Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Friday, August 29, 2014

BUKTI MEDIA AUSTRALIA MEMANG TAK BOLEH PAKAI.. KANTOI BURUKKAN MALAYSIA..!!!

Ni senator Austolia "Nik" Xenopon kawan baik Anwar.. ada "bau-bau bacang" dengan Nik Aziz tak? Silap-silap Nik Aziz pun tak mau ngaku sedara... 
Kalau diteliti sikap pembangkang, depa cukup suka dengan Australia... terutama media Asutralia... Macam baguih pulak saya tengok... padahal hampehhh...

Anwar masa lawan dengan Saiful Bukhari pun refer pakar-pakar dari Australia.. sikit-sikit depa refer media Australia... Awat? Tau la kawan baik Anwar yang lari dari Malaysia tu dok kat sana jadi orang besar bank kat sana... berapa fund dia bagi kat media sana untuk hentam Malaysia?

Ni...terbaru ni apahal ni?


Malaysia baru ja lepas berkabung kes MH17.. mayat jenazah mangsa pun ada yang belum sampai ke bumi Malaysia ni... tapi depa dah mula buat gerakan burukkan MAS...

Cuba klik kat sini... itulah bukti media Australia ni memang tak boleh pakai... 

Dah banyak kali dah depa dok trick kita pakai cara ni... lepas tu ada media-media yang kononnya "tak bias", "tak berat sebelah" dan kononnya "baguih yang amat" dok tiru jugak buat perangai macam ni... 

Lebih teruk tu, ada pulak rakyat Malaysia yang dok percaya kat media-media macam ni... low class betoi la kalau ada mentaliti lagu ni... setaraf dengan Isham Rais jaa... mentaliti kelas ketiga... poyo lebih, tapi tong kosong... 

Udah-udah laaaa... pikiaq la guna akal fikiran yang adil dan waras... jangan la mudah sangat kena tipu... orang yang selalu kena tipu ni lemah IQ... 

So macamana? Nak kekal lemah skill berfikir atau nak berubah? Terserah... cari ilmu, banyak baca Al-Quran, berdamping dengan ulama dan ilmuan, lepas tu jangan banyak merapu sangat.. insyaaAllah daya pemikiran kita akan tajam... Wallahua'alam..

2 comments:

Anonymous said...

Apakah ini sebahagian dari Langkah Kajang?

Kata Rafizi Langkah Kajang sebenarnya Serampang Kajang.

Serampang punya lebih dari satu mata.

Adakah ini mata serampang yang datang dari luar, ihsan teman-teman Anwar?

Anonymous said...

A very short article but long in essence.

Good one.

Salam dari Melayu Luar Negara

Bila Kak Su Bersuara... Heh!