Tuesday, December 9, 2014

ALI.. TU "KAD POHON SUAKA", BUKAN "KAD SUAKA"... ADA PAHAM KAAA???

aliKecoh di dada media mengenai Ali Abdul Jalil, seorang anak muda yang melarikan diri dari pihak berkuasa setelah berdepan perbicaraan di mahkamah di bawah Akta Hasutan kerana menghina Raja-Raja Melayu, khususnya Sultan Johor.
Mereka kecoh kerana Ali mendakwa dia sudah mendapat “kad suaka politik” dari negara Sweden, negara yang menjadi lokasi anak muda itu melarikan diri. Rata-rata penyokong Ali gembira dan mengucapkan tahniah pada “ikon” anak muda pro-Pakatan Haram itu.
Tidak tahulah sama ada berpengetahuan luas atau tidak, namun status “kad suaka politik” yang diberikan pihak berkuasa Sweden kepada Ali itu agak meragukan pada pandangan saya.

Sunday, December 7, 2014

#PASMA: PENDEDAHAN BERANI MATI PENYOKONG PAS..!!!


Gerakan yang mendakwa melakukan pembersihan PAS menghangatkan lagi kemelut dalaman parti itu apabila mendedahkan sebuah rakaman video yang dikatakan mengandungi kenyataan mengenai dalang sebenar di sebalik PasMa.
Menurut admin laman Facebook gerakan tersebut, El-Haraki, suara rakaman audio berkenaan adalah milik "Pak Daeng" yang dipercayai merujuk pada Pengerusi Jawatankuasa Tatatertib PAS, Dr. Daeng Sanusi Daeng Mariok.
Menurut rakaman audio berkenaan, bekas Exco Kerajaan PAS Kelantan, Husam Musa merupakan dalang di sebalik penubuhan PasMa yang dilaporkan bertujuan untuk menjatuhkan kepimpinan ulama di dalam PAS.
 

Bila Kak Su Bersuara... Heh!