Monday, January 25, 2010

YB Zul VS. YB Khalid Samad.


Baru-baru ini, YB Zulkifli Noordin (PKR) telah membuat satu laporan polis terhadap YB Khalid Samad (PAS) di atas kenyataannya yang mendakwa bahawa golongan yang membantah penggunaan kalimah "Allah" oleh non-muslim adalah "kolot". YB Zul menganggap Khalid Samad telah menghina Islam dan memperlekeh Islam di Malaysia.

Fakta "aneh" tapi benar. Nampaknya YB Zul cuba menunjukkan dirinya lebih "Islam" dari YB Khalid Samad. Sedangkan dirinya berada di dalam parti PKR yang lebih "liberal" Islam berbanding YB Khalid Samad. YB Khalid pula cuba menunjukkan dirinya "menyokong" ke arah "kekufuran" dan "menghampiri kekakfiran" (menurut fatwa Ust. Harun Din Timbalan Mursyidul Am PAS), sedangkan Khalid sendiri berada di dalam parti PAS yang mendakwa diri mereka "juara Islam". Aneh, bukan?

Khalid Samad kemudiannya membalas "tembakan" YB Zul. Dalam kenyataannya pada akhbar, Khalid mendakwa bahawa YB Zul "double standard" kerana membuat laporan polis kepadanya sahaja, dan tidak kepada Anwar Ibrahim dan Nik Aziz yang "senada" dengannya. Selain itu, Khalid Samad juga menimbulkan rasa hairan, "Saya tidak tahu kenapa dia ‘minat’ sangat dengan saya...", begitulah katanya.

Apakah Khalid mampu membandingkan perkataan yang dikeluarkan oleh Anwar dan Nik Aziz jika dibandingkan dengan kenyataannya yang meng"kolot"kan martabat Islam di Malaysia. Nampaknya, Khalid Samad sudah "tersepit" dan mengheret Anwar dan Nik Aziz supaya bersama-sama "tersepit" dengannya. Mungkin Khalid cuba mencari sokongan "boss"nya akibat dihentam hebat kiri dan kanan. Selain itu, saya juga hairan mengapa YB Zul dikatakan "berminat pada Khalid sahaja"? Tidakkah YB Zul "berminat" pada Anwar? Nanti kecil pula hati "Bung Nuar" tu. Faham-faham saja lahhh...hehehe...

Hakikatnya, kedua-duanya "haprak". Khalid Samad dan Zulkifli Noordin, kedua-duanya mencari publisiti. Cuba menjadi "jaguh", sedangkan kedua-duanya akan "mengangguk kepala" Anwar dan Nik Aziz, tidak berani "mengangkat muka" walaupun tidak bersetuju dengan "boss" mereka. Jika Yusof Haslam tawarkan mereka berlakon "sembilu III", pasti meletup!

Hakikatnya, mereka berdua ini memang "tak tahu malu". Bergaduh di khalayak umum dan mempertontonkan kebodohan mereka kepada rakyat (mereka sememangnya "bodoh" kot?". Yang seorang tu "kaki gaduh". Nasib baik tak bertumbuk dengan Gobalakrisnhnan, kalau tidak, pastinya lagi kecoh jadinya. Yang seorang lagi tu sudah menghampiri "kekufuran" dan "ingkar" pada Timbalan Mursyidul Am PAS. Beginilah "warna sebenar" pemimpin PAS dan PKR. "Low mentaliti" dan "low class". Kalau nak memperjuangkan sesuatu agenda, bentangkanlah di Parlimen atau di sidang DUN. Masing-masing bergelar YB, tapi perangai macam "Lebai Leman di kedai kopi"! Kepada rakyat, lihatlah porak peranda pemimpin-pemimpin "poojaan" anda semua. "Pangkah"lah mereka. Mereka lebih pandai "bertengkar tanpa saluran", hanya pandai berkata-kata dan "makan gaji buta"!

Sunday, January 24, 2010

Ini perangai Ketua Wanita PKR "pulakkk"!!!

*Menarik gambar ni..macam pernah tengok...tapi tak pakai baju kaler biru putih...tapi "pink" kaler...hehehhe...

Zuraida Kamaruddin, Ketua Wanita PKR merangkap ADUN Ampang sedang teruk di"belasah" di kawasannya sendiri. Kedengaran merata-rata penduduk Islam Ampang sedang "membelasah" Zuraida dengan kutukan demi kutukan. Zuraida telah dilaporkan telah menyarankan supaya pentadbiran MAIS dan JAIS patut ditukar dan digantikan dengan "ulama yang bebas politik". Ini termasuklah Pengarah Jais, Dato' Mohd Khusrin Munawi yang digesa untuk ditukar jabatan.

Menurut berita, Zuraida menyuarakan sokongannya kepada Khalid Ibrahim untuk menukar pentadbiran JAIS dan MAIS. Dipercayai juga bahawa Zuraida bertindak demikian kerana faktor "peribadi", kerana Zuraida telah "mengungkit" perkara demikian kepada wartawan.

Dikhabarkan bahawa motif utama Zuraida ialah untuk membalas dendam kepada JAIS dan MAIS kerana telah "menyenarai hitamkan" namanya dan mengeluarkan namanya dari senarai panel forum agama yang bakal diadakan di Klang. Zuraida juga adalah di antara pemimpin politik yang hadir pada kuliah bekas mufti "glamour", Ustaz Asri Zainul Abidin, yang kemudiannya ditahan kerana mengajar tanpa tauliah.

Tapi, Zuraida masih "degil" dengan menegaskan bahawa dia akan tetap menghadiri forum agama di Klang itu. Malah dia juga bagaikan "mencabar" JAIS dan MAIS dengan berkata "..lihat apa yang akan terjadi..". Selain itu, Zuraida mencadangkan beberapa nama ulama "yang bebas politik" seperti Daeng Sanusi Daeng Mariok, Datuk Ismail Kamus dan Datuk Haron Din untuk menggantikan pentadbiran JAIS dan MAIS.

Nampaknya Zuraida ini bukan saja "tidak berakal", berdendam dan tidak rasional, malah "bodoh piang!", kata orang Kedah.

Kerana dia telah di senarai hitam dan dikeluarkan dari senarai anggota panel forum, maka dia "mengamuk sakan" nak buang orang sana sini. Macam budak kecil! "Marahkan nyamuk, habis dibakar kelambu"! "Buruk" betul perangai dan sifat peribadinya. "Busuk hati"! Orang macam ni pun boleh jadi Ketua Wanita PKR? Kalau dah ketuanya pun macam tu, bayangkanlah wanita-wanita PKR dibawahnya. Tentu pemikiran mereka lebih rendah dari Zuraida. "Bodoh mereput"!

Yang paling menariknya ialah "nama-nama ulama bebas politik" yang disarankan oleh Zuraida. Nama yang disebutnya ialah "Daeng Sanusi Daeng Mariok, Datuk Ismail Kamus dan Datuk Haron Din"! Ketiga-tiga orang tu boleh dikategorikan sebagai "ulama bebas politik" ke??? Di mana akal Zuraida??? Di kepala lutut ke??? Apakah Zuraida tidak kenal siapa Daeng Sanusi Mariok? Ismail Kamus? Ehhh? Timbalan Mursyidul Am PAS pun dia tak kenal??? Ternyata Zuraida memang "sengal" dan PKR pun sememangnya "sengal" kerana memilih dia sebagai Ketua Wanita PKR!

p/s: Harap-harap dalam UMNO takdak "Wanita" yang "low mentality" lagu ni noooo...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!