Wednesday, April 2, 2014

Karpal jadi mangsa konspirasi "Dinasti Lim"?

Mungkinkah "masa" Karpal Singh "dah sampai"? Maknanya dia sebenarnya menjadi mangsa konspirasi dalaman DAP? Mungkin depan media dan orang ramai, Karpal kata dia letak jawatan dengan rela hati... tapi sebenarnya?

Persoalan ini bukan ditimbulkan oleh parti Kerajaan. Bukan UMNO, bukan MCA. Malah tidak ada kena mengena dengan BN pun...

Persoalan ini dilontar oleh beberapa orang bekas pemimpin tertinggi DAP sendiri. Mereka dah lama dalam DAP, dan depa keluar kerana kecewa dengan beberapa "little napoleon" dalam parti tu katanya...

Cuba baca apa yang dipersoalkan di bawah...

Monday, March 31, 2014

ANTARA AZHAR IDRUS VS HARUSSANI: SIAPA WAJAR KITA IKUT?

Dua hari yang lalu, Mufti Perak, Sahibus Samahah Tan Sri Harussani Zakaria bersuara memfatwakan bahawa tindakan "Raja Bomoh" Ibrahim Mat Zin sebagai mengelirukan dan bercanggah dengan hukum Islam.
Mencadangkan kepada Ibrahim supaya segera bertaubat, perbuatan "Raja Bomoh" melakukan ritual di Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA) kononnya bagi membantu pencarian pesawat Malaysia Airlines (MAS), MH370, itu dianggap syirik oleh Mufti Perak tersebut.
"Bomoh ini wajib bertaubat.." kata ulama muktabar itu yang dipetik dari media pada 27 Mac lalu.
 

#MH370: MANA CINA DAP NAK LETAK MUKA MACAM NI..?

Saya tak tahulah sama ada orang-orang Cina DAP kat Malaysia ni ada maruah atau perasaan malu atau tidak. Tapi kalau sayalah jadi mereka, saya akan malu semalu-malunya. Silap-silap boleh resign jadi ahli politik...

Sebelum ni depa ni la yang dok kutuk sakan Kerajaan Malaysia dalam usaha mengetuai operasi SAR pesawat MH370 tu. Depa ni la yang mula-mula kutuk usaha-usaha 14 negara mencari dan menyelamat MH370 tu... lepas tu baru media asing sambut dan senada kutuk Kerajaan Malaysia...

Lepas tu media-media di China pulak buat cerita murahan pasal MH370. Depa bersumberkan CNN dan media-media barat lain yang pro-Yahudi. Sedangkan sumber yang patut dirujuk ialah dari Kerajaan Malaysia selaku ketua operasi SAR...

Mungkin sebab itulah segelintir ahli keluarga penumpang MH370 dari China yang salah faham akibat dari salah informasi, sekaligus menyalahkan Kerajaan Malaysia. Depa "attack" dan tuduh Malaysia dengan pelbagai tohmahan.. defamation!

Tapi, kalau baca cerita kat bawah ni, saya yakin semua pihak kat atas ni akan "sentap" habis. Mana depa nak letak muka? Orang depa sendiri yang cuba perbetulkan perangai buruk depa yang burukkan imej Malaysia. Yang utamanya, orang depa tu semuanya educated...sekolah punya orang laaa..!

Cuba baca kat bawah ni...

Sunday, March 30, 2014

HIMPUNAN "BATU-BATU API NERAKA" 5 APRIL DI BALING...


Haaaaa... kat atas tu ada poster Himpunan Derita Rakyat yang dianjurkan PAS Kedah. Saja saya tempel kat sini. Kiranya dapat la jugak "promosi free"...kan? Heh!

"Derita Rakyat"? Heh! Baru saya tahu bahawa rakyat Kedah ni majoritinya menderita. Dah lama ke rakyat Kedah menderita? Oooo.. masa PAS tadbir Kedah, maka rakyat Kedah "sejahtera", tapi bila BN tabdir Kedah, maka rakyat "derita"? Banyak cantik muka hang...heh!

Depa pilih 5 April nak buat himpunan tu. Nak tahu kenapa? Kononnya nak sambut ulangtahun ke-40 demonstrasi Baling 1974 dulu. Masa tu Anwar Berahim la kononnya yang jadi hero demonstrasi kat situ... 

Sebenarnya...

CARI GLEMER DARI INSIDEN #MH370.. WAJAR KE?

Hampir 10 hari saya tak update blog. Hehehee... Bukan tak nak update. Tapi ada sebab saya tak update blog selama hampir 10 hari ni. Hanya sahabat handai yang terdekat saja yang tahu kenapa.. heh!

Lepas 10 hari, barulah reda sikit kesebokan saya... macam-macam yang saya tertinggal. Maksud saya, saya terlepas nak ulas isu, tapi saya masih ikut perkembangan semasa.. 

Sekarang ni baru ada kesempatan sikit. Tu pun curi-curi ruang yang ada... Dalam 10 hari ni, saya dapati bahawa...

Bila Kak Su Bersuara... Heh!