Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, June 10, 2014

MELAYU "CELUP" DAP NI TERUK KENA HENTAM, MASIH TAK SEDAR DIRI?

Saya tak tahu la nak kata apa kat budak "Melayu celup" ni. Dia ni macam tak sedar diri, hidung mancung, pipi tersorong-sorong.. Saya yakin dia tak bodoh, tapi dia buat-buat bodoh...

Baru ni dia kena "gam" by DAP Kedah. Diorang siap buat press conference balun dia ramai-ramai. Bukan sorang dua yang turun, ramai bebbb.. depa balun dia kaw-kaw... tapi kalau jenis muka tak tau malu ni payah laaaa..kan?

Apa yang diorang cakap? Heh! Zairil perosak DAP. Zairil biadap. Zairil kurang ajar. Zairil penipu, putar belit.. macam-macam brooo...Nampak sangat DAP Kedah "bunuh" Zairil...heh! Tak caya cuba tengok kat bawah ni...



Lepas tu, budak Zairil ni ada hati pulak nak serang TPM? Apa? Cuti mewah kat Australia? Sumber mana dia dapat? Red Bean Army dia ka? Hadoi laaaa... fakta dari tukang fitnah pun Zairil nak cerita kat press ka? Ishhhh... apa punya integriti laaa...

Ni cuba tengok jadual TPM kat Melbourne & Gold Coast ni... standard jadual la tu. Apa masalah dengan jadual tu? 



Hotel 5 bintang? Abis tu takkan penganjur program nak suruh TPM duduk dalam khemah pasang unggun api malam-malam kot kat Gold Coast tu? Agak-agak laaa... kalau Australia layan TPM Malaysia macam tu tau pulak korang cakap diorang hina orang no. 2 Malaysia...

Saya nak tanya sikit laaa.. dulu ada sekali saya dengar Guan Eng lepak oversea naik Singapore Airlines dok kat class orang-orang kaya... lepas tu lepak satu family masa Krismas kat oversea... lagi mewah bebbb...! Tu baru level Ketua Menteri... ada Zairil kesah time tu? Puiiii....!

So Zairil... tak payah cakap banyak la. Tak payah nak alih topik. Hang jawab dulu apa yang Guan Aik kat Kedah ni balun hang. Tu pun kalau hang berani laaaa... kalau tidak, tak payah la letak nama "Khir Johari" kat nama hang tu... buat malu arwah saja... Heh!

3 comments:

Anonymous said...

Melayu celup? Selain daripada nama yang telah ditukar ke nama MElayu, takde setitik darah Melayu yang mengalir dalam mamat puaka ni! Kalau takde darah Melayu, takpe lagi. Ramai saudara2 kita yang "berjiwa" Melayu tetapi berasal dari bangsa dan agama lain.

Mamat yang ni, tak payah la saya terangkan di manakah "jiwa" beliau. Melayu? I don't think so!


Unknown said...

Zairil bukan melayu. Ia 100% Cina.
Sila lihat blog Helen Ang dan rujuk press statement Tunku Aziz di article dibawah.

http://helenang.wordpress.com/2014/06/06/what-are-you-zairil/.

Anonymous said...

Nampak dia betul betul tak selesa bila berbaju melayu untuk berkempen di kawasan Melayu. Macam seorang yang berpura pura Melayu!!!

Buka Melayu celup la. FAKE Melayu, ORiGINAL CIna!

Bila Kak Su Bersuara... Heh!