Friday, November 23, 2012

PEDASSS..!!! PUAK-PUAK PAS NI SETUJU KE HADI JADI PM...???

Haram jadah Hadi nihhh...dia nak "potong" aku..???
Aku tak tau la pak-pak lebai PAS setuju atau tidak. Tapi kalau aku ni penyokong PAS, dah tentu aku akan setuju dengan kenyataan mantan Perdana Menteri yang telah mendidik Anwar Berahim berpuluh tahun ni...

Tapi aku rasa depa tak berani sokong punya kenyataan Tun M ni. Depa mana berani lawan Anwar. Lawan Anwar bermakna "elaun" kena potong. Apatah lagi kalau depa nafikan Anwar sebagai PM, terus tak dapat "elaun" wooooo..!!! Heh!

Hadi Lebih Layak Daripada Anwar – DrM

KUALA LUMPUR –  Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada Khamis berkata Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang lebih layak menjadi Perdana Menteri berbanding Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Jika mereka (pembangkang) menang, sudah tentulah beliau (Abdul Hadi) boleh menjadi Perdana Menteri. Beliau sangat layak, lebih layak daripada Anwar, sebab beliau tidak ada sebarang bebanan sejarah,” katanya.

Dr Mahathir, yang sebelum itu berucap pada Persidangan Antarabangsa mengenai Kanak-kanak Menjadi Mangsa Peperangan di sini, mengulas mengenai pendirikan perwakilan pada Muktamar PAS ke-58 baru-baru ini yang mahu Abdul Hadi menjadi Perdana Menteri jika pakatan pembangkang menang dalam pilihan raya umum akan datang.

Mengulas mengenai ungkapan ‘parti syaitan’ yang dibangkitkan oleh Abdul Hadi, Dr Mahathir berkata: “Beliau sendiri bekerjasama dengan syaitan, itu syaitan yang saya tahu, beliau bekerjasama dengan syaitan itulah.”

Dalam ucapannya pada muktamar PAS minggu lepas, Anggota Parlimen Marang itu mengkritik sebuah ‘parti syaitan.’

“Parti syaitan yang dikuasai syaitan di dalamnya – syaitan yang orang tahu – tidak mampu menegakkan kebajikan yang bernama adil terhadap semua”, kata Abdul Hadi dalam ucapan perasmiannya Jumaat lepas.

Pada sidang akhbar kemudian, Abdul Hadi diminta memperjelaskan mengenai parti yang dimaksudkan sebagai ‘parti syaitan’ itu namun beliau enggan menamakannya. - BERNAMA

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!