Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, October 27, 2014

"TUN M KOLOT..!, TAK RELEVAN..!", KATA ANWAR BERAHIM... EK ELEHHHHH...!!!


Kalau tak silap saya, esok hari penentuan Anwar Berahim. Sama ada dia akan terus disumbat masuk "kandang" semula, atau akan dibiarkan bebas berkeliaran menghuru-harakan negara....

Dulu dia dah disumbat dah sekali. Salah dia jugak la sebab dia buat salah. Tapi dia tuduh "konspirasi peringkat tertinggi", raih simpati melalui "mata lebam".. tapi dia tak cerita dia kenapa mata dia lebam! Cerdik kena kat dia... heh!

Tapi, dok "dihujung-hujung nyawa" dia tu, dia sempat lagi kutuk Tun M. Sempat lagi dia hentam Tun M... Kononnya Tun M kolot... Tun M tak relevan... Errr... Anwar Berahim relevan ka? Dok pakai taktik sama raih simpati tu tak kolot ka? Heh!

 


Pada saya, beza antara Tun M dengan Anwar Berahim ni bagai langit dengan bumi. 

Background Tun M sama ada masa belajar, lepas bekerja jadi doktor, jadi politician, sampai la Tun M resign... semuanya bersih-bersih belaka.. regrets tu memang ada... but it's too few to mention, rite?

Berbanding dengan Anwar Berahim ni, Tan Sri Sanusi Junid pernah bukak cerita Anwar masa dia kat MCKK kat saya... dari jadi "mangsa"..sampai la dia jadi "pemangsa"...

Masa kat UM dulu pun, dia kononnya "pejuang". Padahal, Tok Him cerita kat saya, si Anwar Berahim ni bukan pejuang sebenar... orang lain yang berpeluh-peluh usaha buat program perjuangan, dia sebok tonjol diri jadi hero... padahal abuk pun tarakkkk.. kena kejar lari masuk kuil...heh!

Lepas tu dia masuk politik pun ehsan Tun M! Pak menakan dia, arwah Sulaiman Palestine sendiri tak setuju Tun M ambik Anwar masuk UMNO. Nak tahu kenapa? Heheheheee... faham-faham je laaaa....

Tapi Tun M asuh Anwar jugak. Tun M bagi pinjam "think tank" dia untuk polish Anwar. Tok Man Bedoi pun pernah cerita kat saya...Dari penampilan, pemakaian..sampai la ke bab-bab ucapan, kandungan dan sebagainya... teruk depa nak kena polish mamat sumbang nihh...

Tapi sekarang bila dah tua ni dah jadi makin kurang ajar pulak. Dah la dok bolos sana, bolos sini. Dok harap pada "kesilapan teknikal" dalam mahkamah saja selama ni... mentang-mentang la peguam dia semua power-power jual auta dalam mahkamahhhh....

Takpa... saya yakin. Kalau dia terlepas kat dunia ni pun, saya yakin kat akhirat nanti dia tak terlepas... sapa pun tak lepas aih time tuuuuu...kan? Wallahu'alam.

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!