Wednesday, October 31, 2012

PANASSS DI KEDAH..!!! PAS KEDAH LESAPKAN RM1 JUTA DUIT RAKYAT PULAK DAHHH..!!!???


Ni apa cerita ni? Kat Kedah pulak tu? Ternak lembu guna duit rakyat sampai RM1 juta. Lepas rugi, bungkus, gulung tikar..PAS Kedah buat-buat diam pulak! Woiii...bagi balik duit rakyat tu woiii..!!!
Semuanya bermula apabila Datuk Abdul Rahman Dahlan (BN-Kota Belud) mempersoal mengapa pembangkang cuba menutup skandal penternakan lembu Kedah Corporation Berhad (KCB) bernilai RM1 juta yang mempunyai persamaan dengan kes National Feedlot Corporation (NFC).  

Sedangkan jelas beliau, sebelum ini pemimpin pembangkang begitu ghairah dan cukup bernafsu mendedahkan kontroversi projek NFC sehingga pelbagai tuduhan dan fitnah dilemparkan terhadap kerajaan. 

 "Isu penternakan lembu bernilai RM1 juta yang dilaksanakan KCB yang dibangkitkan dalam laporan audit cuba ditutup oleh pembangkang apabila kita lihat tiada seorang pemimpin mereka membangkitkan isu ini sedangkan ia hampir sama dengan kes NFC.

"RM1 juta mungkin nampak kecil bagi sesetengah pihak tetapi sebenarnya ia 0.10 peratus daripada bajet kerajaan negeri Kedah yang berjumlah RM1 bilion. Peratusan itu sama dengan kes NFC yang juga 0.10 peratus berbanding bajet kerajaan Pusat.

 "Ini skandal besar bagi sebuah negeri yang memiliki ekonomi seperti Kedah tapi mengapa pemimpin pembangkang tidak timbul isu ini, mengapa dwistandard,"
.
P/s: Nak jadi Husam Jamnapari macam kat Kelantan tu kaa...???

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!