Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, June 5, 2014

APA STATUS SEBENAR AGAMA ZARENA? ISLAM ATAU HINDU?

Nama Zarena Abdul Majid tiba-tiba menarik perhatian ramai apabila dia dilaporkan telah diserbu Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) ketika majlis perkahwinannya dengan seorang lelaki beragama Hindu baru-baru ini.
Zarena mengaku sakit hati apabila dimalukan oleh tindakan JAIS itu apabila ramai tetamu tidak menjamah hidangan di majlis perkahwinannya itu setelah sanggup menghabiskan sekitar RM30,000 untuk mengadakan majlis berkenaan.
Wanita itu juga mendakwa dia berkali-kali cuba menukar status agamanya dari Islam kepada agama Hindu dan sanggup menghabiskan wang yang banyak semata-mata untuk membuang perkataan "Islam" pada kad pengenalannya, tetapi gagal.
 

TERKINI DARI DYANA SOFYA TERSAYANG..!!! HEH..!


Hebat betul la Dyana Sofya ni ke doktrin oleh "Dinasti Lim". Dah teruk sangat. Macam dah kena "mandrem" dengan "holy water" pulak saya tengok. Bukan la saya kata dia minum holy water tu... "macam" sahaja... 

Bukan apa... dia betul-betul serius menjadikan DAP sebagai hala tuju perjuangan dia. Walau apa pun yang berlaku, seolah-olah hidup matinya bersama DAP... "hebattttt"...!

Ni cuba baca apa latest statement dari Dyana kat bawah ni... tu diaaaa.. dahsyat...

Wednesday, June 4, 2014

MARAH BETUL KITA PASAL ISU CADBURY NI KAN..? TAPI...

Uik! Ramai betul la umat Islam yang marah pasal isu Cadbury ni. Dalam seminggu dua ni, sejak tercetus isu Cadbury ada DNA babi hasil penyebaran maklumat awal dari seorang pegawai KKM tu, memang kecoh satu Malaysia.

Antara yang kena teruk dah tentu la Cadbury, kan? Selain tu, antara yang teruk "dibelasah" siang malam oleh NGO-NGO Islam ialah JAKIM dan KKM sendiri. Standard la tu..kan?

Tapi apa hikmah di sebalik apa yang berlaku ni? Ye laaa.. tiba-tiba ja isu produk halal dan haram ni meletop, kan? Bila dah start satu produk tu dicop ada DNA babi, maka produk-produk lain pun mula terbabit. Biasa la... orang Malaysia memang suka macam tu...kan?

MAHFUZ OMAR MARAH ANAK YATIM..???!!! SAMPAI HATI...

Tu diaaa... marah betoi Mahfuz Omar... relax la bro... Takkan nak marah sahabat sebantal kot? Agak-agak laaa.. kesian la kat Gobind.. bapak dia baru meninggal... dah jadi anak yatim tu... jangan la marah kat anak-anak yatim...

Tau la kita nak buat hudud pun... nak tanya sikit laaa.. ada ke PAS ajar DAP pasal Islam ni sebenarnya? Atau DAP memang pandang rendah pada Islam disebabkan depa pandang rendah pada PAS?

Memang la kami tau DAP pandang PAS ni di "kasta" rendah... memang dari dulu masa PAS join DAP pun, depa dah pandang rendah kat PAS... dah lama dah.. orang PAS sendiri yang bagitau.. depa kata depa dah bagitau pasal tu kat pemimpin PAS.. tapi pemimpin PAS tak mau layan... tahaluf siyasi katanya...heh!

 

AMARAN KERAS DARI "PRESIDEN AMARAN"...!!! HEH..!

Wow! Lepas ni jangan sesapa pun cuba kacau pemilihan PKR tauuu..!! Sapa kacau I cubit-cubit dia nanti... ingattt... cubitan I ni berbisa tauuuuu... 

Takut betul saya dengar amaran "keras" Kak Wan. Memang takut giler... heh!

Apa yang kita tahu, selama ni tak pernah la proses pemilihan PKR ni berjalan dengan aman, damai atau  tenang... tak pernah pun... tapi kalau dirujuk pada "amaran" Kak Wan kat bawah ni... betul-betul saya rasa "takut"...

 

ISHHHH..!!! SIKAP PEREMPUAN YANG SANGAT KITA TAK FAHAM...

Ni lagi satu yang saya tak faham. Kenapa la golongan hawa ni punya gila shopping sampai sanggup tidur kat luar kedai butik! Punya la melampau tindakan macam tu... suami atau mak bapak diorang tak marah ke? 

Saya ni bukan la marah sangat atau nak salahkan sesiapa. Tapi kalau sampai dah sanggup tidur depan butik tu, beratur panjang-panjang semata-mata nak beli tudung latest fashion, tu dah melampau la tu... siap ada yang bawak anak kecik lak tuuu... hmmm...

Taktau la apa punya gila shopping... tahu la memang sifat perempuan tu suka shopping...tapi wasatiah la sikit... Ni cuba tengok cerita kat bawah ni... tak melampau ke macam tu? 

 

Monday, June 2, 2014

TENGOK SENDIRI MUKA BUDAK-BUDAK PEREMPUAN KURANG AJAR NIH...

Tengok sendiri muka budak-budak kurang ajar ni... Polis dah buru dahhh...! Anak siapa ni agaknya? Anak kita?
Apa la budak-budak sekolah sekarang ni nak jadi. Dulu, saya ingatkan Gen Y ni bagus-bagus dan akan mencontohi sikap Gen X yang terdahulu. Rupanya jangkaan saya meleset... depa lebih teruk rupa-rupanya...

Saya tak nafikan Gen X dulu pun ada yang "buas" dan agak "pailang". Tapi takde la seteruk macam ni kat sekolah dulu... At least, dulu Gen X ni hormat pada guru dan sekolah... nak buat jahat mana sekali pun, selalunya kat luar pagar sekolah...kan?

Tapi budak-budak sekarang ni "lain macam" pulak jadinya... Mungkin depa ni celik-celik mata tengok Malaysia dah membangun dan macam-macam terhidang depan mata dan depa mudah dapat apa saja depa nak... nak motor dapat motor...nak smart phone dapat Note 3! kan?

Kes terbaru kat bawah ni misalnya...

 

ABC APA HARGA SAMPAI RM80,000 KAT KEDAH NIHH..???


Ouchhh..!!! Saya ingatkan, Kedah ni antara negeri termurah kos sara hidup... Ada kuih yang masih berharga sekupang (10 sen) sebiji...

Tapi tak sangka pulak baru ni kecoh pasal semangkuk ABC berharga RM80,000 kat Alor Setar...

Adehhh... kampung saya tu... Awat mahal sangat?

 

LUAHAN HATI ISTERI ANGGOTA POLIS TRAFIK DIGELAR "ANJING SAPU JALAN"... @PDRMsia

Tabik la brooo...! Thumb ups!
Saya betul-betul tak faham. Kenapa ada pihak yang ramai sangat marah kat polis trafik. Asal jumpa depa kat tepi jalan, macam-macam depa kutuk. Macam-macam depa kata... Depa seranah tak cukup tanah.. tak tau la apa dosa polis trafik tu...

Herannya, polis trafik tu tak buat apa pun kat depa... siap tolong jaga trafik bagi depa perjalanan lancar...Tapi depa selamba maki hamun... apa punya jenis mentaliti begitu? Islam suruh buat lagu tu ka?

Terbaru, ni ada kes pasal seorang anggota trafik ni...

ABBY KUTUK FARHAN LEPAS DICERAIKAN.. DULU CAMANA?

Bekas-bekas suami Abby... boleh buat union ni... heh! Ada sapa nak join ka?
Adoiii... bila dah nak bercerai tu.. macam-macam la yang keluar. Itu tak kena.. ini tak kena... umur muda sangat la... tak matang laaa.. semua ada... macam-macam la yang tak puas hati keluar...

Dulu masa nak menikah...gelojoh! Baru kenal seminggu dua terus gatal nak kahwin... masa tu kalau orang kata laki dia muda sangat pun, dia kata tak paaaa... kalau orang kata laki dia tak matang pun, dia balas balik kata orang jeles kat diaaaa....

Tu la dia Abby... dulu orang kata dah... dah nasihat dah... tapi degil... skang ni dah kena cerai sampai dua kali baru nak kalut? Heh! Lepas tu guna anak tarik simpati orang ramai? 

Sunday, June 1, 2014

FAKTOR KEKALAHAN DYANA SOFYA TERBONGKAR..!!!

Memang benar calon DAP, Dyana Sofya Mohd Daud tewas pada Presiden Gerakan, Dato' Mah Siew Keong pada Pilihanraya Kecil (PRK) Teluk Intan, sekaligus gagal mengekalkan majoriti lebih 7,000 undi yang dimenangi DAP pada Pilihanraya Umum ke-13 kira-kira setahun lalu.

Agak mengejutkan apabila hanya di dalam tempoh setahun lebih, DAP "hilang" lebih dari 7,000 undi di kawasan yang majoritinya terdiri dari kaum Cina. Apa puncanya parti itu gagal dan tewas pada "calon kitar semula" Barisan Nasional (BN) yang pernah kalah di kerusi yang sama sebelum ini?

Ada pihak yang mendakwa kekalahan DAP di Teluk Intan disebabkan oleh strategi parti itu yang kononnya lewat memperkenalkan Dyana Sofya pada para pengundi di situ dan menggunakan strategi kempen di bandar yang digunakan di kawasan luar bandar.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!