Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, September 8, 2014

KALAU DEPA BUAT BOLEH, ORANG LAIN BUAT TAK BOLEH... HARUUU AIHHH..!!!


Saya nak tanya, kalau seorang khatib naik atas mimbar masjid dan memulakan khutbah Jumaat yang kandungannya memuji Kerajaan BN dan menghentam Pakatan Haram... agak-agak apa yang akan berlaku?

Pada saya, saya sendiri pun akan rasa rimas walaupun saya sokong BN. Sebab? Sebab saya yakin tindakan tu akan buat ramai jemaah yang berbeza sokongan politik dengan saya akan rasa tak selesa, marah dan tuduh BN yang suruh khatib tu baca khutbah macam tu...

Saya tak tahu la orang lain... tapi itu pandangan saya. Saya tak paksa sesiapa pun setuju dengan pandangan saya...

 

Jadi, bila ada kes macam tu di mimbar masjid baru-baru ni, maka ada jemaah yang melenting marah. Ya laaa... Khatib tu pi puji pulak PPS yang dah tentunya sebuah pertubuhan haram... sejak bila Islam iktiraf pertubuhan haram macam tu?

Agak-agak laaaa... Ni cuba tengok kat sini kes terbaru...

Dulu masa zaman PAS dulu, apa yang khatib-khatib lantikan PAS tak kata atas mimbar setiap Jumaat. Agenda politik lebih penting di atas mimbar time tu... ramai jugak la yang marah...

Sebab tu saya tanya... kalau khatib tu balun Pakatan Haram setiap Jumaat atas mimbar, apa yang penyokong pembangkang rasa? Rasa macam nak bakar je mimbar tu sekali dengan khatib tu, kan?

Jadi, kalau tak suka...jangan la buat macam tu kat orang... kalau orang balas nanti tau pulak marahhhh...kan? kan? kan? Heh! Buat cara Islam laaaaa.... bukan cara politik!

2 comments:

Labu8455 said...

Website masjid ni guna pun warna PPS

https://www.facebook.com/MasjidAchehKebunLama

Johan said...

Masjid digunakan untuk kepentingan politik bukannya untuk menyatu, mendakwah agar umat Islam menjadi umat yang perlu dicontohi.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!