Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

  • - PETALING JAYA – Datuk Seri Mohamad Norza Zakaria kini secara rasmin menyandang jawatan Presiden Persatuan Badminton Malaysia (BAM) selepas dipilih sebulat ...
    47 minutes ago

Thursday, June 5, 2014

TERKINI DARI DYANA SOFYA TERSAYANG..!!! HEH..!


Hebat betul la Dyana Sofya ni ke doktrin oleh "Dinasti Lim". Dah teruk sangat. Macam dah kena "mandrem" dengan "holy water" pulak saya tengok. Bukan la saya kata dia minum holy water tu... "macam" sahaja... 

Bukan apa... dia betul-betul serius menjadikan DAP sebagai hala tuju perjuangan dia. Walau apa pun yang berlaku, seolah-olah hidup matinya bersama DAP... "hebattttt"...!

Ni cuba baca apa latest statement dari Dyana kat bawah ni... tu diaaaa.. dahsyat...



Sekarang ni saya nak ulas sikit pasal statement Dyana tu. Saya ni bukan apa.. rasa sedih dan terkilan jugak bila budak junior saya kat UiTM tu boleh "sesat" teruk macam ni... Kalau saya sama batch dengan dia, dah tentu saya ketuk sikit kepala dia bagi betul balik cara berfikir tu...heheheee...

DAP ni walau macamana pun akan tetap tolak hukum Allah secara total. Walaupun PAS perjuangkan hudud, DAP buat bodo saja... depa tetap tak mau hudud. Memang PAS gagal tarbiyah DAP. Sekarang ni, DAP tengah bergaduh sakan pasal hudud...semua orang tahu...

Persoalannya, Dyana sebagai seorang Islam masih sanggup sokong prinsip parti yang menolak hukum Allah? Begitu? Kalau dia bagi alasan "ikut prinsip politik parti", adakah prinsip politik tu lebih "aula" (lebih tinggi) diletakkan berbanding kedudukan prinsip dan hukum hakam Islam? Jawab tengok!

DAP kononnya hormat pada ketetapan perlembagaan Malaysia. Tapi secara jelas, tindakan parti tu menunjukkan depa tak hormat pun pada perlembagaan tu, khususnya artikel 153. 

Sebab tu la depa kurang ajar dengan Institusi DiRaja, cabar hak dan keistimewaan agama Islam, depa nak nafikan hak dan keistimewaan orang Melayu di Tanah Melayu secara automatik melalui kesamarataan hak! Kurang ajar, kan? 

Masuk rumah orang, lepas tu tunjuk samseng. Lepas tu depa hasut pulak kaum Cina dan India yang sebelum ni hormat pada ketetapan perlembagaan tu. Depa cucuk guna sentimen perkauman dan agama, dua perkara yang cukup sensitif bagi negara berbilang kaum dan agama macam Malaysia ni.. tu strategi jahat depa!

Dyana tak boleh fikir ke perkara macam tu? Sia-sia amik LLB. Orang yang IQ tinggi ja yang boleh ambik jurusan tu...

Saya nak tanya seperkara lagi. Dyana ni "lambang" orang muda zaman sekarang ke? 

Kalau betul la dia lambang orang muda zaman sekarang, maka sah la budak-budak zaman sekarang atau Gen Y ni memang tolak hukum Allah, meletakkan kepentingan politik melebih Islam dan malas berfikir...Betul ke korang jadikan Dyana ni idola korang? Ramai yang geleng kepala tuu...heh!

5 comments:

Anonymous said...

Betul tu. DAP bodohkan Dyana dan PAS paling bodoh dlm semua. Bkn main samseng kalau dgn UMNO..tp dgn DAP mcm pondan.. lembik tengkuk.. celaka PAS guna Islam utk jd alat musuh Islam.. Dyna tu otak maish mentah.. boleh pikir ke tak mana baik buruk.. tuung pun tak pakai mmg sah2 dh tak betul

Anonymous said...

Rata-rata melayu tertipu dengan fitnah dan pembohongan yang di ada-adakan oleh pembangkang agar rakyat benci kepada melayu, UMNO, kerajaan. Sehingga penjawat kerajaan percaya dan membenci kerajaan sehingha rahsia kerajaan sanggup di bocorkan kepada pihak pembangkang dan umum. Melayu pulak secaara natural, memang mudah diperdaya dan dengan senang dijadikan kitol. Berjaya nya propaganda hasutan ini telah membuat kaum melayu berpecah-belah sehingga menjadikan melayu lemah dalam kekuasaan politik. PAS dan PKR sebenar nya menjadi melukut di tepi gantang dalam pakatan mereka dengan DAP. Itu pasal DAP telah menjadi angkuh kerana percaya mereka telah kuat dengan sokongan padu 100% kaum cina (termasuk dari puak MCA dan Gerakan dll sewaktu dengan nya). Malang sangat kerana melayu sedar tapi masih tidak mahu bersatu....kerana kepercayaan kepada Nuar Brahim king fitnah, bohong, perosak, liberal, dan tidal bermoral. Bila puak melayu nak sedar dan berubah demi untuk agama, bangsa dan Negara......

Anonymous said...

betul tu anon 10.27 am....PAS kalau dengan UMNO garang kemain....sesama bangsa & seagama tuh....pantang UMNO silap sikit, maka akan berguling guling la mereka di atas jalan raya....terpekik terlolong...suara bagai halilintar membelah bumi nak membelasah UMNO....tapi kalu dgn DAPigs yg memang jelas anti islam & melayu....PAS boleh layu...selayu layunya....tahaluf siyasi la kunun.....sesungguhnya PAS memang siallllll....ptuihhhh!!!!

Anonymous said...

Bro, dia akn terus keluarkn statement demi statement supaya keberadaan dia dlm arus politik disedari org. PRU 14 dia pasti akn bertanding lg. Dan percayalah waktu itu dia akn jd lebih popular. Jangka masa 4 tahun itu akn digunakan sepenuhnya utk memperkemaskn diri sbg ikon ank muda yg termasuk dlm golongan yg menentang arus dan taboo dlm masyarakat.

Percayalah yg dia akn mengumpul ramai pengikut dr kalangan anak muda melayu. Satu-satunya cara utk memperlahankn sedikit kesan itu ialah, JANGAN BERIKAN WALAU SEDIKIT PUN PUBLISITI UTK DIA. JGN HIRAUKAN WALAU APA PUN KENYATAAN DIA. BIARKN DIA MENJADI JAGUH UTK KUMPULAN DIA SAHAJA

Anonymous said...

PEMUDA, PUTRA & PUTRI UMNO "tidur lelap"..dah kenyang dalam "zon selesa" bila lapar nanti jadilah macam mummy dyana..tak percaya? cam tulah kalau dah MELAYU bila dah terhantuk baru.....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!