Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, December 3, 2014

TAK HABIS LAGI PASAL "BLOGGER BANGANG"???

Ramai jugak kawan-kawan saya yang tanya, saya marah ke bila PM kata blogger yang serang pemimpin UMNO tu sebagai "bangang"? 

Saya senyum je... maklum la... kawan-kawan maya kat internet ni tahu saya kerap jugak tulis pasal pemimpin UMNO terutama di zaman Pak Lah dulu... kan?

Okay la...saya explain la sikit pandangan saya...

UMNO KEDAH MEMANG DAH LAMA REMAJA DAH... MANTAP DAFTAR PEMILIH!

Lepas PAU2014, ramai yang dok sebut "peremajaan parti". Boleh kata tiap-tiap hari saya dengar nak remajakan UMNO, termasuk la di Kedah ni...

Tapi di Kedah ni saya rasa tak perlu risau sangat tentang peremajaan UMNO...

Sebab? Sebab saya selalu cuba dapatkan feedback dari rakyat Kedah ni... Kalau tanya pemimpin, mungkin la depa akan kata semuanya elok... tapi dari sudut pandang rakyat Kedah? Sebab tu saya dapatkan jugak feedback dari rakyat... tak salah, kan?

Tuesday, December 2, 2014

YA ALLAH..! SAYA RAYU BANTU PAKCIK DAN MAKCIK DI KODIANG NI... TOLONGLAH...

Betullah. Tak kena kat kita, maka kita mungkin buat tak peduli. Tapi kalau kita letak diri kita pada tempat mereka yang kurang bernasib baik ni... rasany belum tentu kita boleh survive...

Sebak hati saya baca kisah makcik dan pakcik ni... Depa orang Kodiang...satu hari pada tahun 2012, pakcik ni accident kat Pendang... sejak tu pakcik ni terlantar sakit...lumpuh seluruh badan...

Demi kasih sayang seorang isteri pada suaminya, makcik ni la yang jaga pakcik tu sampai sekarang. 

Lebih menyayat hati...

 

Monday, December 1, 2014

TAK BOLEH! MUKTAMAD! TAK FAHAM BAHASA KE?

Betul saya tak faham dengan depa ni... dah cakap banyak kali dah sebelum ni... tapi depa masih tak faham... saya tak faham kenapa depa tak faham dengan kenyataan dari KDN sebelum ni... PM pun dah penah cakap dahhh...

Abu mayat Chin Peng tu diharamkan masuk ke Malaysia. Faham tak kenyataan tu? Tu ayat mudah tu... bukan guna laras bahasa saintifik kaaa.. laras bahasa komputer ka... tu Bahasa Melayu mudah!

Mohon sesapa yang tahu berbahasa Cina atau Tamil, tolong translatekan kenyataan tu untuk semua dalam bahasa Cina dan Tamil...kalau ada yang mahir bahasa lain, tolong translatekan sekali...

 

PEMIMPIN "BANGANG" LEBIH BAHAYA DARI BLOGGER "BANGANG", SETUJU?


Seorang pensyarah universiti terkemuka Australia yang merupakan warganegara Malaysia mencadangkan Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Tun Razak supaya menegur para pemimpin parti itu yang mengeluarkan kenyataan yang tidak wajar.
Pensyarah berkenaan, Dr. Radzi Jidin yang merupakan bekas pemimpin kelab UMNO luar negara itu berkata, pemimpin UMNO seperti itu adalah lebih merbahaya berbanding blogger-blogger pro-UMNO yang menyerang segelintir pemimpin di blog mereka.
Radzi berkata, para pemimpin UMNO yang mengeluarkan kenyataan atau bertindak secara tidak wajar bukan saja mengundang serangan dari pihak pembangkang, malah turut akan menyebabkan parti diserang oleh golongan "atas pagar" dan penyokong parti itu sendiri...
 

Sunday, November 30, 2014

#PAU2014 DAH HABIS... SO? APA KESAN?

#PAU2014...
Dah habis PAU2014... nanti jumpa pada PAU2015 pulak, insyaAllah...

Saya taktau nak komen macamana untuk PAU2014 ni... nak kata panas sangat tu takde la.. cuma... hmmmm... takpe lah... heh!

Apa? Takpe..takpe... heheheee.. Cuma....ada la sikit nak tulis ni.. my 2 cents opinion...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!