Thursday, July 21, 2011

GEMPARRR..!!! Khalid Gagap isyhtihar Selangor miliknya dan DAP pada Ahad ini..!!!


Menurut berita di sini, Khalid Gagap akan melancarkan slogan baru negeri Selangor pada Ahad ini di Stadium Melawati Shah Alam. Slogan baru itu berbunyi "Selangorku"...

Menurut Khalid yang tergagap-gagap memberitahu pemberita, "Selangorku" adalah menifestasi Khalid sendiri untuk memberitahu rakyat Selangor bahawa negeri itu adalah hak milik dia dan DAP sahaja. Dalam kata lain, rakyat Selangor dan Pas tidak masuk share...!

Selain itu, "Selangorku" adalah rentetan dari slogan Khalid dan DAP sebelum ini yang berbunyi, "Meng'Khalid' dan Men'DAP'kan ekonomi Selangor" dan satu lagi slogannya, "Hasil negeri untuk Khalid dan DAP".

Melalui slogan "Meng'Khalid' dan Men'DAP'kan ekonomi Selangor", Khalid dan DAP telah berjaya mengawal kekayaan ekonomi Selangor yang beratus-ratus juta dikumpulkan oleh Kerajaan BN dan berbelanja boros hingga hampir mencabul wang zakat Selangor.

Namun, oleh kerana dihalang oleh DYMM Sultan Selangor, maka Khalid dan DAP terpaksa ubah strategi...

Maka mereka mencipta slogan baru berbunyi "Hasil negeri untuk Khalid dan DAP". Melalui slogan ini, Khalid dan DAP tak punya pilihan lain lagi kecuali merogol pasir-pasir dan sumber-sumber yang ada di Selangor.

Namun, setelah mereka gagal mengawal tauke-tauke samseng yang membela mereka, mereka tenggelam punca sekali lagi. Oleh kerana kegiatan mereka mencuri pasir telah dihidu rakyat dan pihak berkuasa, mereka cuba cari alternatif lain...

Maka lahirkan "Selangorku". Dengan slogan bari ini, Khalid dan DAP dijangka tidak punya banyak masalah untuk menjadikan Selangor seperti hak milik mak bapak mereka. Mana-mana pihak pun tak boleh persoal. Kalau degil dan persoalkan jugak, maka diorang akan halau keluar dari Selangor! Ada pahammm..?!!!

Syabas la rakyat Selangor sebab dapat MB yang macam tu...!!! Oh! "Selangorku"..!!!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!