Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, May 16, 2016

MAAFKAN SAYA TUN M.. SAYA HANYA LAKSANA AMANAH TUN M DULU...

Saya ada kat luar dewan time ni dulu...
Sepanjang hidup saya mengenal dunia politik sejak di zaman remaja lagi, saya amat sanjung Tun M... Saya menjadi dewasa di zaman Tun M... Saya juga orang Kedah macam Tun M.. saya ikut perkembangan Tun M sejak saya sekolah lagi...

Saya follow Tun M sejak saya tidak menjadi ahli UMNO lagi.. ketika arwah ayah bawa saya ke ceramah Mat Sabu dulu, dari situlah saya kenal Tun M.. tapi persepsi saya pada Tun M tak sama dengan arwah ayah saya yang akan tutup tv setiap kali Tun M bercakap di kaca tv.. memang arwah anti sangat pada Tun M...

Masa saya di universiti dulu, sebagai mahasiswa undang-undang, saya banyak jugak baca buku politik selain contract, tort, criminal dan sebagainya... Saya baca tentang pentadbiran, ideologi, konsep, teori dan banyak bincang dengan lecturer tentang dasar-dasar kerajaan.. semua tu kami kaitkan dengan perkembangan politik dan pentadbiran negara...

Masa reformasi dulu, memang saya ada kat KL.. biasalah, student UIA memang rapat dengan Anwar time tu.. tapi saya tak ikut berdemo.. hanya tengok dari jauh saja sambil lepak kat warung Amjal di "pulau" dekat dengan stadium hoki tu.. 

Bila Kak Su Bersuara... Heh!