Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Wednesday, July 23, 2014

ABANG LONG RAFI TIBA-TIBA LEBIH GLEMER DARI ABANG LONG FADIL?

Gara-gara belasah budak tak puasa, Abang Long Rafi jadi glemer tiba-tiba di bulan Ramadhan... Hebat bebenor Abang Long Rafi kita ni... glemer abisss...

Tahniah la pada Abang Long Rafi... mungkin pada Abang Long kita ni, dia dah laksanakan "amar makruf nahi mungkar"... 

Ye ke macam tu? Tapi mungkin itu hanya untuk mereka-mereka yang fikir "depa saja betul". Kononnya "dia betulkan orang dengan tangan" laaa.. guna hadis Rasulullah untuk halalkan perbuatannya?Abang Long... saya respect Abang Long...Abang Long memang kuat. Niat tu dah elok dah.. nak cegah kemungkaran...kan?

Okay..okay... 

Tapi yang tak berapa nak betul tu ialah KAEDAH... Kaedah Abang Long tu tak berapa nak betul pada pandangan saya... Maksud saya, cara Abang Long buat tu tak berapa kena... patutnya Abang Long tak pukul budak tu sampai teruk berdarah-darah macam tu...

Mungkin pada Abang Long kita tu, bila dah belasah budak-budak tu, maka akan selesai masalah. Selesai ke? Budak-budak tu boleh terima ke? Esoknya lepas kena belasah tu diorang puasa tak? 

Cukup la sekadar pelempang sedas dua saja... tak perlu la sampai berdarah-darah macam tu... 

Saya lebih setuju dengan cadangan di sini... kita orang Islam, kan? Bak pesan arwah Ustaz Azizan dulu, "ikut cara Islam" la Abang Long...boleh?

Errr... boleh tegur ke Abang Long kita ni? Jangan la pukul saya pulak lepas ni... adehhhh... peace Abang Long! Peace..!

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!