi Rafizi...lu cari la idea lain nak menipu. Dah kantoi sangat dah ni. Lu tak malu ke kantoi menipu macam ni? Heh! Nak rasa tinggal seluar dalam je ke? Heh!

EKSKLUSIF ISU FGVH..!!! "DURI DALAM DAGING" DALAM KPF TAK PEDULI ARAHAN PM..?!!!


Sebagaimana tulisan aku di sini, aku perkenalkan syarikat SILVER BIRD yang mengalami kerugian besar dianggar puluhan juta ringgit. Apa kaitannya dengan Felda, para peneroka Felda dan Koperasi Permodalan Felda (KPF)?

KPF adalah merupakah sebuah koperasi yang dimiliki oleh 112,635 peneroka dan kakitangan Felda. Buat masa ini, ia dipimpin oleh DZ, seorang individu yang dahulunya diserang Mazlan Aliman dan KINI TIBA-TIBA SANGAT DISAYANGI PULAK oleh AJK PAS Pusat itu.

Aku difahamkan bahawa DZ enggan menyerahkan jawatannya di dalam KPF kepada seorang individu lain yang dilantik oleh PM. Dalam ertikata lain, dia bantah cadangan PM dan mempertahankan jawatannya di dalam KPF.

DZ juga dikatakan tak mahu menyokong penyenaraian FGVH sebagaimana yang disebut oleh PM di dalam Bajet 2012 baru-baru ini walaupun pelbagai jaminan dan penjelasan telah dibuat kepadanya. Di depan kepimpinan, dia tunjuk sokongan, tapi di belakang, khabarnya dia sabotaj...

Contohnya, ketika Mazlan Aliman hasut peneroka dan ahli KPF untuk memfailkan injunksi terhadap penjualan kepentingan KPF kepada Felda, DZ dan konco-konconya di dalam KPF tidak membuat sebarang tindakan untuk menghalang niat buruk Mazlan Aliman itu.

Akibatnya, EGM KPF terpaksa dibatalkan atas perintah mahkamah. Felda tak boleh buat apa-apa memandangkan injunksi jahat Mazlan Aliman itu dibuat terhadap KPF dan bukannya Felda.

Malangnya, DZ dan konco-konconya dilihat sengaja membiarkan injunksi itu diluluskan mahkamah tanpa sebarang bantahan. Ekoran itu, Mazlan Aliman makin jadi "besar kepala".

Nak tahu kenapa DZ bertindak begitu? Sebab utamanya kerana dia tak mahu FGVH disenaraikan. Tapi, ada satu lagi perkara yang tersembunyi di dalam agenda DZ bersama "3 beradik" di dalam KPF itu...

Kata kuncinya ialah SILVER BIRD..!!!

APA KAITAN DZ DENGAN SILVER BIRD..? Aku akan kupas lagi dalam masa yang terdekat. Maklumat sudah hampir lengkap...heh!

P/s: Tak payah tanya aku siapa DZ..cukuplah aku letakkan nama samarannya DZ sahaja. Kalau sesiapa yang terasa pedas, telan air banyak-banyak kasi hilang pedas tu...heh!

LAWAK GEMPARRR PAGI INI..!!! ANWAR SURUH PAS PECAT AZIZAN RAZAK 24 JAM..???!!!

Aku rasa, kalau Azizan tengok benda ni mesti dia hangin satu badan..tapi dalam masa yang sama, mungkin hatinya akan akui kebenaran benda kat atas ni...kan?

Heh! Sorry bebanyak la Ustaz Azizan. Pentadbiran PAS di Kedah dikatakan paling bagus antara negeri-negeri jajahan Pakatan Haram. Tapi, yang "paling bagus" pada Pakatan Haram ni la prestasi paling teruk dalam BN...

Dalam ertikata lain, seburuk-buruk BN, takdak la sampai macam kat atas tu...heh! Camana Ustaz? Dengar kata nak masuk UMNO? Jadi ka? Tak pun join Hasan Ali dalam JATI pun dah okay dah tu...heh!

Tapi Ustaz Azizan kena tunggu sampai Anwar suruh PAS Pusat pecat la dulu...kan? Heh!

Friday, March 9, 2012

EKSKLUSIF..!!! BILA FELDA DAN PENEROKA DIKHIANATI "ORANG DALAM"...Aku sengaja publishkan rakaman berita TV3 tentang sebuah syarikat Silver Bird ni. Mungkin tak ramai yang tahu tentang syarikat yang rugi RM puluhan juta ni.

Tapi korang tengok dulu berita kata atas tu dan teliti betul-betul faktanya.

Kemudian, aku akan ceritakan apa kaitan SILVER BIRD ni dengan FELDA, KOPERASI PERMODALAN FELDA (KPF) yang membawa kepentingan 112,635 keluarga peneroka dan SKANDAL "KEPIMPINAN" KPF...!!!

Pada aku, perkara ni perlu didedahkan agar semua rakyat tahu tentang permainan "orang atas" dalam KPF yang dikatakan "banyak main", "banyak kaut untung untuk diri sendiri" dan "seleweng amanah yang diberikan pada mereka". Heh!

Korang tengok dulu video berita TV3 kat atas tu dan aku akan jelaskan kemudian tentang isu ini...heh! Tunggu...!!!

RAFIZI FITNAH PERTUNANGAN ANAK PM...!!! AKU CABAR RAFIZI KALAU BETUL DIA ADA TELUR DAN BERAGAMA ISLAM..!!!


Kalau aku kata Pengarah Strategi PKR bodoh, tentu ramai pencacai PKR yang marah. Tapi dia memang bodoh pun. Dah la bodoh, penipu pulak tu...heh! Ada ke patut dia kata majlis pertunangan anak PM dibiayai Pejabat PM (PMO)...?

Apa dia ingat family PM tu miskin sangat ke sampai takde duit nak buat majlis pertunangan anaknya? Heh! Apa ke bodoh sangat akal mamat ni? Katanya belajar sampai luar negara, tapi akal letak kat lobang bontot jugak cam Anwar tu...heh!

Dia kata invoice majlis tu dialamatkan ke PMO. Okay, betul. Tapi ada masalah ke kalau alamatkan ke PMO? Kalau invoice tu dialamatkan ke PMO, adakah Rafizi boleh confirm kat rakyat Malaysia bahawa majlis tersebut dibayar oleh PMO? Heh! Akal letak kat kepala lutut ke?

Tak semestinya dialamatkan ke PMO maka majlis tu dibayar menggunakan duit kerajaan. Apa yang singkat sangat cara budak Rafizi ni fikir? Macam tu pun PKR lantik jadi PENGARAH STRATEGI ke..???!!! Heh!

Aku cabar Rafizi untuk dedahkan SUMBER DUIT yang dibayar tu datangnya dari sumber dana Kerajaan.

Kalau Rafizi betul anak lelaki dan beragama Islam, buktikan satu resit bayaran dari mana-mana Jabatan Kerajaan yang menunjukkan majlis pertunangan Nooryana Najwa tu dibayar dari dana Kerajaan Malaysia.

Tapi, kalau tak mampu nak buktikan, aku tuntut Rafizi mohon maaf dengan segera kepada PM dan keluarga, LETAK JAWATAN SERTA MERTA, BERSARA TERUS DARI JADI AHLI POLITIK dan JADILAH SEORANG MUSLIM YANG BENAR-BENAR MUSLIM..!!!

Sahut cabaran aku kalau betul ada telur dan kalau betul Rafizi beragama Islam!
Majlis Pertunangan : Pejabat PM Kata Dakwaan Rafizi Mengarut

KUALA LUMPUR – Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Rafizi Ramli membuat dakwaan bahawa majlis pertunangan anak perempuan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak yang berlangsung pada 17 Jun tahun lalu dibuat menggunakan wang kerajaan.

Rafizi mendakwa majlis itu menelan kos berjumlah RM409,767 dan bil majlis tersebut dialamatkan kepada Pejabat Perdana Menteri (PMO).

Bagaimanapun, sumber yang rapat dengan Pejabat Perdana Menteri memberitahu Mynewshub.my, jumlah perbelanjaan pertunangan anak Perdana Menteri (PM) yang didakwa Rafizi adalah satu rekaan memandangkan perbelanjaan sebenar adalah lebih rendah daripada itu.

“Rafizi banyak mengarut memandangkan PM tidak menggunakan wang kerajaan untuk membiayai majlis tersebut.

“Perbelanjaan sebenar yang terlibat ditanggung sepenuhnya oleh Datuk Seri Najib dan ahli keluarga (adik-beradik beliau) yang lain tanpa melibatkan wang kerajaan,” katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sumber itu berkata, memang ada bil yang dihantar ke pejabat PM tetapi bukan untuk dibayar oleh kerajaan.

Katanya, bil itu dituju terus kepada Perdana Menteri sendiri kerana beliau sejak awal lagi telah membuat keputusan tidak mahu wang kerajaan dilibatkan dalam majlis peribadinya.

“Dengan hanya kerana bil dialamatkan ke Pejabat Perdana Menteri tidak bermakna wang kerajaan telah digunakan dalam hal pertunangan itu,” katanya.

Sehubungan itu, sumber berkenaan menuntut agar Rafizi tampil membuktikan bahawa kerajaan ada membayar jumlah wang yang didakwa dibelanjakan itu.

Bagi berlaku adil dan mempermudahkan kerja, sumber itu meminta Rafizi agar menghubungi syarikat yang terbabit mengendalikan majlis tersebut.

“Maklumat daripada syarikat tersebut boleh dijadikan rujukan oleh Rafizi untuk mengetahui siapa yang membayar dan berapa jumlah yang dikeluarkan,” katanya.

Beliau menambah, Rafizi selaku Pengarah Strategik PKR sepatutnya merasa malu kerana membuat tuduhan dan kenyataan secara melulu serta tanpa bukti yang sewajarnya.

Sementara itu, Mynewshub juga difahamkan bahawa Pejabat Perdana Menteri akan mengeluarkan satu kenyataan rasmi berhubung perkara tersebut bagi menangkis tomahan lliar yang dibuat oleh Rafizi. –Mynewshub.my

GEMPARRR..!!! PHAROLRAZI JUMPA BOMOH TUJU-TUJU BAGI AZIZAN SAKIT MATA PULAK..???!!!

Dah tiga hari rupa-rupanya Menteri Besar Kedah berada di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Star untuk mendapatkan rawatan mata.

Bagaimanapun, puak-puak Phahrolrazi sudah mula bersorak, malah ada yang tidak segan silu mendoakan agar USTAZ AZIZAN MATI CEPAT bagi membolehkan segala halangan kepada Phahrolrazi untuk mengaut keuntungan besar daripada khazanah perbendaharaan negeri Kedah.

Azizan Abdul Razak bukannya SAKIT JANTUNG sebagaimana yang dicanang-canangkan oleh puak-puak Phahrolrazi dan Taulan Rasul. Dek kerana ingin menyelesaikan krisis kepimpinan di Kedah, Azizan terpaksa menangguhkan rawatan matanya terlebih dahulu.

Cuma yang menjadi kemusykilan… kalau benarlah sepertimana yang dikatakan oleh SETPOL Menteri Besar, Mohd Helmi Khalid, mengapa pula pemeriksaan kataraks pada mata Azizan mengambil masa selama empat hari dengan Azizan sendiri ditahan di wad?

Atau sememangnya benar yang Azizan Abdul Razak telah diserang sakit jantung setelah berbalas-balas hujah atau lebih tepat lagi bertengkar dengan puak-puak Anwarinas ketika bermesyuarat dua hari sudah di Sri Mentalon ketika usaha Anwarinas untuk merampas jawatan yang disandangnya?

Cerita dari Sri Mentalon sendiri, Azizan Abdul Razak benar-benar berang malam itu. Phahrolrazi telah membuat tuduhan berat ke atasnya.

Tuduhan yang dilemparkan oleh Phahrolrazi, dibalas oleh Azizan Abdul Razak yang mendakwa cukup tahu siapa sebenarnya yang ‘SERING KE RUMAH PHAHROLRAZI PADA SETIAP MALAM MENGHANTAR WANG’.

Pemimpin-pemimpin PAS Pusat yang turut berada dalam mesyuarat berkenaan, cuba mendamaikan Phahrolrazi dan Azizan Abdul Razak dengan mengingatkan mereka kepada sistem syura.

Hanya kerana campurtangan Abdul Hadi Awang, barulah Azizan Abdul Razak dan Phahrolrazi kembali tenang.

Rumusan akhir ialah Phahrolrazi dan Dr. Ismail Salleh diterima sebagai Exco walaupun berita-berita yang disiarkan oleh pecacai ANWARINAS ialah, kedua-duanya yang menerima tawaran jawatan Exco.

Bagaimanapun, Azizan tidak memberikan sebarang portfolio kepada mereka walaupun masing-masing akan mendapat gaji serta faedah sebagai Exco Negeri Kedah.

Selesai mesyuarat, Azizan mengadu sakit dada. Dia digegaskan ke Hospital Sultanah Bahiyah dan terpaksa ditahan selama 4 hari di wad hospital berkenaan.

Dan barangkali untuk memastikan Azizan Abdul Razak BELUM MATI LAGI, maka ramailah pemimpin PAS Pusat termasuklah penyokong dan penjilat tegar Anwar Ibrahim dalam PAS, Dr. Hatta Ramli yang datang melawat Azizan di wad hospital.

Anehnya, mengapa agaknya kalangan pimpinan PAS sendiri ingin MEMBUNUH dan MELIANGLAHADKAN Azizan Abdul Razak untuk memberi laluan kepada Phahrolrazi dan kumpulannya yang rakyat Kedah sendiri tahu, mereka tidak berkeupayaan dengan tugas yang mereka terima sebelum ini?


Sumber: Klik sini

LAWAK PAGI INI...MAHFUZ MIMPI 'BASAH' DI MALAM JUMAAT...!!! HEH..!!!

Hadoi laaaaa..!!!! Mr Bean ni memang bingai..!!! Sampai termimpi-mimpi..!!! Muahahahahaaaaa...!!!!

Nak sangat jadi PM sampai kacau bini kat sebelah...muahahahaaaa..!!!

Kalau payah sangat nak jadi PM (Perdana Menteri)...elok Mahfuz jadi Pengawal Muzium je la...tu pun kalau layak..!!! Kena interview dulu...kena reti cakap omputih tau..!!! Heh!

Thursday, March 8, 2012

GEMPARRR..!!! JENTOLAK KEDUA DI BAKAR..!!! BUAT MEMORIAL PARK KAT TEMPAT LAIN LAAAA...!!!

Apa ke jadahnya nak buat Memorial Park Terbesar Di Asia Tenggara di tengah-tengah kawasan perkampungan Melayu Muslim di Sg. Kob, Kulim.

Kalau orang Melayu kat kampung-kampung tu beragama buddha takpa la jugak. Ni semuanya Islam. Apa ke jadahnya nak buat Memorial Park lagu tu?

Dah ada dah memorial park kat Nilai tu. Nak lagi satu ke sebelah utara pulak? Kalau nak, cari la di kawasan majoriti bukan Melayu Muslim. Berlambak-lambak lagi kawasan yang ada. Kenapa perlu kacau kawasan Melayu jugak nak buat kubur?

Sengaja ke? Atau Azizan dan Exconya memang nak bayar nazar beri tanah Melayu ni kat orang bukan Melayu? Kalau ya pun, agak-agak la...Jangan la sampai kepentingan orang Melayu setempat dinafikan...

Aku ingat surau saja yang akan diruntuhkan. Rupanya tanah di kawasan orang Melayu pun turut menjadi mangsa. Err..boleh buat kat tempat lain tak? Takkan nak tengok sebijik lagi jentolak kena bakar, kot? Heh! Jangan memain dengan orang Sg. Kob...heh!

Satu lagi kes pembakaran jentolak berlaku di Prestavage Memorial Park, Sg. Kob, Kulim. Kejadian tersebut telah dibuat laporan polis oleh Ng Beng Huat yang bernombor kad pengenalan 680816-02-5043 yang bertugas sebagai Pengurus Prestavage Memorial Park dengan No. RPT 533/12 bertarikh 7 Mac 2012.

Laporan polis kedua turut dibuat oleh pihak yang terbabit dengan Memorial Park berkenaan. Laporan polis telah dibuat di IPD Kulim dengan No. RPT 535/12 oleh Tan Hung Seng dengan nombor kad pengenalan 610123-08-5023. Tan Hung Seng membuat laporan polis bagi pihak Han Seng Construction.

Kejadian membakar jentolak kali pertama dilakukan pada 15 Februari lalu di tempat yang sama. Pada 15 Februari, sebuah jentolak telah dibakar secara sengaja sehingga ‘total lose’. Laporan polis turut dibuat oleh Prestavage Memorial Park, Sungai Kob.

Kes ini belum diklasifikasikan. Bagaimanapun, besar kemungkinan ia mempunyai hubung kait dengan perasaan tidak puas hati pihak tertentu terhadap kewujudan Memorial Park terbesar di Asia Tenggara itu di tengah-tengah kawasan perkampungan Melayu.

Isu ini dijangka akan berpanjangan dan bakal menimbulkan kekecohan besar selagi tiada jalan penyelesaian dibuat oleh pihak-pihak terbabit.


Sumber: Klik sini

PANASSS..!!! MAZLAN ALIMAN CAKAP BESAR DI JOHOR..!!!

pas liar

Memang hebat Mazlan Aliman. Selaku Timbalan Pesuruhjaya PAS Johor, Mazlan Aliman baru-baru ini menegaskan bahawa PAS dan Pakatan Haram mampu menawan negeri Johor dari UMNO/BN. Hebat benar bunyi kenyataan Mazlan tersebut.

Saya tak tahu atas kapasiti atau penilaian dari mana Mazlan Aliman ambil untuk menyokong kenyataannya tersebut. Namun dari cara dan bunyinya, dia membuat kenyataan itu berdasarkan pertimbangan diri yang boleh ditakrifkan sebagai “syok sendiri”!

Menariknya, Mazlan memberitahu bahawa PAS Johor memberikan fokus kepada 17 DUN yang dikatakan “boleh menang” dan “kawasan putih” di pandangan matanya. Dengan kerusi-kerusi lain yang ditandingi PKR dan DAP, dia menjangkakan mampu merampas Johor pada PRU ke-13 nanti.

Rasanya, Mazlan perlu ukur baju di badan sendiri. Merujuk kepada rekod ‘tsunami politik’ pada PRU ke-12 yang berlangsung pada tahun 2008, PAS bertanding di 39 kerusi DUN di Johor. Saya ulangi, 39 kerusi DUN dan bukannya 17 kerusi.

Dan dari 39 DUN tersebut, PAS hanya menang dua kerusi DUN iaitu di DUN Maharani dan DUN Sungai Abong. Saya ulangi sekali lagi bilangannya, 2 (dua) DUN sahaja! Itu pun menang dengan majoriti kurang selesa.

Dua DUN itu dimenangi ketika “tsunami politik” yang menyaksikan Kedah, Pulau Pinang, Perak, Selangor dan Wilayah Persekutuan berjaya dijajah Pakatan Haram manakala Kelantan berjaya mengukuhkan DUN. Tapi di Johor hanya menang 2 DUN saja!

Jadi, bayangkanlah pada PRU ke-13 nanti di mana dijangka tiada lagi ‘tsunami politik’, mampukah Mazlan Aliman merealisasikan “jangkaan mimpi”nya itu.

Saya percaya, kalau PAS hanya menang 1 atau 2 DUN, dia akan kata BN/UMNO menipu undi dan kalau PAS tidak menang langsung dah tentu dia akan tuduh SPR dan UMNO/BN berpakat kenakan dia!

Kalau dari 2 DUN itu Mazlan menjangkakan meningkat kepada 3-4 DUN, maka logiklah juga. Tapi sampai 17 DUN! Agak-agaklah kalau nak buat kenyataan pun. Kalau nak menipu pun berpada-padalah. Dan kalau nak taruh harapan pun biarlah jangkaan yang masuk akal. Barulah tidak memalukan pada kemudian hari nanti…

Mungkin Mazlan fikir bahawa pengaruhnya dia sehebat Tun M. Atau mungkin dia fikir kenyataannya itu mampu “impress”kan Hadi Awang untuk memilihnya sebagai calon PRU ke-13 nanti. Dia tak sedar dirikah bahawa dia sudah beberapa kali kalah bertanding PRU?

Apakah dia tak tahu bahawa Johor merupakan kubu kuat BN? Dia tak tahukah bagaimana hubungan rakyat Johor dengan UMNO/BN? Dia kata rakyat Johor bijak dan tak tunjuk sokongan mereka secara terang-terangan kepada PAS…

Betulkah begitu? Atau Mazlan Aliman nak pujuk dirinya sendiri? Ya. Memang orang Johor bijak dan pandai. Dan mereka tak pernah mengkhianati Islam, bangsa Melayu dan Tanah Melayu. Dan sebab itulah mereka memilih UMNO/BN sebagai kerajaan di Johor.

Rakyat Johor tak mahu jadi macam rakyat di Perak, Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan. Rakyat Perak hampir tergadai semuanya kerana beri undi pada Pakatan Nga dan Ngeh yang membonekakan Nizar.

Rakyat Selangor, Kedah dan Pulau Pinang pula sedang teruk menderita dibawah pentadbiran ‘penjajah’ Pakatan Haram di negeri masing-masing. Di Kelantan? Sudah lebih 22 tahun mereka menderita. Semuanya menangis tak berlagu dan tak sabar mahu menukar kembali kerajaan negeri mereka kepada UMNO/BN.

Jadi memang benarlah rakyat Johor bijak sebab mereka tak pernah tertipu sebagaimana rakyat di negeri-negeri jajahan Pakatan Haram. Sebab tu mereka dilihat bijak. Cuma Mazlan Aliman dan konco-konconya saja yang bodoh sebab tak pernah sedar perkara ini.

Saya percaya, sekiranya Mazlan Aliman berkata begini secara terbuka di atas pentas di Danga Bay atau di Bazar JB, rasanya dia sudah teruk diketawakan rakyat Johor. Silap-silap, mukanya basah teruk diludah rakyat Johor. Berani? Cubalah…


Sumber: Klik sini

MAZLAN ALIMAN TAK SEDAR PENEROKA KETAWAKAN DIA RAMAI-RAMAI..!!! HEH..!!!


MAZLAN Aliman tak habis-habis buat kecoh. Baru-baru ini dia buat hal lagi dengan Felda dan sangat aktif meracun minda para peneroka untuk menolak penyenaraian FGVH di Bursa Malaysia. Benarkah dia dan agenda busuk hatinya itu mendapat tempat di hati orang-orang Felda?

Dari sejumlah lebih kurang 1,300 orang ahli Koperasi Permodalan Felda (KPF), Mazlan Aliman hanya mampu meracun segelintir dari mereka iaitu dalam lingkungan 100 ke 120 orang peneroka dan ahli KPF untuk memfailkan injunksi di mahkamah untuk menghalang EGM membincangkan hal penyenaraian FGVH.

Ya, dia berjaya. Dengan meracun 10 peratus sahaja dari ahli KPF, dia berjaya menafikan hak dan kehendak lebih 90 peratus ahli KPF lain yang mahu menjayakan penyenaraian FGVH. Dia berjaya menghalang ‘durian runtuh’ yang mahu diberikan Kerajaan kepada para peneroka.

Dia memberi alasan bahawa penyenaraian FGVH bakal menggadai tanah peneroka. Dia taburkan racun mengatakan bahawa FGVH akan rugi besar. Dia kata FGVH akan menganiaya masa depan para peneroka Felda. Dia tabur tohmahan terhadap Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Samad.

Dengan alasan-alasan begitu, dia berjaya meracun segelintir peneroka yang termakan hasutan jahatnya…

Siapa Mazlan Aliman sebenarnya? Dia adalah merupakan anak peneroka Felda yang kecewa. Dia membesar dengan rezeki Allah yang diberikan melalui Felda. Dia generasi kedua Felda dan bukanlah peneroka. Dalam ertikata lain, dia orang luar yang tidak berhak untuk bersuara.

Mengapa dia menghuru-harakan Felda? Dulu dia pernah keluarkan tanah milik keluarganya dari Felda di Johor untuk diusahakan sendiri. Namun, mengusahakan sendiri dan bekerjasama dengan seorang “tauke” kilang sawit, Mazlan Aliman gagal meraih keuntungan seperti ketika di dalam Felda.

Rugi, Mazlan Aliman bawa masuk balik tanah keluarganya ke dalam Felda. Mujurlah Felda cukup baik hati untuk menerimanya untuk kembali bernaung bersama tanah rancangan Felda yang lain. Namun, kembalinya Mazlan Aliman adalah bersama hati dan niat yang lebih busuk…

Dia kembali sebagai penghasut politik yang mahu menghuru-harakan Felda dan para peneroka. Bagaikan “anjing tersepit yang dilepaskan”, Mazlan menggigit Felda dan Kerajaan yang melepaskan diri dan keluarganya dari kesempitan hidup dahulu.

Dia membawa agenda politik PAS dan dia buruk-burukkan kerajaan di dalam tanah rancangan Felda. Buruk betul perangainya, kan?

Kenapa dia halang FGVH? Sebab dia tahu sekiranya FGVH disenaraikan, para peneroka akan mendapat lebih banyak limpahan kek ekonomi yang lebih mewah.

Sekiranya sebelum ini Felda belum lagi tersenarai di Bursa Malaysia mampu melahirkan seorang peneroka yang memiliki Porshe Cayenne, bayangkan apa yang FGVH akan hasilkan kelak kepada para peneroka. Mungkin FGVH akan mampu membuat para peneroka memiliki Audi Q7 seperti Azmin Ali.

Jangan terkejut sekiranya terdapat Toyota Camry baru di setiap rumah selepas penyenaraian FGVH nanti. Dan sebab itulah Mazlan Aliman tidak mahu dan menghalang penyenaraian FGVH.

Dia tahu, sekiranya FGVH disenaraikan di Bursa Malaysia dan para peneroka menerima ‘durian runtuh’, nescaya para peneroka tidak akan memilih PAS lagi sampai bila-bila. Dia tidak mahu kebaikan BN itu menjadi sebutan dari zaman ke zaman. Dia tak mahu para peneroka sayang pada UMNO/BN!

Dia kata tanah peneroka akan tergadai? Felda dan Kerajaan sudah sebut banyak kali dan beri jaminan bahawa 360,000 hektar tanah yang terlibat dengan FGVH tiada kena mengena dengan tanah peneroka.

Dalam ertikata lain, tanah tersebut hanya membabitkan tanah Felda Plantation dan bukan tanah peneroka. Jadi di mana logiknya tanah peneroka akan tergadai? Satu fitnah besar dari seorang penganut “agama” PAS!

Baru-baru ini, dia kata Isa Samad membelanjakan RM352,687 untuk 3 majlis di beberapa Felda ketika awal lantikannya. Persoalannya, sejak bila Mazlan Aliman jadi “tukang audit” akaun Felda? Dia bertauliah atau tidak?

Dia kata Mazlan Aliman membazir dengan perbelanjaan sebegitu? Sepatutnya Mazlan Aliman perlu cermin dirinya sendiri. Kemudian, dia perlu pergi ke depan pejabat MB Selangor dan maki dahulu Khalid Ibrahim yang mengadakan majlis ulangtahun Yayasan Selangor yang didakwa menelan belanja lebih dari RM800,000 sehingga menyebabkan kemurkaan DYMM Sultan Selangor.

Untuk satu majlis saja, Pakatan Haram Selangor menghabiskan sebanyak RM800,000? Itu sudah terlebih melampau namanya! Dan apahal pula Mazlan Aliman nak persoalkan belanja Felda sedangkan ia memang majlis Felda pun. Takkanlah Isa Samad perlu keluarkan duit koceknya untuk majlis Felda? Agak-agaklah sikit…

Sebenarnya, saya pernah meninjau ke Felda Ijok di Selama. Nak tahu apa yang para peneroka kata bila disebut nama Mazlan Aliman? Mereka tak izinkan saya sebut nama Mazlan jika berpijak di bumi Felda mereka.

Kenapa? Kerana mereka memang bencikan Mazlan Aliman dan tak mahu nama penghasut berhati busuk itu masuk ke tanah rancangan mereka. Menurut salah seorang dari peneroka, mereka pernah menghalau Mazlan yang pernah cuba masuk ke Felda mereka suatu masa sebelum ini. Melucukan, mengelabah Mazlan Aliman angkat kaki melihat kemarahan para peneroka!

Jelaslah Mazlan Aliman tidak diterima dan dibenci oleh para peneroka. Hatta keluarganya sendiri pun dikatakan malu dan tidak merestui perbuatan Mazlan Aliman tersebut. Tapi yang peliknya Mazlan Aliman kecoh di Harakah kononnya dia cukup “power” di Felda-Felda. Padahal, para peneroka hanya mentertawakannya saja…memalukan!


Sumber: Perak Today

APA KATA SAM KETOT PASAL PEMANSUHAN SBPA..? MUAHAHAHAAAAA..!!!!


Aku ketawa sakan bila terbaca komen ketua AMK, Sam Ketot, tentang pemansuhan SBPA dan penambahbaikan SSM di Twitter. Nak tahu apa yang dia kata..?
"SBPA dibatalkan & Sistem Saraan Malaysia (SSM) ditambahbaik. Tentunya hasil desakan PR," - Sam Ketot
Aku tertarik dengan katanya "Tentunya hasil desakan PR"..kah!kah!kahhhhh..!!!

Betul ke Najib mansuhkan SBPA sebab desakan PR? Heh! Kalau nak ikut apa yang PR desak, dah hampir separuh dari jumlah jutaan kakitangan awam dah dibuang kerja.

PR sebelum ni bercadang untuk buang separuh kakitangan awam sekiranya berjaya mendapat kuasa. Tapi, lepas dikritik teruk, Pakatan Haram "tarik handbrake" sekejap. Nak redakan kemarahan kakitangan awam.

Berkemungkinan besar handbrake itu akan dilepaskan semula sekiranya mereka dah dapat kuasa nanti...heh!

Apa ke halnya dengan desakan Pakatan Haram, Sam Ketot oiii..? Pakatan Haram tu semua dasar kerajaan dibangkangnya. Sama ada betul atau tidak, puak-puak bangang macam korang tu tetap bangkang punya...heh!

PM mansuhkan SBPA sebab dia sendiri dah teliti dan setuju ada benda yang tak kena serta kurang adil dalam SBPA. Sebab tu dia mansuhkan dan kekalkan SSM.

SSM tu pulak akan dikaji oleh sebuah suruhanjaya untuk dibuat penambahbaikan untuk memberikan lebih kelebihan kepada semua kakitangan awam. So what? Itu pun Sam Ketot nak claim Pakatan Haram yang desak ke? Heh!

Pakatan Haram ni mana ada menyumbang kepada penyelesaian masalah rakyat. Tipu rakyat je kerjanya. Yang mana baik kononnya semua datang dari diorang...heh! Yang buruk semuanya Kerajaan...heh!

Tapi bila kena kat batang hidung sendiri macam kat Selangor berkenaan isu pasir, air, sampah dan sebagainya tu...pandai pulak mintak tolong Kerajaan Pusat! Heh! Memang haram jadah betul la si Sam Ketot ni...heh!

PANASSS..!!! PHAHROLRAZI TAMBAHKAN LAGI SERABUT KEPALA AZIZAN RAZAK..!!!

PAS Kedah

Meskipun sudah menerima kembali jawatan Exco Kerajaan Negeri Kedah, Phahrolrazi dilihat masih tidak berpuas hati dan cuba menyerang Azizan Razak dengan mendedahkan tentang projek yang dikatakan berharga RM600 juta untuk membuat jalan dan penyelenggaraan jalanraya sedia ada di Kedah.

Katanya, dia tidak puas hati apabila projek berkenaan diberikan kepada sebuah syarikat yang mempunyai kepentingan seorang bekas Ketua Bahagian UMNO di Kedah. Dia bantah hanya kerana projek itu tidak diberikan kepada orang-orang PAS…

Mendengar serangan Pharolrazi terhadap Azizan, Amiruddin yang juga seorang lagi Exco PAS tampil menafikan jumlah harga projek tersebut. Dia menjelaskan bahawa projek itu sebenarnya berharga RM60 juta saja setahun. Tidak sebagaimana yang digembar-gemburkan oleh Phahrulrazi yang juga merupakan Yang DiPertua Kawasan Kuala Kedah yang disertai Amiruddin.

Dari senario ini, nampaknya Phahrolrazi boleh dilihat sebagai seorang pemimpin PAS yang gila duit dan gila projek. Dia mahu projek itu diberikan kepada orang-orang PAS. Namun, tahukah Phahrolrazi bahawa BN tidak pernah mengamalkan pengagihan projek sebegitu? Ketika UMNO/BN berkuasa di Kedah, kerajaan negeri memberikan projek kepada siapa yang layak saja tanpa mengira sokongan parti.

Phahrolrazi perlu membuka kembali fail-fail lama yang jelas menunjukkan berapa ramai kotraktor-kontraktor PAS yang telah diberikan projek di Kedah. Mereka semua diberikan projek berdasarkan kemampuan serta kelayakan dan bukan sokongan politik. Azizan cuma meneruskan cara BN tersebut. Salahkah?

Selain itu, Amiruddin juga kini dengan jelas memberikan sokongannya kepada Azizan Razak dan bukan kepada Yang DiPertua Kawasannya iaitu Phahrolrazi. Phahrolrazi Zawawi sebelum ini memberik kata dua kepada Amiruddin memilih untuk berpihak kepada PAS Kawasannya yang diketuai oleh Phahrolrazi atau kepada MB Kedah, Azizan.

Keputusan Amiruddin itu jelas memberikan tamparan hebat kepada Phahrolrazi. PAS Kuala Kedah bergolak teruk akibat pergeseran ini. Itu keadaan terkini PAS Kedah.

Di sebalik insiden itu juga, saya musykil mengapa hanya Kerajaan PAS Kedah peruntukkan RM60 juta sahaja untuk kerja-kerja buat jalan dan penyelenggaraan jalanraya tersebut? Sedangkan setahu saya, sebanyak RM150 juta setahun diperuntukkan Kerajaan Pusat kepada Kerajaan Negeri Kedah untuk tujuan tersebut.

Mana perginya lagi RM90 juta? Masuk tabung amanah? Jika benar ada duit dalam tabung amanah itu, minta juru audit periksa akaun amanah tersebut. Masih ada lagikah duit tersebut? Jika kuran dari sepatutnya, mana pergi duit peruntukan yang diamanahkan itu?

Tolong jangan beri alasan bodoh. Jangan beritahu rakyat bahawa duit tersebut digunakan untuk bayar gaji kakitangan awam negeri Kedah. Itu pecah amanah namanya. Itu mampu membusukkan lagi nama PAS Kedah.

Buktikan bahawa Kerajaan PAS Kedah amanah dalam pentadbirannnya. Azizan Razak selama ini marah-marah pada wartawan dan menggesa mereka untuk “buat kerja cara Islam”. Apakah dengan berlaku tidak amanah maka Azizan boleh diiktiraf “buat kerja cara Islam”? Jangan burukkan nama Islam sekiranya PAS memang busuk dan buruk amalannya.

Jelas sekali bahawa kemelut politik PAS Kedah sudah selesai. Meskipun Presiden PAS, Hadi Awang dan Naib Presidennya, Salahuddin Ayub turun padang untuk selesaikan masalah, ternyata kemelut itu masih membara bagaikan api di dalam sekam, membara dari dalam dan dapat dihidu busuk asapnya…

Rakyat Kedah memerlukan penjelasan yang telus mengenai perkara ini. Tak kira sama ada RM600 juta untuk projek 10 tahun atau RM60 juta untuk setahun, Kerajaan PAS Kedah perlu jelaskan tentang RM900 juta untuk 10 tahun atau RM90 juta setahun yang diperoleh dari Kerajaan Pusat itu.

Jelaskan setelus-telusnya. Kalau benar seleweng dan salah tadbir dana tersebut, mengaku sajalah walaupun pahit. Kalau tidak benar dakwaan itu, sila kemukakan bukti munasabah yang boleh diterima rakyat. Kalau gagal berbuat demikian, elok MB dan semua Exco bubar saja DUN Kedah kerana kalian memang tak reti mentadbir pun…heh!


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! BUKTI ANWAR LEBIH PENTINGKAN YAHUDI ZIONIS ISRAEL DARI ISLAM..!!!

Sejak tarikh memberikan sokongan perlindungan kepada Israel pada 26 Januari lalu, “bakal Perdana Menteri” Anwar Ibrahim masih tidak menarik balik kenyataannya yang diberikan kepada The Wall Street Journals. Malah, Anwar tidak pun membuat sebarang kenyataan maaf kepada seluruh umat Islam di dunia, khususnya rakyat dan umat Islam di Palestin, walaupun pernah digesa berbuat demikian oleh PAS melalui Nik Aziz Nik Mat.

Sehingga kini, sudah sebulan lebih telah berlalu dari tarikh Anwar mengeluarkan kenyataan tersebut dan Anwar masih buat tidak peduli mengenainya. Anwar seolah-olah tiada perasaan bersalah langsung memberikan sokongan kepada Israel dan kezaliman rejim itu selama ini.

Ini adalah sangat berbeza dengan pendekatan Anwar ketika dia menyelar Israel tidak berapa lama dahulu. Tahun lepas, Anwar sedikit mengecam Israel. Mungkin tindakan itu sekadar melepaskan batuk di tangga dan bertujuan untuk meraih sokongan undi dari rakyat Malaysia.

Namun mengejutkan kenyataan tidak seberapa Anwar terhadap Israel yang dibuat melalui media tempatan itu telah dapat dikesan oleh agen-agen Israel yang juga merupakan rakan-rakan Anwar. Itu telah membuatkan Anwar gelabah dan risau sekiranya sahabat-sahabat Israel “sehidup sematinya” itu marah dan berpaling darinya.

Oleh itu, Anwar bersusah payah membuat “apology tour” mengelilingi dunia untuk bertemu rakan-rakan Yahudi Israelnya bagi tujuan memohon maaf atas “ketelanjurannya” mengecam Zionis Israel sebagai penceroboh dan ghairah menghentam Najib dalam isu APCO dan menuduh kerajaan menggunakan khidmat Yahudi dalam menentukan konsep pentadbiran negara. Walhal, APCO hanyalah sebuah syarikat perunding yang tidak terlibat langsung dengan Yahudi, jauh sekali Zionis.

Dipercayai bahawa Anwar menggunakan alasan “memancing undi rakyat” untuk mendapatkan kuasa di Malaysia sebelum dia meneruskan agenda Israel di Malaysia.

Antara tokoh Yahudi Zionis Israel dan pemimpin neo-con yang ditemui Anwar dalam “apology tour” tersebut ialah Malcolm Hoenlein Timbalan Pengerusi Eksekutif, Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations dan juga Pengarah Eksekutif, Jewish Community Relations Council of Greater New York.

Selain itu, Anwar juga bertemu dengan Bret Stephens dari Wall Street Journal, seorang penulis pro-Israel yang tegar dan pernah menjadi Editor in Chief di Jerusalem Post dan Carl Gershman seorang pemimpin Yahudi yang merupakan Presiden National Endowment for Democracy (NED), iaitu sebuah organisasi di bawah CIA yang bertanggungjawab mempromosi ‘demokrasi’ ke seluruh dunia dan terlibat secara langsung dalam kemusnahan Iraq dan Afghanistan.

Anwar turut dikatakan menemui Howard Berman, seorang lagi Yahudi zionis di Rayburn House Office Building. Berman adalah seorang Yahudi yang berpengaruh besar dalam Brookings Institute yang ditaja CIA iaitu sebuah organisasi pro-Israel dan terlibat dalam AIPAC (American Israel Public Affairs Committee), pelobi pro-Israel di Amerika.

Selanjutnya, Anwar bersusah payah bertemu pula dengan bekas Setiausaha Pertahanan Amerika, William Cohen yang merupakan seorang Yahudi dan zionis dan terlibat langsung dalam krisis Timur Tengah serta Daniel Mariaschin, Timbalan Presiden Eksekutif B’nai Brith International iaitu sebuah organisasi Zionis di Amerika yang sebelum itu membuat kenyataan meminta Amerika memboikot Anwar kerana menghentam Yahudi berhubung tuduhan APCO.

Anwar bertemu pula dengan Dr. Jamal Barzinji dan Yakub Mirza iaitu pegawai CIA di dalam Institute of International Islamic Thought (IIIT). IIIT bertanggungjawab menyebarkan fahaman Islam liberal dan juga ekstrimis secara halus dan licik bagi memecahbelahkan umat Islam di seluruh dunia melalui pemimpin-pemimpin tajaan mereka.

Mengapa Anwar sanggup bersusah payah membuat “apology tour” mengadap dan “menyembah-nyembah” Yahudi Zionis tersebut? Sedangkan Anwar langsung tidak mengadakan sebarang “apology tour” meminta maaf kepada para pemimpin Islam dunia yang hebat mengecamnya kerana memihak kepada Israel.

Sikap “double standard” oleh Anwar ini jelas menunjukkan bahawa dia memang pro-Israel dan “menyembah” Zionis tersebut. Saya tidak mampu untuk menghalang cita-cita Anwar untuk berkuasa sebagai PM di negara ini. Namun, saya serahkan kepada seluruh rakyat, khususnya umat Islam di Malaysia untuk memutuskan sama ada ANWAR SESUAI ATAU TIDAK MENJADI PM NEGARA KITA? Pilihlah dengan iman dan akal, bukan dengan kepala lutut…


Sumber: Klik sini

ISA SAMAD TAK PATUT BELANJA RM352,687 UNTUK 3 MAJLIS FELDA..!!!


Baru ni aku dengar Mazlan Aliman kecoh persoal tentang perbelanjaan Felda di bawah Pengerusinya, Tan Sri Isa Samad yang membelanjakan RM352,687 untuk 3 majlis Felda yang 3 kawasan tanah rancangan iaitu di Tenang, Lawin Selatan dan Jengka 22.

Sikit sangat la tu. Takkan RM352,687 je? Patutnya ketiga-tiga majlis tu memerlukan sekurang-kurangnya RM3 juta! Apalah sangat duit sebanyak RM352,687 tu..sikit sangat!

Cuba tengok Yayasan Selangor. Macam tu baru ngam! Untuk sambutan ulangtahun ke-40 saja, Yayasan Selangor yang berada di bawah kawal selia Kerajaan Pakatan Haram Selangor belanjakan sebanyak hampir RM1 juta! Macam tu baru la "betul", kot?

Yayasan Selangor Belanja Hampir RM1 Juta untuk 1 Majlis..disahkan auditor..kenapa Mazlan Aliman membisu?

Cuba Mazlan Aliman baca laporan audit Selangor tahun lepas. So, nak bandingkan dengan perbelanjaan Felda tu, jauh sangat la bezanya, kan? Patutnya, Mazlan Aliman "menyalak" pada Khalid "Gagap", bukan Isa Samad.

Sejak bila Mazlan Aliman jadi auditor ni? Dia ada tauliah ke? Heh! Setahu aku, Mazlan Aliman ni kira ulas biji kelapa sawit tu dia tahu la. Itu pun selalu salah kira...heh!

Yang dia nak persoal sangat hal ni apasal? Menyibuk betul la. Normal la belanja banyak tu. Kenapa tak persoal belanja Felda dari sejak ditubuhkan dulu? Rasanya dan beratus juta dah. Persoal je la. Baru orang lebih jelas dengan kebodohan Mazlan Aliman...heh! Baru la "glemer" sikit...

Dah nama pun majlis Felda. Takkan la nak pakai duit poket Isa Samad pulak? Kalau Mazlan Aliman sendiri pun akan buat macam Isa Samad jugak, malah mungkin lebih teruk.

Contohnya, kalau PAS nak buat majlis yang menelan belanja RM50,000 kat rumah Mazlan Aliman, mahu ke Mazlan keluarkan duit poketnya untuk biaya majlis PAS tu? Heh! Time tu dah tentu ungkapan "fi sabilillah" hilang dari mulut Mazlan Aliman. Yang terbit dari mulutnya mungkin "celako! celako! celako!" (bak kata Pok Nik Ajiz!) Heh!

P/s: Lan...hang diam la..lagi banyak hang menyalak, lebih ramai orang nampak kebodohan hang...heh!

BRADER ZAINI HASSAN "SINDIR" UMNO KEDAH..??!!! HEH!


Kata Zaini Hassan di Utusan semalam...
SEPATUTNYA UMNO Kedah boleh tersenyum dengan kemelut dalaman Pas sekarang. UMNO kini dilihat mempunyai peluang cerah untuk mengambil semula negeri jelapang padi negara itu.

Tapi bolehkah? Kuatkah UMNO. Dalam suasana Pas macam ini, UMNO tak perlu kuat. Tapi jika bersatu hati kekuatan sudah tentu akan wujud. Persoalannya bersatukah UMNO?

Siapakah yang akan menjadi striker untuk menjaringkan gol dalam kemelut di depan pintu gol lawan ini.

‘‘Bola sudah di depan tiang gol, tapi mana strikernya?'' kata seorang kawan Kedah kepada saya.

UMNO Kedah, katanya melihat sahaja peluang di depan mata, tapi tidak pandai merebut peluang. Benarkah? Sesiapa yang duduk di atas pucuk kepemimpinan UMNO negeri, sepatutnya mengatur langkah cepat.

Masing-masing nampaknya masih tidak mahu bergerak, kata seorang rakan yang terlibat dalam ‘pemukiman’ UMNO di Kuala Kedah semalam.

Jika benarlah senario itu, alahai UMNO Kedah...

Errr...Aku rasa kepimpinan UMNO Negeri dah nak okay dah. Bro Zaini boleh melawat Bangunan Tunku kalau balik ke Kedah nanti untuk tahu gerakan-gerakan "rahsia" tersebut.

Tapi tak dinafikan, masih ada lagi segelintir "warlord-warlord" yang buat hal tak mau join...

Saya tak kata UMNO Kedah kuat dan bersatu sekarang ni...tapi dah mula dah bertransformasi sendiri ke arah yang lebih positif...heh!

Harap "warlord-warlord" ni berubah dalam masa terdekat ni..atau berhadapan dengan gerakan "mengubah" depa terus dari landskap UMNO Kedah...amacam? Ada berani?

LAWAK PAGI INI...KHALID IBRAHIM ADA RANCANGAN BAIK UNTUK ATASI MASALAH AIR SELANGOR..!!!

Heh! Tak sangka...MB yang tak reti sikat rambut ni memang "otak geliga". Memang berpandangan "jauh". Dan tak hairan la jika dia dilantik jadi MB di Selangor...heh!

Rupanya di sebalik "lobang-lobang"kan Selangor, Khalid ada agenda nak buat "lobang-lobang" tu sebagai takungan air bersih untuk kegunaan rakyat Selangor...heh! Patut punnn..heh!

Sapa la yang undi dan lantik dia jadi MB negeri paling maju kat Malaysia ni...? Heh! Memang memalukan betul..! Deyyyy....pegi balik rumah belajar sikat rambut dulu laaaa...heh!

Wednesday, March 7, 2012

DR. DZULKIFLI "THINK TANK" TERHEBAT PAS..???!!! LAWAK APA NI..???!!!


PENGARAH Penyelidikan PAS Pusat, Dr Dzulkifli Ahmad yang dikatakan sebagai “think tank” terhebat PAS masa kini, cuba mengambil hati para penyokong parti itu dari golongan bukan Islam dengan menyatakan bahawa mereka PAS bersedia melantik seorang dari mereka ke jawatan Timbalan Presiden.

Mungkin bertujuan mahu menggunakan sistem ‘barter trade’ menukar undi golongan bukan Islam dengan jawatan no 2 PAS itu, Dzulkifli fikir ideanya itu akan disokong dan disambut oleh para pemimpin PAS yang lain dengan senang hati.

Namun apa yang diharapkan Dzulkifli tidak menjadi kenyataan. Malah dilaporkan bahawa ramai pemimpin PAS khususnya golongan ulama yang marah dan tidak senang dengan kenyataannya yang dibuat tanpa dirujuk kepada majlis Syura.

Presiden Dewan Ulama PAS, Datuk Harun Taib tak dapat tahan diri untuk menyelar kenyataan ‘sesuka hati sesedap mulut’ Dzulkifili itu dengan menegaskan bahawa hanya muslim sahaja yang layak memegang jawatan Timbalan Presiden PAS.

Malah, beliau dengan tegas memberitahu media bahawa amat mustahil bagi PAS untuk membenarkan jawatan tersebut diberikan kepada mereka yang bukan Islam.

Lagipun menurutnya idea bodoh Dzulkifli itu hanya boleh dilakukan dengan perubahan perlembagaan PAS di mana ia perlu dipinda melalui usul di dalam muktamar yang kemudiaannya perlu dipersetujui secara sebulat suara sebelum dikemukakan ke Majlis Syura.

Saya hairan dengan Dzulkifli sebenarnya. Dia dikatakan bertindak sebagai ‘ahli fikir’ PAS yang paling tinggi IQ dan diharapkan memiliki idea yang bernas dan disepakati oleh golongan ulama PAS. Namun, apa yang dikatakannya baru-baru ini jelas menunjukkan dia kurang berakal.

Apakah dia tak tahu bahawa golongan ulama PAS (kecuali Nik Aziz) menentang cadangan berketuakan bukan Islam? Mereka masih lagi merujuk golongan bukan Islam, khususnya DAP sebagai kafir harbi yang menolak Islam secara total, tidak sesuai untuk dijadikan pemimpin.

Pertembungan pendapat antara puak Erdogan Anwarinas dan golongan ulama extreme PAS bukan lagi rahsia. Perbalahan di antara kedua golongan itu jelas memporak-perandakan parti itu dari dalam. Apa yang dikesali, golongan Erdogan Anwarinas hampir merosakkan PAS dengan taktik politik kotor mereka.

Meletakkan puak Erdogan Anwarinas di jawatan-jawatan strategik parti itu menyebabkan ramai golongan ulama terpinggir. Perubahan tersebut sememangnya tidak disukai oleh golongan akar umbi yang rata-ratanya pro-ulama. Pemuda PAS sendiri pun tak senang hati dengan senario itu.

Itulah keadaan PAS yang terkini. Dahulu, ketika PAS dikuasai oleh golongan ulama, semua ini tidak berlaku. Dulu PAS dilihat tulen, namun kini parti itu sudah jadi ‘caca merba’! Pergolakan demi pergolakan berlaku.

Sebagai seorang yang mengenali ramai pemimpin akar umbi PAS, saya menerima banyak rungutan dari mereka tentang perkembangan terkini PAS tersebut. Yang mengejutkan, ada di antara mereka yang tekad akan membuat undi protes pada PRU13 nanti. Ramai juga yang mahu PAS bermufaraqah dari Pakatan Haram.

Pada mereka, punca kemelut yang melanda dalaman PAS ialah PKR dan DAP. Sejak PAS bersekutu dengan PKR dan DAP, parti itu hilang satu demi satu perjuangan asal mereka. Dari soal hudud hinggalah soal penubuhan negara Islam, PAS sudah hilang segalanya…


Sumber: Perak Today

Tuesday, March 6, 2012

GEMPARRR..!!! SURAT, RAKAMAN TELEFON & MEETING ANWAR - ISRAEL BAKAL DIDEDAHKAN..???


Baru-baru ni Bernama ada siarkan surat-surat Tun M kepada PM-PM Israel. Kecoh kejap. Tapi...yang terbaru aku dengar ialah...heh!

Sumber terkini memberitahu ada pihak yang sedang berusaha mendapatkan surat-surat, rakaman telefon dan meeting antara Anwar dan geng-geng Yahudinya, termasuk proksi PM Israel.

Menurut sumber lagi, surat-surat tersebut wujud dan menulis mengenai sokongan Anwar secara rahsia kepada kerajaan Rejim Yahudi Zionis Israel. Begitu juga dengan rakaman-rakaman telefon dan meeting antara mereka.

Dikatakan juga ia hanya menunggu masa yang sesuai untuk meletoooppp..!!! Heh! Bila tu? Masa PRU13? Heh!

Apa pun, kalau betul la seperti yang dikata...aku tak sabar nak tengok Anwar lari masuk ke dalam kedutaan Israel kat Singapore...heh! Masa tu, tak mustahil orang akan lempang dan ludah muka Anwar kalau dia tunjuk muka kat Malaysia ni..heh!

UMNO KULIM-BANDAR BARU BELA KADIAQ..??? NAK KENA "TIBAI" NI...HEH..!!!

Jangan sampai aku londeh semua kekayaan adik beradik dia kat Kulim-Penang-SP tu...heh!

Aku terbaca di sini mengenai UMNO Bahagian Kulim-Bandar Bharu yang membela bekas ketua bahagian, Kadir Syiekh Fadzir.

Timbalan Ketua Bahagian tu marah sebab ramai bantai Kadiaq. Depa bela Kadiaq dan menyalahkan orang yang serang Kadiaq sebab tak mai jumpa dia personally untuk dapatkan penjelasan...heh!

Wehhh..!!! Aku nak tanya hangpa. Apa hangpa rasa bila tengok Kadiaq buat muka tak malu terhegeh-hegeh dalam bilik mahkamah beri sokongan pada Anwar pada hari penghakiman liwat II Anwar-Saiful hari tu?

Aku ada dalam tu. Rasa menyampah tahan dewa! Hanya Allah saja yang tahu. Kalau la aku ni kebal dari undang-undang, rasanya Kadiaq dah makan tapak kasut aku dahhh..!!! Eiii...rasa macam nak pi bubuh penyepak kat dahi dia time tu...

Jadi, aku demand pada Timbalan Ketua Bahagian yang aku suspect "pernah termakan budi" Kadiaq untuk persoal dulu bekas boss dia tu! Macam haram ja aku tengok! Tu belum kira dia dok tebiang buat muka tak malu kat Badrulamin hari tu...heh!

Aku rasa, kalau Timbalan Ketua Bahagian tu pertahan lagi Kadiaq, dengan dia-dia aku tibai dalam blog nanti...heh! Jangan ingat aku tak berani tibai orang UMNO...heh!

Kadiaq...bila nak keluaq parti? Takkan nak tunggu orang pecat, kot? Heh! Selagi tak bagi explaination yang boleh diterima logik akal dan bukti kukuh, selagi tu aku tak percaya kat Kadiaq..so sorry la Datuk Seri noooo..! Heh!

Pasai apa? Pasai aku tengok dengan mata kepala aku macamana Kadiaq baik punya bodek Anwar dalam court hari tu...sampai bebila pun aku tak lupa punyaaaa..!!! Heh!

APA ERTINYA AZIZAN JADI MB..???

mb_kedah_pas_gagal

PUNYALAH bergasak bergaduh beberapa hari, akhirnya keputusannya seperti yang dijangka semua - Azizan kekal MB Kedah dan 2 Exco terlibat ‘diminta’ kembali menjadi Exco seperti mana yang diarahkan PAS Pusat pada awalnya.

Kalau macam itu, lebih baik tidak payah bergaduh.

Kita semua tahulah, semua rakyat Kedah pun tahulah yang Phahrolrazi bermimpi besar, malah sudah mencanang ke serata negeri yang dia mahu menjadi Menteri Besar, mengambil alih dari Azizan.

Malah, dalam nak menunjukkan keazamannya itu, Phahrolrazi sudah memberikan kata dua kepada Naib Ketua PAS Kawasan Kuala Kedah yang diketuainya, Datuk Amirudin Hamzah supaya meletakkan jawatan sebagai Exco atau menghadapi tindakan dipulaukan.

Semua ini bukti menunjukkan bahawa memang Phahrolrazi berazam dan sudah bersedia untuk menggantikan Azizan pada bila-bila masa sahaja yang diperlukan. Phahrolrazi sudah pun menyatakan dengan lebih awal kepada PAS Pusat hasratnya, lama sebelum ‘sesi beramah mesra’ yang diadakan pada Sabtu dan Ahad.

Alih-alih, Phahrolrazi dan sekutu kuatnya Datuk Dr. Ismail Salleh ’dipaksa’ PAS Pusat untuk menerima semula jawatan Exco sebelum tempoh berakhir pada 8 Mac.

Yang penulis bimbangkan selepas ini ialah nasib rakyat negeri Kedah apabila Menteri Besarnya diapit oleh 2 Exco yang diketahui tidak sebulu dengannya. Apa pun keputusan di dalam mesyuarat Exco selepas ini bukan lagi berkepentingan rakyat tapi kepentingan politik antara 2 orang yang berseteru tersebut (Azizan dan Phahrolrazi).

Mungkinlah keadaannya tidak begitu teruk kerana selama hari ini pun memang Azizan menjadikan mesyuarat Exco sebagai satu formaliti sahaja, sedangkan semua keputusan dalam mesyuarat telah ditentukan lebih awal oleh Azizan dan orang-orangnya.

Ini juga antara punca yang membawa perbalahan terbuka antara Azizan dengan Phahrolrazi dan menyebabkan barisan Exco negeri Kedah dari PAS terbelah 2 antara penyokong kepada masing-masing Azizan dan Phahrolrazi.

Sementara 3 Exco asal PKR, duk perhati saja 2 ekor ini bergaduh dan cari masa yang sesuai untuk mencelah.

Bagaimanalah pentadbiran negeri nak berjalan lancar kalau perbalahan macam ini mendapat tempat lebih atas dari kepentingan rakyat?

Takpalah, biarlah depa berbalah lama mana pun. Yang kita nak kempen ini ialah PAS bukanlah parti yang sesuci dan seputih mana pun seperti mana yang sering digebang. Dulu bolehlah, masa itu duduk di luar, bukan duduk di atas. Sekarang bila dah di atas, barulah tahu langit ni tinggi ke rendahnya.

UMNO/BN jugalah pilihan terbaik untuk rakyat Kedah kerana kelihatannya ‘penyelesaian’ yang dikatakan ini tidak lebih dari kompromi politik sementara sahaja untuk menaikkan semula imej PAS yang sedang teruk terjejas.

Jangan terkejut kalau selepas ini Azizan dan Phahrolrazi digambarkan berpeluk mesra dan saling berjabat salam, semuanya demi menjaga imej PAS, bukan ada kena mengena dengan rakyat.


Sumber: Klik sini

GEMPARRR..!!! ANWAR BAYANGAN NETANYAHU DI MALAYSIA..???!!!

anwar israel

Ramai penganalisis politik meramalkan bahawa Pilihanraya Umum ke-13 (PRU13) bakal berlangsung beberapa bulan lagi, tidak lama dari sekarang. Ada yang masih kuat mengatakan pada bulan ini. Ada pula yang kata pada bulan April dan ada juga yang ramal pada bulan Mei. Malah yang kata bulan Jun, Julai, Ogos, September, Oktober, November atau Disember!

Namun, rata-ratanya semua meramalkan ia bakal berlangsung pada tahun ini. Pada saya, tidak menjadi soal tentang bila ia bakal berlangsung atau bila Parlimen akan dibubarkan Perdana Menteri. Yang pentingnya ialah siapa yang bakal jadi PM selepas PRU13. Itu pokok pangkalnya.

Sebagaimana kita tahu, sekiranya BN menang pada PRU13 ini, insyaAllah jika diizinkan Allah, Datuk Seri Najib Tun Razak selaku Presiden UMNO dan BN akan sekali lagi dinobatkan sebagai PM.

Dan jika sebaliknya, desas desus kuat menyatakan bahawa Anwar akan menjadi PM memandangkan dia kini dilantik menjadi Ketua Pembangkang dan diberikan pelbagai gelaran yang “mulia” oleh individu-individu yang “masih” kuat membodeknya walaupun terus terang tidak percaya pada Anwar lagi.

Buat masa ini, boleh dikatakan Najib mewakili UMNO/BN, manakala Anwar mewakili Pakatan Haram. Inilah calon PM dari kedua-dua pihak yang bertanding kelak.

Persoalan seterusnya, antara Najib dan Anwar, siapakah yang lebih kita relakan mengetuai Kerajaan Malaysia yang bakal menggubal dasar dan masa depan negara untuk sepenggal?

Najib membawa Transformasi dan 1Malaysia, manakalah Anwar membawa Reformasi dan Malaysian Malaysia.

Najib mempertahankan Malaysia sebagai sebuah negara Islam, manakala Anwar pula membawa agenda penubuhan negara kebajikan.

Najib dan kepimpinannya kuat membela nasib umat Islam Palestin, manakala Anwar lebih rela “melindungi” Yahudi Israel.

Najib lebih realistik dengan agenda-agenda perubahan ke arah lebih baik, manakala Anwar kecoh menjaja janji ‘bulan dan bintang’ menurunkan harga minyak pada paras RM1.

Najib membawa panji-panji Islam fundamental dan wasatiah, manakala Anwar begitu gah dengan fahaman pluralisme dan liberalisme.

Najib membela bangsa Melayu dan tidak meminggirkan kaum bukan bumiputera, Anwar pula mahu menyamaratakan hak antara kaum yang menghilangkan keistimewaan Melayu dan bergula-gula pada kaum bumiputera di Kampung Buah Pala (contoh).

Hakikatnya begitu banyak perbezaan antara kedua calon PM ini. Siapa yang lebih layak? Najib sebagai PM Malaysia dan meneruskan kecemerlangannya atau kita lebih rela melihat “pemimpin anugerah Omega” itu menjadi PM?

Saya percaya, menjadikan Anwar sebagai PM boleh diibaratkan bagai menjadikan Benjamin Netanyahu sebagai PM Malaysia. Itulah hakikatnya dan sudah tentu yang pahit itu sangat perit untuk ditelan puak-puak pembangkang, bukan? Heh!


Sumber: Klik sini

LAWAK GEMPARRR PAGI NIHHH..!!! ANWAR KANTOI RABA-RABA ZAID IBRAHIM...???!!!

Pergghhhh..!!! Ni kalau Azmin nampak ni...habih la Anwar! Heh! Silap-silap, Azmin sanggup keluar parti..!!! Heh!

Anwar ni punnnn...kalau nak raba-raba Zaid pun jangan la buat terang-terang. Dah kantoi lagu ni mampu membuat ramai yang "patah hati"...heh!

Camana Zaid? Bila nak serah bontot kat Anwar? Heh!

Sunday, March 4, 2012

AKU SETUJU DENGAN S/U DEWAN ULAMA PAS, KERAJAAN ISLAM WAJIB DIPERTAHANKAN..!!!


Aku setuju sangat dengan kenyataan Setiausaha Dewan Ulama PAS Pusat, Dr. Mohd Khairuddin Aman Razali, yang menegaskan bahawa adalah WAJIB MEMPERTAHAKAN KERAJAAN ISLAM.

Juteru, memandangkan Kerajaan BN merupakan sebuah kerajaan yang membina sebuah negara Islam seperti Malaysia, maka ia juga wajib dipertahankan selagi tidak bersekongkol dengan KAFIR HARBI dan AGEN YAHUDI ISRAEL laknatullahialaihim!

So far, UMNO membentuk perikatan dengan golongan kafir zimmi yang akur pada kedudukan Islam dan tidak sesekali mempetikaikan keistimewaannya. Jika mereka pertikaikan pun, UMNO lebih dominan untuk tidak melayan kehendak mereka dengan cara diplomasi.

Berbanding dengan Pakatan Haram. Parti haram tidak berdaftar itu dikuasai oleh golongan KAFIR HARBI yang jelas menolak sebarang dasar Islam dalam pemerintahan Kerajaan. Azan dipertikai. Tulisan jawi dipertikai dan banyak lagi hal ehwal keistimewaan Islam dipertikai.

DAP kafir harbi itu tidak mengiktiraf kedudukan istimewa Islam apabila mahu agama-agama lain diberikan hak yang sama rata. Jika hak sama rata diberikan, maka hilanglah keistimewaan Islam di negara ini! Itu tak boleh dibiarkan!

PKR juga mendokong ideologi yang sama melalui fahaman pluralisme yang meletakkan Islam sama taraf dengan agama lain. Hakikatnya, Anwar lupa bahawa dia juga beragama Islam yang perlu mengutamakan Islam melebihi anak dan isterinya!

Apa yang Anwar pentingkan ialah Yahudi Zionis Israel! Dia bodek sakan! PAS suruh tarik balik pun dia tak mau tarik balik. Pok Nik Ajis sindir pun dia buat tak peduli saja! Orang macam tu ke korang nak angkat jadi PM? Agen Yahudi Israel jadi PM Malaysia..? Korang nak biarkan? Heh!

GEMPARRR..!!! MAHFUZ NGAKU TAK SEBULU DENGAN AZIZAN..???!!!


Heh! Baru sekarang Mahfuz nak mengaku tak "sebulu" dengan Azizan? Selama ni bila orang kata dia tak ngam dengan Azizan dia buat dekkkk dan tak ngaku pulak. Heh!

Hari tu dah tunjuk hangin satu badan kat Azizan Razak pasal kes kontrak berbilion nak buat kampus KUIN kat Kuala Ketil..! Sampai letak jawatan dalam Kedah Sato..!!!

Kononnya, nak suruh orang pujuk balik la tarik balik perletakan jawatan dia tu. Sekali, orang tak pujuk punnnn..!!! Habis punah! Projek tak dapat, jawatan melayang, elaun tak dapat! Tu la akibat buat sesuatu guna kepala lutut dan tak pakai otak...heh!

Semalam, Mahfuz dah ngaku tak "sebulu" dengan Azizan. Tapi dia cuba cover-cover line sikit, takut Hadi marah kat dia...heh! Hek elleeehhh..!!! Macam orang tak tahu...heh!


Siapa Mahfuz nak komen tentang masalah Kerajaan PAS Kedah? Dia bukan dok dalam Kerajaan pun. Heh! Ngaku je la ada hati nak jawatan MB. Mahfuz tau, mustahil dia akan dilantik jadi PM kalau Pakatan Haram menang. Tak dapat jadi PM, jadi MB pun jadi laaaaa...heh!

Gerakan Mahfuz ni Sanusi Setpol Azizan pun tahu. Jenuh dia kepong kawasan. Mujur la Sanusi tu muda lagi dan agak cekap, kalau dah tua macam Taulan Rasul tu..heh! Alamatnya Azizan melayang laaaa...heh!

Aku dari kecik dok dengan orang-orang kuat PAS Kedah. Sejak zaman arwah Ust Fadhil la. Jadi banyak jugak la yang aku tau pasal pemimpin PAS Kedah batch Mahfuz tu..heh! Dan arwah dulu tak value pun si Mahfuz tu...heh!

PANASSSS..!!! PENGAKUAN BERANI MATI..!!! MAHFUZ NAK JADI PM..!!!

"Hangpa ingat aku sikat belah tepi tak boleh jadi PM kaaaa..???"

Kah..! Kahh..! Kahhh..!!! Mahfuz kata dia nak jadi PM laaaa..!!! Muahahahahahaaaa...!!! Kenyataan Mahfuz tu buat aku ketawa guling-guling kat atas karpet rumah aku...Muahahahahahahaaaa..!!!

Nak jadi PM? Muahahahahaaaa..!!! Heh! Kalau dikenangkan otak dan akal Mahfuz, bukan setakat jadi Ketua Kampung, jadi ketua kelas darjah 5 Anggur pun belum tentu lepasss..!!! Muahahahahahaaaaaa....

Bukan la aku nak mengutuk, tapi pada pandangan aku, majoriti rakyat Malaysia yang mengikuti perkembangan politik Malaysia ni setuju dengan pendapat tersebut. Mahfuz ni memang low class mentaliti..! Heh!

Dia kata cam tu sebab jawab soalan dari Malaysiakini. Malaysiakini pun satu bodo pi tanya soalan lagu tu! Ingat Mahfuz nak bagitau media ka dia nak jadi MB? Bodo punya soalan daaaaaa...!!! Heh! Elok la tu..soalan bodo untuk MP bodo..heh! Klik sini.

Sebenarnya dia dah kecut perut. Gerakannya nak gulingkan Azizan dah hampir gagal. Nampaknya dia dah tak sempat nak counter perjatuhkan Azizan sebab Hadi jumpa Azizan semalam nak settle masalah PAS Kedah...heh!

So mau tak mau, dia terpaksa jadi calon PAS kat Pokok Sena. Tu pun kalau dia dicalonkan kat situ lagi..heh! Dan itu pun kalau dia menang kat Pokok Sena lagi! Heh! Orang Pokok Sena nak undi dia lagi tak? Muahahahaaaa...

PAS KEDAH SEBOK REBUT KUASA, RAKYAT KEDAH TERBIAR MENDERITA..!!!

exco pas kedah latest

Seminggu dua ini kecoh diperbualkan tentang kemelut dan krisis kepimpinan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Razak yang dikatakan tidak sebulu dengan kebanyakan Exco-Exco yang dilantik beliau di dalam Kerajaan PAS Negeri Kedah.

Kemuncaknya, dua orang Exco yang lama iaitu Datuk Phahrolrazi Zawawi dan Dr. Ismail Salleh enggan dilantik menjadi Exco baru yang mengangkat sumpah pada 28 Februari baru-baru ini.

Menurut Phahrolrazi, beliau sudah lama bersabar dengan Azizan dan kini berada di tahap ‘kritikal’ terhadap kepimpinan Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah itu. Phahrolrazi mengaku punya masalah dengan corak kepimpinan Azizan yang dikatakan kurang menepati citarasanya. Dan disebabkan itu beliau menolak untuk duduk di dalam barisan Exco di bawah Azizan Razak lagi.

Alasan yang sama turut dikongsi bersama oleh Ismail yang sememangnya sudah sekian lama ‘tidak sebulu’ dengan Azizan dan tidak berpuas hati dengan kepimpinan Mentei Besar Kedah itu.

Sehingga kini, Timbalan Pesuruhjaya PAS Kedah I dan II itu masih berdegil serta berkeras enggan menyertai Azizan di dalam kerajaan negeri lagi. Dalam ertikata lain, mereka melakukan ‘mufaraqah’.

Sebenarnya, kisah cuba menggulingkan Azizan ini berlaku sejak MB Kedah itu dimasukkan ke IJN lagi. Masih ingat lagi tentang Azizan yang terpaksa dikejarkan ke IJN di ibunegara dan mendapat rawatan rapi akibat masalah jantung?

Ya. Ketika itulah segalanya bermula apabila adegan cucuk-mencucuk berlaku di kalangan pemimpin-pemimpin PAS Kedah. Masing-masing sudah pasang niat mahu menggantikan Azizan sebagai Menteri Besar. Malah, saya mendapat maklumat bahawa ada di kalangan mereka meminta agar Azizan cepat-cepat “padam”! Dahsyat sekali cara mereka rebutkan kuasa hinggakan soal hidup mati pun mereka sanggup doakan.

Ditakdirkan Allah, Azizan berjaya mengatasi masalah kesihatannya dan bergegas kembali ke Kedah untuk menyambung tugasnya. Menurut sumber dalaman yang saya terima, Azizan diberikan MC untuk berehat selama lebih sebulan.

Namun, memandangkan maklumat yang sampai ke cuping telinganya memberitahu wujud cubaan menggulingkannya dari jawatan MB, dia degil juga mahu masuk pejabat dan bertugas. Nampaknya Azizan lebih sayangkan jawatan berbanding kesihatan dirinya ketika itu.

Kegagalan menggulingkan Azizan itu mengecewakan ramai Exco-Exco PAS Kedah. Meskipun Azizan kurang pasti tentang identiti siapa yang mahu menggulingkannya, beliau tetap menjalankan langkah berjaga-jaga sejak itu.

Dan kerana itulah mereka mensasarkan agar Azizan tumbang pada 28 Februari itu. Menurut sumber, mereka juga berniat untuk melakukan undi tidak percaya terhadap Azizan Razak bagi memaksa beliau meletakkan jawatannya.

Pada saya, senario Azizan dan Exco-Exco PAS Kedah itu jelas menunjukkan sifat PAS yang sebenar. Sebenarnya, tiada langsung niat dihati mereka untuk berkhidmat kepada rakyat. Mereka hanya mahukan kuasa dan imbuhan elaun dari kuasa yang mereka perolehi.

Persoalannya, sedang para pemimpin PAS Kedah sibuk berpolitik berebutkan kuasa sesama sendiri, apakah nasib rakyat Kedah?

Gerai-gerai tempat mereka mencari rezeki dirobohkan dan tidak pula digantikan dengan yang baru atau gerai sementara. Jalan-jalanraya yang rosak teruk dan sepatutnya diturap baru hanya ditampal saja dengan tar-tar berlebihan hingga menyebabkan berlaku banyak kemalangan dan merosakkan kenderaan.

Begitu juga dengan kemelut bekalan air yang masih keruh dan gagal diselesaikan oleh Kerajaan PAS Kedah dengan baik. SADA buat kerja betul, tapi airnya seolah-olah ‘disabotaj’ pula oleh ‘projek-projek’ baru di sekitar sumber air Kedah. Ada pak-pak Exco ini pantau?

Bagaimana pula dengan sekolah-sekolah agama rakyat yang semakin tidak dipedulikan? Khabarnya sekolah-sekolah jenis kebangsaan Cina dan Tamil diberikan berpuluh-puluh ribu dana tambahan dari Kerajaan PAS Kedah untuk membeli “jiwa” dan undi.

Tapi malangnya bil elektrik dan air Pondok Pak Ya pun tak mampu dibantu, apatah lagi untuk melangsaikan hutang pada TNB dan SADA?

Banyak lagi kurap-kurap, panau-panau dan keperitan hidup rakyat Kedah yang tidak dipedulikan. Masalah sampah dah kurang, itu pun kerana Kerajaan Pusat beri bantuan. Tapi masalah ‘sampah’ yang baru pula timbul dan ‘sampah-sampah’ tersebut akan diajar oleh rakyat Kedah pada PRU13 nanti, insyaAllah!


Sumber: Klik sini

Bila Kak Su Bersuara... Heh!