Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, March 6, 2015

AWEK AMK NI HABIS BELAJAR UNDANG-UNDANG KE TIDAK NI...???

Ni la budak AMK nama Liss tu... yang spek mata atas kepala tengah sibuk main henpon tu...
Perghhhh...! Ini mungkin kali pertama saya dengar statement dari awek ni... apa nama dia tu.. Melissa Sasidaran...? Hmmmm... lawyer minah ni...

Kononnya kalau dah beri notis 10 hari sebelum berhimpun... maka polis takdak hak nak halang depa berhimpun buat kacau... heh!

Bingai ke apa minah ni? Belajar undang-undang tang mana tu? Memalukan lecturer tempat dia belajar la minah ni....Asalkan bagi notis maka dia anggap lulus? Choiiii...

 


Saya nak tanya... apa definisi dia himpunan "aman" tu? Benda apa yang faham dengan "aman" tu?

Kalau hantar notis 10 hari awal, maka depa boleh buat suka-suka hati depa? Law mana dia belajar ni? Law of the jungle ke? Saya tak tau macamana minah ni boleh dapat LLB... hmmmm...

Lisss... I think u better get back to school of law laa... boleh cakap pulak polis kena bantu depa buat himpunan haram tu? Choiiii...

Korang buat himpunan apa? Mahabbatur Rasul ke? Himpunan yang baik-baik ke? Atau himpunan nak Contempt of Court?

Lu baik-baik sikit Lisss... Lu hormat undang-undang ke tidak ni? Tu bukan mahkamah tok penghulu yang buat precedent... tu Istana Kehakiman... Ketua Hakim Negara punya precedent... bukan dia sorang, ramai hakim pulak tu... lu nak hina keputusan mahkamah ke?

Saya seru para peguam yang ada di Malaysia ni... kalau boleh lodge report... tarik balik lesen peguam budak Liss ni... gaya macam tak reti hormat undang-undang... kasi ajar sikit... sia-sia belajar undang-undang dulu... heh!

1 comment:

Anonymous said...

Nik Nazmi tu mcm budak tak CUKUP akal aje.

belajar mcm mana pun mmg tak masuk punya..

Bila Kak Su Bersuara... Heh!