Thursday, June 4, 2009

PAS Pulun Kikis Duit Balak Kedah?


Dok tengah terbelek-belek, dari blog ke blog, aku tertarik dengan satu pendedahan yang dibuat oleh sahabat kita ni. Aku rasa dia dari Kedah, kerana entry yang beliau kebanyakkannya berkisar di Kedah.

Melalui satu entrynya, aku difahamkan bahawa Che Had sebagai Pegawai Khas Ekonomi Kedah dan Roslizan sebagai Pegawai Khas Kanan MB Kedah, telah "potong jalan" CH Lim yang mendapat kontrak balak di Kedah melalui sebuah syarikat yang bernama AY Trading. Katanya, AY Trading telah mendapat kontrak tu dari Kerajaan PAS Kedah dah meng"ali baba"kan projek tu kepada CH Lim dengan beberapa agreement. Salah satu kandungan mengatakan bahawa AY Trading tidak boleh membuat sebarang perjanjian, perkiraan atau apa-apa urusan berkaitan kontrak balak tersebut dengan mana-mana pihak.

Lepas prejanjian dibuat, CH Lim keluarkan semua perbelanjaan projek tersebut dan memberikan sejumlah wang kepada AY Trading. Malangnya, dikhabarkan bahawa AY Trading telah breech contract tu dan buat deal dengan pihak ketiga iaitu Metro Sunview Sdn. Bhd. Metro Sunview ni pulak dah amik kesempatan kat AY Trading dan CH Lim. Metro Sunview suruh AY Trading "mempergunakan" CH Lim untuk dapatkan projek balak tu memandangkan AY Trading takdak modal nak "run" projek tu. Lepas tu Metro Sunview ugut pulak CH Lim utk memberikan sejumlah keuntungan projek tersebut kepada Tabung PAS untuk memperkukuhkan parti, kalau tidak...dengan "pengaruh" dan "kuasa" yang ada, depa nak batalkan projek tu. Maka, mahu atau tidak, rasanya CH Lim takdak pilihan lain, selain memberikan "sedekah" kepada PAS Kedah...begitulah cerita dari blog kawan kita tu...tapi dia kata dia akan korek & cari dokumen-dokumen lain untuk memperkukuhkan bukti ceritanya itu...

Apakah hubungan Metro Sunview ni dengan Che Had & Roslizan? Menurut empunya blog itu, Che Had adalah merupakan Director I kepada Metro Sunview Sdn. Bhd. dan Roslizan pula merupakan Director III!

Oooo....lagu tu kaaa...takpa...kita mintak kawan kita tu buktikan...kalau dah ada cukup bukti...kasi report sama SPRM...biaq terbeliak biji mata rakyat tengok perangai uduh Che Had & Roslizan ni...parti mana? Parti PAS..!!! Rasanya nanti ada la yang keluarkan "fatwa" baru...demi nak jatuhkan UMNO, salah guna kuasa pun dihalalkan..biasa la PAS...telus dan ikhlas!

Wallahu'alam...


Sumber: Click tang ni

Monday, June 1, 2009

Sejahteralah Kedah Bersama BABI..!!!


Kerajaan PAS Negeri Kedah hari ini telah menunjukkan dasar kerajaan yang begitu "baik" sekali. Bersesuaian dengan slogan "Kedah Sejahtera", selaku Menteri Besar Kedah, Azizan Razak dengan bangganya telah menandatangani surat kelulusan untuk MENANGGUHKAN tindakan pihak berkuasa tempatan supaya MEROBOHKAN PREMIS PENTERNAKAN BABI di Kampung Berjaya, Alor Setar, Kedah.

Syabas diucapkan kepada MB Kedah yang begitu "prihatin" dengan sensitiviti rakyat Kedah, khususnya penduduk Melayu beragama Islam di Kampung Berjaya. Penduduk Kampung Berjaya "amat berterima kasih" kepada "ihsan" Azizan Razak untuk memberi lebih masa kepada mereka untuk menghirup "udara segar" dari kandang babi berkenaan. Selain menguntungkan "tauke" babi berkenaan, tindakan YB Sg. Limau itu amat "bertepatan" sekali dengan laungan takbir "Allahu Akbar". Pujian juga harus diberikan kepada pihak Kerajaan PAS Negeri Kedah kerana berjaya menangguhkan tindakan merobohkan "rumah" kepada haiwan yang ternyata memberi kesan bahaya kepada manusia baru-baru ini. Sesungguhnya virus influenza A H1N1 dan JE tidak akan dapat memberi apa-apa kesan kepada ralyat Kedah kerana mereka adalah "kebal" dari virus maut itu!

Selain itu juga, jutaan tahniah kepada Azizan Razak kerana berbesar hati untuk TIDAK MENANGGUHKAN tindakan MEROBOHKAN RUMAH PENDUDUK KAMPUNG TOK BIDAN. Penduduk Kampung Tok Bidan "amat seronok" melihat rumah mereka dirobohkan sehingga mengalirkan "airmata" gembira! Mereka "memuji-muji" tindakan MB Kedah itu kerana "tidak sabar-sabar" untuk meruntuhkan kediaman mereka walaupun rayuan terhadap tindakan itu sudah dibuat. Syabas kepada Azizan kerana begitu prihatin dengan masalah rakyat yang berpendapatan rendah itu, kerana dia juga tahu bahawa penduduk Kampung Tok Bidan juga mengalami kesulitan untuk mendapat penempatan baru.

Begitulah Kerajaan PAS Negeri Kedah yang begitu komited dengan "kesejahteraan" BABI. Rumah babi haruslah ditangguhkan dari dirobohkan. Manakala rumah penduduk-penduduk Kampung Tok Bidan pula haruslah segera dirobohkan demi menyusahkan hidup mereka lagi. Begitulah dasar "Kedah Sejahtera" pimpinan Azizan Razak! Babi dijaga, penduduk kampung menderita! Eloklah selepas ini dirobohkan pula kampung-kampung di Sg. Limau dengan segera, dan digantikan dengan kandang-kandang babi! Sesungguhnya babi dan "tauke" babi amat mulia di sisi Azizan, berbanding rakyat Kedah yang dok undi dia dulu!

Takbir! Allahu Akbar...Allah Maha Besar..Semoga Allah sahaja yang dapat membalasnya!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!