Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, March 5, 2015

MUJOQ ADA LAGI PEMIMPIN UMNO KEDAH YANG VOKAL MENYERANG....

Saya ingatkan para pemimpin UMNO di Kedah ni dalam keadaan "comfort zone". Semuanya dalam mode "honeymoon". Tapi nampaknya jangkaan saya agak meleset sikit...

Baru-baru ni, ada yang masih lagi dalam "mode" menyerang... 

Baguslah... sebab pada saya, nak mempertahankan kemenangan tu lebih susah jika nak dibanding masa nak rampas balik Kedah ni dulu...kan? 

 


Saya tak mahu puji lebih-lebih... masih baru lagi.... wake-up call belum lagi berdering... hanya beberapa orang saja yang sudah celik mata... alert dengan pertahanan... 

Yang lain? Yang lain takpa... biaq la "honeymoon"... lagipun, yang dok berjawatan besar-besar sekarang ni kebanyakkannya depa la yang kerja keras dulu siang malam nak rampas Kedah dari PAS... 

Betoiii.. depa ni la panglima-panglima perang..pakar-pakar war... pakar-pakar room... pakar-pakar strategi... pakar-pakar maklumat... pakar segala-galanya... dengan jasa-jasa besar depa tu la maka UMNO/BN ni menang masa PRU ke-13 dulu tuuuu...

Bila dah menang... selalunya hanya panglima-panglima bawahan saja yang perlu alert berwaspada... hero-hero kita ada dinner nak kena attend... ada meeting nak diputuskan... sebok buat kerja... jadi jangan la pandang serong kat depa...

Anway, baguih jugak la ada pemimpin Kedah yang masih konsisten hentam Anwar Berahim dan PKR ni... lagipun... PAS sekarang ni bukannya baik sangat dengan PKR... lebih ramai yang menyampah dari suka... yang suka tu hanya puak Phahrolrazi jaaaa..kan? Heh!



No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!