Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, October 29, 2014

BUDAK NI SANGGUP MENYOROK DALAM BUT KERETA DEMI NAK HASUT ORANG???

Kononnya "perjuangan". Tapi rasanya budak ni macam tak sedar mana satu betul dan mana satu yang salah dalam perjuangannya. Mungkin erti perjuangan pun dia tak tau...

Kalau sebut perjuangan, berjuang macam ISIS tu pun berjuang jugak. Tapi perjuangan tu bercanggah dengan Islam. Macam tu jugak dengan budak Fahmi ni... dia faham ke perjuangan dia tu dan dia kenal ke orang yang dia perjuangkan tu?

Sampai sanggup sembunyi dalam but kereta semata-mata nak menghasut kawan-kawan dia pergi Putrajaya untuk sokong Anwar Berahim?

 


Fahmi... budak-budak UIAM tu ada assignment nak buat... ada banyak buku yang nak dibaca... ada banyak notes yang perlu diberi perhatian... ada aktiviti ko-k yang perlu depa sempurnakan... depa bukannya takdak hala tuju macam hang...

Budak-budak UIAM tu apply dan dapat PTPTN tu bukan untuk berdemo kat Putrajaya... Mak ayah depa bagi duit, bagi perhatian penuh kat depa bukan suruh perjuangkan peliwat negara tu... Mak ayah depa suruh pi belajar...dapatkan ijazah... bukan jadi macam hang...

Harap Fahmi "take note"...dan berubah!

1 comment:

Anonymous said...

Muka macam budak hingusan yang bodoh.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!