Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, April 21, 2016

MAAF, SAYA TAK MINAT BERGADUH...


Sejak akhir-akhir ni, saya tengok makin sakan aktivis-aktivis media sosial pro-UMNO yang bergaduh... terutama di Facebook... 

Maaf, saya takde masa nak layan gaduh-gaduh ni.. dari dulu sampai la sekarang... masih belum berubah, asyik gaduh jer kat FB.. maybe sebab tu saya jarang sangat jengok FB saya...

Antara punca popular bagi kes bergaduh ni saya tengok selalunya babitkan soal "duit"... 

Maaf cakap, saya tak berminat nak gaduh pasai "duit"...tuduh sana sini pun saya tak minat... dulu, saya pun penah kena fitnah pasai duit ni.. tapi bila Allah buka hijab, ditonjolkan kebenaran, dan tembelang pun pecah... maka "busuk" sungguh baunya sampai kat KL pun boleh hidu...

 

Sunday, April 17, 2016

APA KHABAR PAS DAN GENG "HARUM MANIS" DI KEDAH? Heh!


Petang tadi, saya berjumpa dengan beberapa orang sahabat PAS saya.. dah lama tak ngeteh... so bila ada sedikit masa terluang, kami jumpa la berborak sesama kami... Alhamdulillah, walaupun berlainan ideologi politik, kami bersahabat baik sampai sekarang...

Bila jumpa sahabat-sahabat PAS saya ni, antara topik wajib yang kami sembang adalah bab politik. Depa ada cakap bab Mukhriz, depa ada sebut bab Tok Bashah... Tapi paling gamat ialah tentang PAN... Hahahahahaaaa...

Saya tak pasti sama ada saya jadi mangsa "false flag" atau tidak petang tadi... tapi cara depa cerita tu menunjukkan sesuatu yang agak pelik pada saya...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!