Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, January 26, 2015

PENJELASAN PENUH MENTERI WANITA PASAL ISU AKTA ROTAN ANAK...


Opsss... sorry... May be I missunderstood for what had been told by Datuk Seri Rohani Abdul Karim yesterday about the "rotan anak" issue...

Rupanya cadangan tu baru di peringkat awal untuk dibincangkan...

Paling penting, issue rotan anak tu takde la yang macam kita sangkakan...

 


Kalau gitu, mungkin boleh discuss dulu dari sudut Islam, perlembagaan dan undang-undang negara secara lebih detail...

Bukan apa... nanti ada kalau akta tu ada khilaf, risau jugak kalau generasi akan datang ni jadi "besar kepala"... 

Cukup la generasi sekarang ni yang makin kurang ajar, hilang adab dan makin teruk sosialnya.. takkan nak lahirkan generasi macam tu lagi lepas ni? Na'uzubillah.....

4 comments:

kung kalikung said...

Penulisan yang baik. Tuan yang budiman, mohon pautkan blog baru saya ke dalam blog tuan.

http://kungkalikung2015.blogspot.com/

Anonymous said...

Jenayah akan termasuk "apa-apa yg. menyebabkan kecederaan emosi" - ini terlalu SUBJEKTIF-ala-undg-undg BARAT/Zionis-JAHANAM! Bayangkanlah guru-guru juga akan takut menegur mana-mana si jenerasi muda-BIADAP, apalagi anak org. - takut dituduh mak-bapak sewenangnya, "mencederakan emosi" si anak BIADAP!

Ada pelatih guru Islam/Melayu mengadu kat aku - budak-budak sekolah terutamanya kat sekolah elit; punya BIADAP kat guru! Tapi guru tak boleh buat apa - sampai nak marah pun takut; apalagi anak org. kaya! Ya, inilah jenerasi MUDA yg. dilahirkan akibat pengaruh budaya Barat/Zionis-KEPARAT yg. mana ada guru-guru pun boleh diPIJAK sesuka hati!

Bila aku tanya kenapa tak adukan pd. guru lama kat situ - bilangya tak guna pun; perkara sama juga! Apalagi kat Kem. Pel - jgn. harap!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

Bergembira Tepuk Tangan Sama-sama,

Kita Menari goyang bandan goyang Kaki,

Hooray Hooray Hooray Hooray Bergembira,

Nuar Brahim Al Jubori ke Penjara...

Haa haaa Haaa

Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

Aku Tanyer Macai Aper Khabor?

Aku Tanyer Macai Aper Khabor....Nuar Di Penjara....

Yaaa Huuuu Malaysia akan Aman Tanya Peliwat Nuar Brahim...

colourmaniac said...

Kenapa perlu pandangan dan campur tangan luar. Kita buat dengan cara kita sendiri.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!