Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, February 8, 2014

GEGARRR..!!! CINA DAP MAKI TERESA KOK MALUKAN KAUM SENDIRI..!!!

Bukan mamat ni... penyokong DAP lain.. ni contoh jer...
Memang ramai orang Cina di Malaysia yang malu dengan video Teresa Kok tu, terutama di Kedah. Kalau tanya Cina yang menyokong DAP kat sini sekalipun, ramai yang kata Tahun Baru Cina kali ni telah dirosakkan oleh Teresa Kok...

Depa kata, Teresa Kok tak matang. Tahun Baru Cina pun anak dara tua (tak tau la dara ke tidak...) nak politikkan. Kata depa, video macam tu memang tak sesuai dibuat dalam kemeriahan sambutan Chinese New Year... Depa betul-betul malu...

Betul ke depa malu? Mungkin ya mungkin tidak. Tapi yang saya yakin tak malu ialah Teresa Kok sendiri. Nyonya ni ada rasa malu ke? Saya rasa tidak. Kalau dia ada rasa malu, dia takkan buat perangai tak matang macam ni...

BILA KEDAH MAKIN DICEMARI FITNAH...

Saya rasa dah berbuih dah mulut kita beritahu tentang hukum dan dosa buat fitnah ni. Rasanya semua tahu dosa fitnah ni lebih berat dari dosa membunuh. Bukan saya yang tetapkan hukum tu, tapi Allah SWT ada berfirman dalam Al-Quran...

Bila dakwaan dibuat, kononnya depa ada bukti dan asas yang kuat atas dakwaan tersebut. Depa sengaja cetus kontroversi dan cuba cipta persepsi buruk pada pihak yang didakwa. Kalau rakyat percaya pada dakwaan depa, maka depa akan tersengih puas macam kerang busuk...

Apa jadi kalau dakwaan yang kononnya "berasas" tu sebenarnya langsung "tidak berasas"? Kalau tak benar, macamana pulak? Tipu atau fitnah? Tapi itulah yang berlaku kat Kedah ni... Kononnya depa pakai kopiah putih tu orang agama dan apa yang keluar dari mulut depa semuanya benar-benar belaka, betul ke?

Nak tahu apa cerita? Cuba baca kat bawah ni...

TERESA KOK "PHOBIA" NAK SATIRA LAGI LEPAS NI..???!!!

Lawak jugak la tengok komen orang ramai pasai isu tawaran RM1,200 untuk tampar Teresa Kok. Sampai kena report polis nyonya tu dibuatnya.. siap bawak Fuziah Salleh lagi teman dia buat report...Takut kena lempang la tuuu...

Ada yang tak setuju dengan tawaran tu. Tak wajar kata depa. Ada yang kata tak payah tawaran, lempang saja terus macam kes Karpal kena tampar dengan arwah Kiai Arshad dulu. Ada pulak yang setuju dan suruh tampar ramai-ramai...

Ada yang suruh sumbat cili api kat mulut Teresa Kok, termasuk "mulut kat bawah"nya. Tu cadangan merapu pada saya... dan ada banyak lagi la yang merapu-rapu sampai saya tersengih-sengih membaca... tapi saya simpulkan semua reaksi tu melambangkan kemarahan terhadap Teresa Kok...

TRENDING TERKINI..!!! IKAN KEMBUNG GANTI KANGKUNG..!

Alamak aiii... lepas kangkung, nampaknya giliran ikan kembung pulak! Glamour la ikan kembung lepas ni. Tapi kalau ada lagi harga barang yang turun lebih rendah dari harga ikan kembung lepas ni, maka dah tentu ikan kembung dah tak glamour dahhh...

55 sen sekilo? Perghhh..! Murah betul tu.. itu harga yang ditawarkan Sunshine Supermarket and Deparmental Store di Kepala Batas, Pulau Pinang, bagi sekilo ikan kembung. Saya rasa itu harga termurah bagi seluruh Malaysia...

Saya tak tahu la kenapa harganya 55 sen sekilo. Mungkin atas faktor nak tarik perhatian ramai atau stock yang banyak. Saya tak rasa permintaan bagi ikan kembung pernah merosot. Saya sendiri suka makan ikan kembung... mujur perut tak kembung! Heh!

PENGUMUMAN: TANGAN PUTUS KERANA PULAS TELINGA HANYA CERITA PALSU..!!!

Tangan Putus Bukan Sebab Pulas Telinga Murid 
Semalam, gambar ngeri tangan seorang pemuda terputus ditetak parang  tersebar di laman siber. Dikatakan, kejadian berlaku di Sabah apabila seorang bapa mengamuk terhadap guru yang memulas telinga anaknya.


Bagaimanapun, fakta kejadian adalah tidak betul malah ia bukan berlaku di Sabah sebaliknya Sarawak.

Berikut adalah kejadian sebenar yang berlaku mengikut laporan polis:

AHMAD YAHAYA NI SUNNI ATAU SYIAH..?!

Hilup..hilup..hilup Amad Yaya... Mahfud..mahfud.. mahfud mahfud..!
Astaghfirullahil'azeem... Bila orang buat pahala, anjurkan sesuatu yang jelas tidak bertentangan syarak, majlis ilmu, majlis mengimarahkan Islam di bumi Kedah, macam-macam yang Ustaz PAS ni kata...

Dia tuduh "berlakon" la...nak raih sokongan politik la...alat solek la...khianati Islam la...takdak roh salawat la...lari dari tujuan asal la... macam-macam Ustaz tu tuduh... macam tu ke "Ustaz"? Kalau tak buruk sangka tak boleh ke?

Sedang Kerajaan BN Kedah anjurkan Mahabbatur Rasul, Kedah Berselawat malam ni, Ustaz PAS ni dok sakan mengutuk dan mengumpat program yang memupuk kecintaan pada Rasulullah SAW. Apa Ahmad Yahaya ni Syiah ke apa? Bencikan Rasulullah ke? 

Buat program semai cintakan Rasulullah SAW pun nak kutuk kaaaa..???

"KHALIFAH" BLOCK "TOK GURU" PAS..!!!

Hahahahaaaa..!!! Tak pasal-pasal kena block dengan Guan Eng!

Tu laaaa.. masa buat keputusan dulu berkiblatkan politik lagi... kan dah kenaaa...

Tak dapat U-turn ke Nik Aziz?

Alahaiiii... napa tak mintak tolong Anwar?

Tak boleh guna kabel? Heh!

Tahu pun...Anwar sendiri pun tak kasi Nik Aziz buat U-turn pasal isu ni...

Ingat Nik Aziz... langgar perintah "Khalifah" dan "pemimpin anugerah Tuhan" tak cium bau syurga woooo...

Errr.. laku lagi ke "tiket ke syurga" yang Nik Aziz cop untuk orang PAS tu? Heh!

Friday, February 7, 2014

TAWARAN HEBAT..!!! SIAPA LEMPANG TERESA KOK DAPAT RM1,200..!!! CEPATTT..!!!

Sapa nak duit mudah dan cepat? RM1,200..!!! Kerjanya mudah saja... hangpa pi lempang Teresa Kok. Jangan lupa mintak tolong sesapa rakam gambar hangpa lempang minah tu. Lepas tu pi claim RM1,200 kat Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia...

Mudah, kan? Puas hati dapat penampaq Cina gila tu, lepas tu dapat pulak RM1,200. Saya tak dapat nak buat sebab saya dok jauh kat Kedah ni... Teresa Kok kat KL atau Selangor, kan? Kalau nak cari Teresa Kok, boleh cari kat Puchong... dia selalu ada kat situ...

Amacam? Tapi kira hebat jugak la Majlis Jemaah NGO Islam Malaysia ni sampai sanggup buat tawaran macam tu. Kalau 1,000 orang lempang Teresa Kok, rasanya teruk jugak la depa nak kena bayar...kan? Hahahahaaaaa...

DATUK ALWI PATUT MINTA MAAF PADA TERESA KOK...

Nah ambik hang! Lain kali hina lagi orang Melayu Muslim... kan free je kena maki percuma..! Lain kali jaga sikit mulut tu..jangan celupar sangat. Kalau nak celupar jugak, serah balik kerakyatan dan pindah duduk kat China.. lepas tu nak celupar macam mana pun lantaklahhh...

Saya takde la setuju sangat dengan tindakan Datuk Alwi maki hamun Teresa Kok macam tu. Sebab Rasulullah SAW dulu walaupun dipalitkan dengan tahi sekali pun, baginda tetap sabar dan tak balas pun perbuatan tersebut...

Namun mungkin Datuk Alwi pun punya batas kesabaran sendiri dan tak tahan dengan perangai buruk Teresa Kok tu.. maka terlepas la segala makian dari mulutnya... Saya nasihatkan Datuk Alwi supaya minta maaf balik pada Teresa Kok selepas "sejuk" sikit nanti... boleh Datuk?

Apa pun, saya sebagai Melayu Muslim masih enggan memaafkan Teresa Kok atas video rasis, tidak matang dan menghina itu. Lagipun, dia masih belum meminta maaf pun. Mengaku salah pun tidak, macamana dia nak mintak maaf, kan?

18SX: SYARIFAH SAKINA SEKSI NI ISLAM KE TIDAK NI?

e01c8ba8811d11e39f47126b152ee5e0_8
Off politik sekejap. Kali ni saya takleh tahan. Nak kena cakap jugak pasal budak nama Syarifah Sakinah ni. Dah naik menyampah pulak saya tengok adik Syarifah Syahira ni. Saya tahu la dia selebriti.. tapi jangan lupa dia tu pun beragama Islam jugak..!

Saya tengok, budak ni makin menjadi-jadi seksinya. Makin ditegur, makin selamba dia pakai seksi...

Kononnya, dia terima apa yang orang nasihat dan tegur selama ni. Kat bawah ni ada jawapan dia.. Jawapan standard bila dia dilanda kontroversi dan ditegur peminat...Cuba baca dan beri pandangan anda...

PAS "CUCI MANGKUK" ATAU MAHFUZ YANG "MANGKUK"..?

l.u.n.c.h..."LAUNCH"..!!! Makan tengahari laaaaahhh..!!!
Huyyyoooo..!!! Takutnya saya bila Mahfuz sebut pasal balakkkk..! Rasa gigil satu badan... macam nak demam sebulan...!!! Takut giler nihhhh..... Hebat Mahfuz niiii... Patut pun depa lantik jadi "Boss" PAS Kedah... Amirudin dan Phahrolrazi pun tak layak bebbb...!

Mahfuz dan budak-budak tukang bodeknya ugut nak bawak isu pembalakan di sekitar TEKIH Highway tu kepada SPRM... Kononnya ada pembalakan haram oleh UMNO la kottttt... Kononnya UMNO nak balun balak la kotttt..?

PAS ingat UMNO ni macam PAS ka? PAS memang tak reti cari duit selain balun balak habis-habisan dalam masa 5 tahun memerintah. Lepas tu bagi laporan kat arwah Ustaz Azizan, kononnya depa dapat RM80 juta dengan jayanya dari hasil balak...! Hebatttt... hebat wayang depa...

Kononnya depa ada info dari Jabatan Hutan? Jabatan Hutan mana tu? Jabatan "Hutan Kampung" ka? Hutan Kampung mana ada jabatan daaaa....

ANWAR DESPERATE UNDI NON-MUSLIM, NAK MANSUHKAN ENAKMEN 1988 SELANGOR?

Wawancara Malaysiakini.com dengan bakal Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Anwar Ibrahim menampakkan sikap jelas bahawa beliau akan mengubah Enakmen Agama Bukan Islam Selangor (Kawalan Penyebaran Kepada Umat Islam) Enakmen 1988 yang menjadi kontroversi baru-baru ini.

Sebelum ini beberapa Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Selangor dari Pakatan mendesak enakmen ini dipinda bagi menjaga kepentingan agama selain Islam. Mereka mendesak dikaji semula sub-seksyen 9 kepada enakmen 1988 itu.
Seksyen itu menyatakan, seseorang didapati bersalah jika dia
(a) dalam mana-mana penerbitan; atau
(b) dalam ucapan awam atau kenyataan;
(c) dalam ucapan atau kenyataan dalam mana-mana majlis atau kepada orang ramai; atau
(d) dalam ucapan atau kenyataan yang diterbitkan atau disebarkan dan ketika ia dibuat dia sedar atau tahu akan diterbitkan atau disebarkan menggunakan perkataan “Allah” atau 34 perkataan Arab termasuk Hadith, Syariah, Kalifah, Fatwa, Alhamdulillah, Insyaallah dsb untuk menyatakan atau menceritakan fakta, kepercayaan, idea, konsep, tindakan, kegiatan, perkara yang berkaitan dengan agama bukan Islam.

GEMPARRR..!!! TANGAN CIKGU PUTUS DITETAK KERANA PULAS TELINGA MURID..!!!

tangan 1 
Woooooww..!!! Woooo... Amaran kepada guru-guru kita kat Malaysia ni. Hati-hati kalau nak marah anak murid. Jangankan pukul... nak tarik telinga pun tak boleh wooo.. Kalau nak rasa tangan putus kena tetak dengan parang, try la tarik telinga anak murid...

Ngeri betul tengok tangan seorang guru yang dikatakan telah ditetak hanya kerana cikgu tu pulas telinga anak murid dia. Ye laaa.. mungkin murid dia tu "pekak" atau takmau dengar kata.. guru tu hilang sabar dan tarik telinga dia...kan?

Saya yakin, telinga anak murid tu tak putus pun. Tapi tangan guru tu yang putus! Cuba tengok kat bawah ni... patut pun budak-budak sekarang ni kurang-kurang ajar belaka, kan? Semuanya dah tak boleh diajar dahhhh... 

PANAS!!!… Tangan Guru Ditetak Putus Hanya Kerana Pulas Telinga Anak Murid?


tangan 1

Gambar di atas dan di bawah diberikan oleh salah seorang pembaca Mynewshub melalui Whatsapp di nombor 013 2329971.
Kesahihan kisah ini belum dapat disahkan sepenuhnya tetapi menurut maklumat yang diberikan, ia melibatkan satu kejadian melibatkan seorang yang ditetak tangan sehingga putus semata-mata kerana memulas telinga anak muridnya.
Jika benar, maka amatlah malang nasib guru berkenaan kerana terpaksa membayar harga yang tinggi hanya kerana mendidik anak muridnya.
Apa pun, sesiapa yang mempunyai sebarang maklumat tambahan, diharap dapat menyalurkan kepada kami melalui nombor di atas sekiranya tidak keberatan…
tangan 2

Thursday, February 6, 2014

GEMPARR..!!! PELAMPAU KRISTIAN GELAR ANWAR "PENYELAMAT KRISTIAN"..!!!

Saya difahamkan bahawa blogger-blogger Kristian tegar menyokong penuh Anwar Berahim bertanding di Kajang. Kalau boleh, depa nak Anwar gulingkan Khalid Berahim dan jadi MB Selangor kalau menang jadi ADUN Kajang nanti...

Ye laaa... apa standard "pemimpin anugerah Tuhan" jadi ADUN biasa atau Exco, kan? Dah tentu la kena jadi MB... takkan Anwar sanggup terima arahan Khalid Berahim kotttt...??? Heh!

Apa yang saya pelik, tiba-tiba saja blogger pro-Kristian ni sokong sangat Anwar jadi ADUN Kajang ni apahal? Apa di sebalik sokongan tu? Sayang betul puak Kristian kat Anwar... tapi kenapa? Apa kaitan Anwar dengan Kristian? Anwar tu paderi besar atau bakal pengganti Pope ke?

NAIK SALAH, TAK NAIK PUN SALAH JUGAAAKKK..???

 tol-naik

Sebagaimana maklum, Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan tiada sebarang kenaikan tol pada tahun ini bagi menangani kos kenaikan sara hidup rakyat. Sebagai timbal balas, Kerajaan perlu membayar sebanyak RM400 juta sebagai pampasan kepada syarikat-syarikat konsesi tol yang terlibat.

Saya yakin, ramai pengguna lebuhraya di negara kita khususnya di Lembah Klang rasa lega dengan pengumuman itu. Menarik nafas lega mungkin membawa maksud mereka tidak perlu memotong bajet menonton wayang dan masih mampu bergaya dengan pakaian berjenama mahal pada tahun ini…

Puas hati kerana harga bayaran tol tidak naik? Tidak. Reaksi dari ramai bloggers dan aktivis maya pro-pembangkang ramai yang tidak puas hati kerana harga bayaran tol tak jadi naik. Ramai yang mengutuk Kerajaan BN kerana menghabiskan wang rakyat sebanyak RM400 juta kerana menangguhkan kadar tol tersebut.

PAKATAN HARAM BUAT DEPA MACAM BINATANG..!!!

Bekas pengurus kanan pemasaran Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor Holdings Sdn Bhd (PHSB), Dr Aliff Aiman menyifatkan tindakan menamatkan kontrak mereka sebagai tidak adil dan menganiaya golongan profesional yang diambil bagi menaikkan taraf professionalisme Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

"Siapa bertanggungjawab kepada kami? Adakah ini cara kamu melayan kami?

"Kita semua bukan binatang! Kita manusia lagipun kami semua orang Islam. Itu syarikat-syarikat kafir pun tidak akan buat begini,” kata Dr Aliff dengan wajah yang amat kecewa."

Beliau berkata demikian di hadapan media selepas mengadakan pertemuan bersama Kongres Kesatuan Sekerja Malaysia MTUC dan Kementerian Sumber Manusia bagi mengkaji tindakan undang-undang yang boleh diambil terhadap PKNS.

GEMPAR..! TAIB MAHMUD NAK LETAK JAWATAN KETUA MENTERI SARAWAK..?

Sudah 33 tahun beliau mentadbir. Rasanya beliaulah ahli politik paling hebat dalam sejarah politik Sarawak. Oleh kerana terlalu lama memegang tampuk pentadbiran Sarawak, banyak perkara bergantung pada beliau, khususnya sosio-ekonomi negeri tu...

Orang bisnes kata, kalau Taib Mahmud letak jawatan, mungkin mampu gugat ekonomi Sarawak sebab Ketua Menteri Sarawak tu punya pengaruh yang kuat dalam banyak sudut. Ekonomi paling penting untuk dijaga dalam sesebuah negeri, kan?

Masa PRN Sarawak dulu, musuh politik BN desak beliau letak jawatan. Depa guna hujah "dah lama dahhh" dan tuduh Taib Mahmud macam-macam. Padahal fitnah depa tu terjawab bila Taib Mahmud saman depa kat mahkamah... depa kalah! Fitnah mana boleh menang, kan?

LAWAKKK..!!! ABANG MISAI VS KJ...! KAH! KAHH..!! KAHHHH..!!!

Memang lawak cerita benar ni. Cerita ni baru je terjadi antara KJ dan "abang Misai". Pada saya, cerita ni memang lawak dan jadi iktibar bagi sesiapa yang suka hentam pemimpin secara melampau...

Betul, saya tak suka KJ. Saya ada alasan saya. Tapi saya tak pernah la maki hamun KJ dengan kata-kata kesat atau mencarut begini. Melampau sangat cara tu... lagipun yang paling utama, Islam larang saya buat macam tu walaupun pada pemimpin atau penyokong Pakatan Haram...

Kadang-kadang, ada di antara kita kat Facebook ni seolah-olah "hero". Kononnya kita pengkritik paling hebat, sadis, berani dan paling kental di alam maya. Tapi bila kat depan? Silap-silap bila diajak berdepan pun tak berani.. tak gitu "abang Misai"? Heh!

Cuba baca kisah benar kat bawah ni.. tersengih-sengih saya baca.. kah! kah! kahhhh..!!!

ABIH LAAA..!!! MUKHRIZ DAH BUAT MAHFUZ JADI KALER HIJAU..!!! @MukhrizMahathir @MukhrizOfficial @Berusgigi

Tu diaaaa... kan saya dah kata... Jangan bagi Mahfuz marah. Kalau Mahfuz jadi kaler hijau.. habis dia balun nanti... salah ke betul ke, dia hentam kromo serupa saja nanti... hadoi laaa.. Tu la DS Mukhriz... jangan ugut-ugut PAS Kedah tu...kan Mahfuz dah nak jadi hijau tuuu...heh!

Apa Mahfuz? SPRM tak pernah masuk siasat kes di Kedah sepanjang penjajahan PAS selama 5 tahun? Betoi ka Mahfuz ni? SPRM tak pernah siasat pentadbiran PAS Kedah? Tu diaaaa... hebat betoi info Mahfuz...!!! Mana dia dapat agaknya? Sanusi? Atau "Pak Menakan" saya?

Mahfuz tau tak hukum menipu dalam Islam? Nak ke saya sebut? Nak saya beritahu berapa kali SPRM masuk siasat kes dalam pentadbiran PAS Kedah dulu? Berapa fail yang dah diselak SPRM? Nak tahu?

ANAK ORANG PAS PUN KENA JUGAK..???


Ishhhh...ishhhh...ishhhh..!!! 

Anak orang PAS pun kena jugak?

Tu laaa... lain kali sokong la Pakatan Haram...

Kononnya pembela rakyat....

Bukan setakat rakyat saja yang kena... PAS pun kena..!

Lebih menyedihkan kat Giat Mara tu semua orang Islam...

Apa cer ni?

Orang Islam tutup peluang orang Islam... 

Undilah Pakatan Harammm...?

Wednesday, February 5, 2014

GEMPARRR..!!! BLOGGER TERSOHOR PAKATAN HARAM JUAL KERETA KERANA TAK TAHAN INSURANS NAIK HARGA?

Alamakkk..! Betul ke ni? Saya dengar blogger-blogger PAS, penyokong-penyokong Pakatan Haram dan pemimpin depa semuanya pakat jual kereta depa beramai-ramai. Betul ke? 

Semuanya gara-gara Bank Negara umumkan kenaikan kadar premium insurance kenderaan secara berperingkat. Kerana tak tahan dan tak mampu dengan harga baru insurance tu, depa jual kereta dan motorsikal masing-masing? Tu diaaaaa... teruk tu!

Mungkin insurance tu naik sampai RM2,000 - RM3,000 untuk sebuah kereta kot? Kalau dulu kita bayar lebih kurang RM200-RM300 untuk kereta kancil third party, mungkin sekarang kena bayar RM8,000 kot noooo..? Sebab tu la depa jual kereta kot... tak mampu nak bayar la kot tuu...

KENA TIBAI DENGAN AMK, PEMUDA PAS TERUS BUAT U-TURN..?!!!

Dia yang mulakan.. lepas tu dia kena balun... lepas tu? Sila tengok kat bawah... Kah! Kah! Kahhh!!!
Tu diaaa... macam ni pun boleh jadi Ketua Dewan Pemuda PAS? Kah! Kah! Kah! Kena tibai dengan Ketua AMK Negeri, terus buat "u-turn"? Kah! Kah! Kahhhh..!!! Opssss... tak boleh gelak banyak... nanti depa marah pulak kat kita.. kah! kah! kahhhh...!

Sorry laaa.. Saya gelak banyak sangat tadi. Astaghfirulahil'azeem... tak elok ketawa banyak ni. Bukan apa.. saya terbaca kenyataan Suhaizan Kaiat kat Harakahdaily... dia suruh hentikan polemik kerusi MB...

Sebelum ni, Ketua Pemuda PAS ni yang mula sentuh pasal MB Selangor ni. Dia yang mulakan polemik pasal MB kat Selangor, tapi lepas tu dia teruk kena balun budak-budak AMK, termasuk Ketua AMK Johor, Khairil Adanan... 

GLC block blog? Dah unblock dahhh.. tak sampai sehari.. @SabrinaAzizan @Berusgigi

‎Amboi.. tak sempat setengah hari dapat komplen dari sahabat bloggers pro UMNO/BN Kedah, terus Exco ICT kita bertindak...

‎Setahu saya Exco ICT kita ada diluar negara atas urusan kerja Kerajaan Negeri, tapi masih sempat lagi beliau settlekan problem kat GLC Kedah...

Memang betul, di zaman penjajahan PAS Kedah dulu, Kulim Hi-Tech sekat laman web pro-UMNO/BN kat wifi depa.. Kononnya nak tapis kakitangan dari curi tulang buang masa layari internet dan abaikan tugas.. alasan!

Padahal, laman web pro PAS macam Kedahlanie dan lain-lain dapat pulak access wifi kat KTPC..!!! Cehhhh..! Double standard..! Lidah bercabang...

Tapi mujurlah diskriminasi laman web pro-UMNO/BN tu cepat diselesaikan Exco ICT.. so lepas ni dah takde masalah la nak layari blog-blog pro UMNO/BN yang banyak beri maklumat sebenar berbanding fitnah dan syubhah dari blog pro PAS...

Tahniah YB.. cekap, pantas dan efektif.. maklum la engine muda..terima kasih juga pasa sahabat blogger yang bangkitkan isu tu di blog walaupun boleh sms saja... jasa baik dikenang...peace semua.. wassalam.. semoga Kedah terus Aman Makmur dari hasad dengki PAS dan Mahfuz...

ERRRR.. POYO TAK BLOGGER NIH..?

Tajuk macam nak tunjuk baik jer... tapi sebenarnya "double standard".. tu poyo namanya bro...
Baru ni ada la blogger PAS Kedah tu yang puji PERKASA sebab balun SKMM lambat bertindak kat laman sosial facebook anti-Islam, tapi cepat ambil tindakan kat facebook anti-Kristian...

Betul la tu... SKMM ni pun kadang-kadang slow sikit. Tak tau la apa masalah depa.. mungkin kurang kakitangan yang mahir kot? Saya pun kurang pasti. Tapi saya mohon la agar SKMM cepat bertindak dalam hal-hal sensetif macam tu...kan?

Cuma saya nak tanya la blogger PAS Kedah tu.. tu pun kalau saudara saya tu "sudi" nak jawab... Soalannya ialah...

MOHON BANTUAN SEGERA UNTUK ADIK-ADIK KITA NI... @MukhrizMahathir @MukhrizOfficial @SabrinaAzizan @Suraya_Yaakob

5 dari 6 beradik yang memerlukan bantuan kita... apa salahnya kalau kita bantu depa?
Saya dapat info ni dari blog PAS Kedah. Walaupun cara blogger PAS tu nak mintak sumbangan untuk adik-adik kita ni agak kurang ajar, tidak sopan dan berbentuk sindiran, saya kira wajar saya sambungkan rayuan bantuan untuk adik-adik kita ni...

Adik-adik kita ni anak yatim. Ibu mereka baru meninggal dunia pada 21 Januari lepas. Ayah mereka pula walaupun masih hidup, langsung tak beri nafkah. Depa duduk dengan mak saudara depa kat Kg Paloh, Kuala Terengganu...Mak saudara depa bukan orang senang... kategori orang susah jugak tu...

Semuanya ada 4 adik beradik. Yang sulung berusia 21 tahun, adik Nurul Azieanty Abdul Wahab. Dia sedang menuntut tahun satu di UUM, Sintok. Manakala adiknya yang bongsu baru masuk darjah satu...

Menyedihkan, mungkin sebab tekanan hidup yang susah lepas ibu mereka meninggal, adik Nurul Azieanty pernah terfikir nak berhenti belajar di UUM untuk sara adik-adiknya...

PENJELASAN SEBENAR TUJUAN ANWAR PAKAI JERSI SELANGOR..?

Tak pernah pulak tengok dia pakai Jersi Penang ke.. Jersi Perak ke... Tetiba pakai jersi Selangor ni apahal? Desperado sangat nak "beli jiwa" orang Kajang nihhhhh... Wayang kuatttt...
Amboi.. bukan main sedap lagi Anwar Berahim pekena KJ... Hahahahaaa... mentang-mentang la KJ tu jadikan Anwar sebagai "mentor", sedap je dia "bahan" KJ... Muahahahaa.. elok la tu... balun "bakal menantu tak jadi"... Kah! Kah! Kah!

KJ balun Anwar kat Twitter. KJ kutuk Anwar pakai jersi Selangor. Dia kata... Anwar desperate nak jadi orang Selangor! Kah! Kah! Kah! Tak betul ke sindiran KJ tu? Kalau saya jadi Anwar.. memang saya malu sebab betul-betul tepat kena di dahi sendiri..!

Tapi mungkin Anwar ni jenis muka tembok tak tahu malu, dia kaki spin punya orang...maka dia putar alam sindiran KJ tu... Dia pun balun KJ balik... Anwar kata...

Tuesday, February 4, 2014

KORANG SANGGUP TAK TERESA KOK JADI BINI KORANG..?

Saya hairan dengan puak DAP ni. Semua perkara dia nak politikkan. Sampai Hari Raya Cina pun depa nak politikkan...??? Rasis betoi....

Korang dah tengok video Teresa Kok tu? Sorry la... saya tak siarkan kat blog ni. Buat kotor blog saja kalau saya siarkan kat sini... tercemar rasanya...

Cuma saya nak tanya... matang ke perbuatan macam tu? Orang Cina memang perangai macam tu ke?

Orang Cina kat Malaysia ni memang budayanya tetap keji dan kutuk orang pada Tahun Baru Cina? Macam tu ke? Kalau betul perangai orang Cina begitu, memang buruk la perangai orang Cina ni, kan?

NI KE "POLITIK BARU ALA-PUDIN DOLAH"..??? ALAHAIIII...

Saya dah lama tak suka dengan ideologi mamat ni. Sejak dia jadi Timbalan Menteri dulu lagi saya dah tak suka statement dia. Bukan sebab dia suka keluar statement menongkah arus, tapi statement dia tu memang betul-betul bodoh!

Kononnya dia bawak "politik baru". Politik baru apa kalau apa yang keluar dari mulut dia tu semuanya tahap "longkang" semata-mata? Poyo je lebih... kadang-kadang, nak je bagi kat dia borang keahlian PKR... tapi dia faham ke kalau kita bagi borang tu kat dia?

Dia cakap BN pernah buat kes macam PKR buat kat DUN Kajang tu? Tahun 1997, kan? Masa tu peliwat tu pun dok jadi Timbalan Perdana Menteri yang salah guna kuasa lagi... Tu zaman Anwar Berahim la tuuuu...!

GEMPARR..!!! 10 FAKTOR ANWAR MENANG BESAR DI KAJANG..!!!

Kalau aku menang..aku take over Sate Hj Samuri.. letak nama Sate Al-Juburi pun sedap nihhh..!!!
Memang UMCEDEL menjangkakan Anwar Berahim akan menang besar pada PRK DUN Kajang kali ini. Saya tidak sangkal jangkaan tu.. saya setuju. Mungkin Anwar Berahim akan menang dengan majoriti yang lebih besar...

Siapa yang tahu Kajang, mungkin juga akan setuju dengan jangkaan tu. Kajang tu ada lebih 45% pengundi Cina. Ramai, kan?

Pada saya, ada lagi faktor yang menjadi penyebab Anwar akan menang besar di situ... Antaranya adalah...

KHALID KENA "MAIN" DENGAN ANWAR MACAM DR MUNAWEER ANEES..???

Ishhhh...!!! Sapa kata Khalid Berahim ugut beri kata dua kat Anwar Berahim ni? Logik la sikitttt... Khalid Berahim tu tahap dia dok bawah tapak kaki Anwar Berahim je tau... mana berani dia ugut kata dua kat Anwar tu... nak mampossss..???

Anwar sendiri dah nafikan Khalid beri kata dua kat dia. Memang betul la tu. Khalid sebenarnya tak beri kata dua.. Khalid beri pandangannya saja... Dan pandangannya tu memang la lebih kurang apa yang disebut pasal jadi MB dan tak jadi MB tu...heh!

RAMAI CINA BANKRAP GULUNG TIKAR TAHUN KUDA 2014..?

tahun kuda
Masih lagi di dalam “mood” Tahun Baru Cina. Tahun ini adalah Tahun Kuda. Saya masih lagi memenuhi jemputan rumah terbuka di rumah beberapa rakan kaum Tiong Hua di utara semenanjung. Banyak juga makan “lokam”, nyaris sakit perut dibuatnya…

Berkawan dengan rakan dari kaum Cina tidak salah dari sudut syarak. Atas dasar persahabatan, saya hadir dan berkongsi kemeriahan hari kebesaran mereka. Pun begitu, saya tidak pulang dengan “tangan kosong”, ada cerita di sebalik Tahun Kuda kali ini…

Rata-rata kawan Cina saya kurang menggemari politik. Mereka lebih gemar pada “ringgit Malaysia”. Kalau dapat “dollar” atau “pound sterling”, mata mereka lebih “bersinar”. Biasalah, kan? Jadi tidak hairan jika ada di kalangan rakan saya yang bekerja di UK, Singapura dan Australia. Bagi mereka, cari kekayaan adalah satu kemestian…

Saya tertarik pada perbualan mereka pada tahun baru Cina kali ini. Pada mulanya mereka bercerita tentang desas-desus yang mengatakan bahawa rakyat Malaysia “susah cari makan” pada tahun 2014. Malah ada pula yang mengatakan bahawa mereka mungkin bankrap dan mati keburuan pada akhir tahun ini…

Sunday, February 2, 2014

BUAT SAHABAT-SAHABAT DI SABAH & SARAWAK...

Semalam saya dapat cerita dari seorang sahabat dari Sarawak yang mengadu tentang sentimen terkini yang makin hangat diperkatakan di sana...

Katanya, rakyat Sarawak sedang hangat memperkata tentang sentimen "anti-Kristian" dan "anti-Borneo", khususnya berkaitan penggunaan kalimah "Allah". Perkara ni turut dapat perhatian Pak-Pak Menteri dari Sarawak seperti Tan Sri James Masing...

Betul ke kita "anti-Kristian"? Betul ke kita "tak suka orang Sabah & Sarawak"? Jom kita cerita sikit...

PAS & MARINA MAHATHIR MEMANG POYO...

4 sweden

Alhamdulillah, 4 orang anak pasangan warganegara Malaysia yang ditahan di Sweden kerana dikatakan “salah pukul anak tak solat” tiba di tanahair dan bakal dipelihara buat sementara waktu oleh saudara mara mereka setelah dibawa pulang oleh Kementerian Luar melalui kedutaan kita di sana…

Yang pentingnya, saudara maranya beragama Islam dan kita tak perlu risau sangat tentang kehidupan serta aqidah Islam mereka berbanding hidup bersama keluarga angkat bukan Islam di sana. Selesai satu perkara…

Sebenarnya, saya mengikuti perkembangan mengenai pasangan Azizul Raheem Awaluddin dan Shalwati Norshal sejak dari mula lagi. Bukan apa, perkembangan seperti ini selalunya akan dapat perhatian dari pihak pembangkang, khususnya PAS, serta aktivis NGO seperti Marina Mahathir…

KURANG AJAR..!!! KIT SIANG PERTIKAI FIRMAN ALLAH..?!!!

Kalaulah Kit Siang ada depan saya, rasanya mau jugak saya lempang muka dia. Saya bukan lempang kosong, tapi lempang saya adalah kerana tindakan dia sendiri yang cari "penyakit" seolah-olah mempersoal firman Allah SWT di dalam Al-Quran...

Baru-baru ni Kit Siang pertikai khutbah Jumaat yang ditulis JAKIM. Katanya khutbah tu tak menyokong keharmonian agama di Malaysia kerana menyebut pepecahan umat Islam di negara kita ni tidak hanya kerana lemah iman, tapi juga kerana hasutan dari penganut Kristian dan Yahudi..

Dalam khutbah tu, memang Imam ada sebut begitu. Lalu diperkuatkan lagi dengan firman Allah SWT... 

KHALID BERAHIM DOAKAN ANWAR KALAH DI KAJANG..?!!!

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim diumumkan akan bertanding di pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Kajang berikutan wakil rakyat sebelum ini dengan tidak semena-mena meletak jawatan bagi membolehkan pemimpin kesayangannya bertanding dan menjadi Menteri Besar Selangor.

Jadi, sekarang semua pihak faham bahawa untuk meredakan pergaduhan antara Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali yang dah sanggap sangat nak jadi Menteri Besar dengan Tan Sri Khalid Ibrahim, maka Anwar Ibrahim harus dilantik ke jawatan itu.

Entah hapa-hapa punya langkah politik yang penulis tak berapa nak faham la kan… melainkan menggunakan rakyat untuk menyelesaikan masalah dalaman politik yang gagal ditangani oleh Anwar Ibrahim dengan berkesan.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!