Wednesday, April 7, 2010

RM100 - Harga Makan-Makan Bersama Pemimpin PR!


RM100! Itulah harga yang perlu dibayar untuk makan malam bersama pemimpin Pakatan "memiskin" Rakyat. Begitu mahal sekali harga yang perlu dibayar untuk makan-makan bersama pemimpin. Beralasan "untuk mengutip dana guaman", majlis makan-makan ini diadakan. Benarkah Pakatan Rakyat begitu terdesak, kering kontang kantung koceknya sehingga menagih sumbangan derma dari penyokong-penyokongnya sendiri?

Tidak menghairankan. Konsep "derma", "sedekah", "jariah", "sumbangan" dan banyak lagi "terms" yang digunapakai oleh Pakatan Rakyat untuk meraih "duit rakyat" untuk kepentingan parti mereka. Kononnya, itulah "jihad perjuangan"! "Peluh keringat" rakyat ditagih, duit ringgit rakyat diperoleh. Tanpa penyokong Pakatan Rakyat sedari, kocek mereka menjadi "tirihhh"!

Sedarkah rakyat semua bahawa Pakatan Rakyat memiliki dana yang banyak? Tahukah mereka bahawa "dewa" Anwar mampu "menarik wang" dari "langit barat"? Tidak terfikirkah mereka tentang dana ratusan juta yang dilabur oleh Pakatan Rakyat pada PRU12 yang lalu? Takkanlah gaji seorang "pensyarah jemputan" itu boleh mengumpul beratus juta dalam masa beberapa tahun? Ini memungkinkan adanya saluran "gelap" yang kaya raya membiayai perbelanjaan Pakatan Rakyat. Siapakah "penyumbang dana" tersebut? Pandai-pandailah cari sendiri...

Berapa banyak sangatlah yang dapat dikutip dari penyertaan majlis tersebut jika dibandingkan dengan keupayaan "dana sebenar" Pakatan Rakyat? Jika dihitung secara kasar, Kelab Cinta Sayang menyediakan sebanyak 100 meja maksimum dan setiap meja menghimpunkan 10 orang peserta majlis. Jika penyertaan majlis itu penuh, ianya bakal mengutip sebanyak RM100 ribu. Apalah sangat RM100 ribu dipandangan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat? Cuba lihat rumah mereka, kereta mereka, gaya hidup mereka yang senang lenang, melancong ke sana sini, membeli belah sesuka hati. Lihatlah saja harga "katil & tilam" Azmin Ali yang dikhabarkan "papagomo" bernilai RM77 ribu dan RM24 ribu. Jumlahnya lebih dari RM100 ribu! Itupun jika penyertaan penuh, jika tidak penuh, mugnkin hasilnya kurang dari sasaran "penyangak-penyangak" itu. Masih lagi "meminta-minta" wang rakyat yang tidak seberapa itu??? Baik punya "wayang"...

Hakikatnya, Pakatan Rakyat terus bermain dengan "emosi". Pakatan "menipu" Rakyat ini terus memainkan minda emosi rakyat hinggakan ramai yang tertipu dengan permainan "psychology" mereka. Ramai yang sudah tersedar dari "pukauan" Pakatan Rakyat ini, namun tidak dinafikan bahawa masih ada lagi yang "membenarkan" diri mereka tertipu dek puak-puak opportunis ini. Kononnya merekalah pejuang rakyat, hakikatnya selayaknya mereka digelar "perosak rakyat"!

Biarlah! Semoga ramai lagi yang akan "celik" dengan "topeng palsu" Pembohong Rakyat ini. Kita hanya mengingatkan diri dan rakyat yang masih rasional berfikir. Dengan hanya satu malam, senang-senang saja wang hasil titik peluh rakyat "dikapur" pemimpin-pemimpin Perosak Rakyat. Kita doakanlah semoga "permainan kotor" Pakatan "pembinasa" Rakyat ini akan berakhir selepas PRU13 akan datang. InsyaAllah!

Tuesday, April 6, 2010

IPU Cabar Kedaulatan Malaysia!


2hb April yang lalu telah berlangsung satu Mesyuarat ke-122 Himpunan Ahli-ahli Parlimen Sedunia (IPU) di Bangkok, Thailand. Dikhabarkan juga bahawa pada mesyuarat tersebut, IPU telah "sebulat suara" mendesak kerajaan Malaysia menggugurkan pertuduhan liwat Anwar - Saiful, dengan hanya beralasan "kepada dua laporan perubatan yang menolak kemungkinan perbuatan tersebut berlaku".

Mesyuarat yang dihadiri oleh MP dari 145 buah negara, bimbang dengan dengan penglibatan ketua pendakwa raya kes liwat part.1 kini bertindak sebagai Peguam Negara akan "merekacipta" bukti pendakwaan & menafikan hak-hak Anwar berkenaan dokumen dan bukti kes untuk pembelaan diri.

Berikutan itu, dikhabarkan bahawa IPU akan menghantar wakilnya sebagai pemerhati perbicaraan. Mungkin untuk memantau untuk memastikan Mahkamah di Malaysia berlaku "adil".

Beginikah sikap & pemikiran ahli parlimen seluruh dunia? Benarkah IPU diiktiraf dan diberi mandat oleh semua ahli parlimen seluruh dunia untuk mewakili mereka untuk menyuarakan pendirian mereka? Hairannya, kehadiran 3 orang ahli parlimen PKR di mesyuarat itu mampu mempengaruhi & memberikan resolusi IPU terhadap sistem perundangan di Malaysia, sebuah negara merdeka dan berdaulat?

Jika benarlah IPU berfikiran begini, maka IPU adalah satu organisasi yang kurang ajar, bodoh dan membuat keputusan ikut suka hati mereka sahaja! Siapa mereka untuk mempersoalkan kedaulatan undang-undang Malaysia (salah satu Rukunegara Malaysia)? Siapa mereka untuk menghakimi kes perbicaraan mahkamah sebelum kes selesai? Siapa mereka untuk mencampuri urusan dalaman Malaysia? Siapa mereka untuk membela Anwar sedangkan Saiful Bukhari sebagai mangsa ditolak ketepi? Apakah kerana Saiful Bukhari itu bukan ahli parlimen seperti Anwar & mereka, maka mereka memihak kepada Anwar dan tidak menghiraukan dakwaan Saiful? Apakata mereka jika hakikatnya Anwar sememangnya seorang peliwat tegar dan Saiful adalah salah seorang mangsa serakah "rakan karib" mereka itu?

Adalah tidak adil untuk IPU menghakimi kes ini sebelum Hakim Mahkamah di Malaysia menjatuhkan hukum. Dipercayai bahawa 50 ahli parlimen Australia yang sebelum ini berkurang ajar pada kedaulatan negara menjadi dalang kepada resolusi IPU. Setidak-tidaknya, dipercayai juga bahawa kebanyakan ahli-ahli parlimen yang hadir IPU itu telah "dilobi awal" oleh "pihak berkepentingan". Pastinya mereka menafikan spekulasi ini, namun hanya "jauhari mengenal manikam". Bukannya orang tidak tahu bagaimana "sesumpah" ini meraih simpati dan sokongan antarabangsa. Habis dipusing dunia menjaja dirinya di"konspirasi"kan, sedangkan hakikatnya "dia"lah "abu jahal" sebenar! "Orang luar" bolehlah "sesumpah" bermain "wayang", tapi rakyat Malaysia memang tak payah nak tipulahhhhh...

IPU mendokong demokrasi. Demokrasi pula menghormati sistem perundangan dan hak asasi manusia. Seorang yang mendakwa dirinya dianiaya, pastinya akan disiasat. Setelah disiasat dan disabitkan kes, pastinya perbicaraan akan dilaksanakan demi keadilan pendakwaan dan orang kena tuduh (OKT). Bagitu juga kes Anwar vs. Saiful ini. Apakah tiada pembelaan untuk Saiful setelah mendakwa dirinya dianiaya? Kenapa kata Anwar sahaja mereka percaya? Apakah kerana Saiful tidak memberikan "gula-gula yahudi" kepada IPU maka IPU boleh melupakan penganiayaan terhadap Saiful? Adilkah IPU?

Resolusi IPU ini sengaja digembar-gemburkan oleh Suara Keadilan sedangkan IPU tidak pun dipandang dunia. Dikhabarkan bahawa IPU sudah sekian lama hilang kreadibilitinya dan didominasi oleh golongan ahli parlimen seluruh dunia yang bermasalah & medan melepaskan geram sahaja. Jadi, usahlah dihiraukan sangat resolusi IPU ini. IPU tidak mampu menggugat sistem keadilan dan perundangan Malaysia. Malah resolusi IPU ini akan lebih mencerminkan bahawa IPU semakin karut, tidak relevan, syok sendiri & paling ketara sebagai badan yang "boleh dibeli"!
p/s: 145 orang ahli parlimen yang hadir tu mewakili "Ahli Parlimen Seluruh Dunia" ke? Poddahhhh laaaaaaaaaa......sah-sah "syok sendiri punya statement"! Hahahahaha...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!