Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, September 10, 2014

MOHON MAAF ANWAR HANYA MAIN-MAINKAN TITAH SULTAN SELANGOR..! JANGAN PERCAYA!!!


Semalam, PKR dan DAP merafak sembah memohon ampun dari Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah... Rasanya semua maklum pasal perkara ni... kan?

Kalau diteliti permohonan maaf dari DAP di sini dan PKR di sini, terdapat kelainan yang sangat ketara antara dua parti sekutu setan tu...

Nak tahu di mana bezanya? Jom kita perati sama-sama...

 

Kalau kita teliti permohonan ampun DAP sila baca kat sini... kita akan dapati bahawa DAP sedar kesalahan depa yang tak faham titah Tuanku Sultan yang mahu depa kemukakan LEBIH DARI DUA nama calon MB Selangor...Maksudnya, DAP sedar di mana salah depa...

Paling best, DAP berikan alasan bahawa depa buat kesalahan tu disebabkan "rundingan dengan Anwar Berahim".. cuba baca betul-betul kenyataan Guan Eng tu... Maksudnya, DAP menyalahkan Anwar Berahim dalam kesalahan yang DAP buat...kan? Heh!

Jom kita tengok permohonan maaf Anwar pulak... sila klik kat sini...

Dia kata, dia hanya mohon maaf jika Sultan Selangor terguris dengan tindakan PKR yang mematuhi "Undang-Undang Tubuh Negeri dan amalan ('convention') sejak 1957"... dia takdak sebut pun minta ampun sebab hantar satu nama calon MB sahaja...kan?

Maksudnya, Anwar tak mintak maaf pun kat Sultan Selangor. Dia hanya minta maaf sebab guris hati Tuanku Sultan! Anwar dan PKR tak mengaku salah pun hantar satu nama calon. Anwar tak sedar pun PKR salah tak ikut titah Tuanku Sultan Selangor!

Itu satu perbezaan yang sangat ketara antara permohonan maaf PKR dan DAP..!

Lepas tu, Anwar cuba nak salahkan Najib... kononnya BN hanya serah satu nama saja pada Sultan sejak merdeka untuk dinamakan sebagai Menteri Besar... 

Ya memang betul BN hanya serah satu nama saja. Nak tahu kenapa? Sebab BN sememangnya memiliki ramai pemimpin yang layak dan berkaliber untuk jadi MB di mana-mana negeri sekali pun. BN tak tandus kepimpinan macam PKR..! Heh!

Tapi, kalau Sultan tak mahu endorse pemimpin yang dipilih BN untuk menjadi Menteri Besar di negeri tertentu, misalnya di Terengganu, Perlis atau Johor macam sebelum ni, BN akan ikut kemahuan sebagaimana yang dititahkan.

Maksudnya, kalau Sultan mintak 2 nama, maka BN akan beri 2 nama. Kalau Sultan titah kemukakan 5 nama, maka BN akan kemuka 5 nama. Pokok pangkalnya, BN faham dan hormati hak dan faham titah Tuanku Sultan... 

Hang faham ke tidak ni Anwar Berahim? Sebab tu la saya katakan... Anwar Berahim dan PKR ni memang tak makan saman... tak reti hormat Sultan dan tak sedar diri... sorry to say that sebab apa yang depa buat memang mencerminkan begitu pun... itu fakta...!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!