Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, May 15, 2014

WOW..!!! 20 "BUAH PENAMAT" UNTUK PAS KEDAH...!

Saya dah baca siri penamat "pukulan TKO" yang akan zip mulut PAS Kedah. Hangpa semua dah baca dah? Walaupun ringkas, tapi tepat dan padat...

Berapa? 20 perkara? 20 saja? Tak konkrit pulak tu...

Dalam banyak-banyak point yang PAS Kedah bagi tu, kebanyakkan back fire PAS Kedah balik. Cuba baca kat bawah ni... menarik!


Siri ulasan berhubung 20 perkara yang diketengahkan bekas Pengarah Urusetia Penerangan PAS Kedah, Zulkifli Yahya, bukanlah bertujuan untuk menyerang kreadibiliti mana-mana pihak, sama ada pihak pembangkang, Kerajaan Negeri Kedah atau Zulkifli sendiri. 
Namun ulasan ini lebih tertumpu pada hakihat kebenaran, fakta dan logik berlandaskan nilai-nilai mahmudah dari faktor agama, masyarakat dan sentimen isu politik tempatan. 
Justeru, siri akhir ulasan ini diharap agar memberikan pencerahan sewajarnya berkenaan dakwaan pemimpin PAS Kedah yang dilaporkan pernah bertugas di Wisma Darulama itu secara lantikan politik. 
16. GAGAL membuat keputusan yang wajar dalam isu pelantikan Pengarah Urusan Bina Darulaman Berhad (BDB) yang dikaitkan dengan siasatan salahlaku. Sepatutnya biar individu berkenaan membersihkan namanya satu melalui siasatan tersebut, sebelum pelantikan dibuat. 
Berhubung dakwaan di atas, penulis cuba memahami kenyataan Zulkifli yang menuduh Pengarah Urusan BDB yang dikatakan terlibat dengan siasatan salahlaku. Merujuk pada laman web BDB yang terkini diakses, individu yang dimaksudkan itu ialah Dato’ Izham Yusoff. 
Kononnya, adalah tidak wajar untuk melantik Izham sebagai Pengarah Urusan BDB? Betulkah dia sedang disiasat atas tuduhan salahlaku? Kalau benar, apakah sudah terbukti Izham bersalah dalam tuduhan tersebut? 
Apakah rasional Zulkifli atas tuduhan untuk tidak mewajarkan perlantikan Izham? Apakah wajar Izham dihukum dengan persepsi begitu sebelum terbukti bersalah? Bagaimana jika Pengarah Urusan BDB itu menjadi mangsa fitnah, hasad dengki dan iri hati pihak tertentu?
Sila terus bacaan anda di sini... 

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!