Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, May 28, 2014

KISAH MEMALUKAN YANG MUNGKIN TAKKAN DAPAT DYANA LUPAKAN..HEH!

"Papa.. lu jangan ikut sama wa ini hali boleh ka? Aiyyaaa... mana boleh.. nanti lu sesat papa susah woooo.. UMNO kidnap sama lu balu lu tau... Errr papa.. ini lestolen halal kaaa? selupa Cadbeli kaaa? ..Lu ikut sama wa.. apa wa makan lu makan laaa.. hantam saja maaaa..."
Woooo..! Astaghfirullahil'azim... Saya tak tahu sebab saya tidak berada di Teluk Intan. Namun ramai juga rakan-rakan wartawan yang saya kenali bertugas di sana. Depa kata memang best cover PRK Teluk Intan ni... macam-macam kerenah yang depa dapat tengok depan mata...heh!

Ada la dua tiga orang member yang sempat saya call. Nak call semua pun risau jugak habis credit handphone.. Member-member yang saya hubungi tu pun bukan calang-calang.. depa kaya dengan pengalaman dalam dunia kewartawanan... maklum laaa.. meja politik! heh!

Depa ada bagi tau saya pasal sesuatu yang pada depa sangat memalukan Dyana Sofya. Depa kata, kalau depa di tempat Dyana, mungkin depa balik rumah katup pintu rapat! Bila depa cerita...baru la saya faham. Absolutely agreed dengan apa yang depa cerita... tapi apa ceritanya? heh!


Ada sekali tu... Depa ikut Dyana ke Menara Condong kat Teluk Intan tu. Dyana kempen kat situ dan ditemani oleh "bapak angkat"nya, Lim Kit Siang... heheheeee...

Masa berkempen tu, depa kata... Dyana ajak orang ramai kat situ untuk bergambar dengan dia. Dia ajak makcik-makcik yang berniaga kat situ.. termasuk la pekerja-pekerja yang ada kat area tu dan orang ramai yang melawat Menara Condong tu...

Yang memalukan tu ialah bila makcik-makcik, pekerja-pekerja dan orang kat situ ramai yang tolak bila Dyana ajak bergambar dengan dia. Dyana pelawa...tapi depa takmau. Taktau la pasai apa depa takmau.. nak kata malu, nak malu apa... Dyana tu "boleh tahan" jugak apaaa...

Bila member wartawan tu tanya kenapa depa takmau amik gambar dengan Dyana, depa jawab.. "malas la dikkk.. DAP tuuuu... tak mau tak mau". Member saya tanya lagi.. makcik malu ka? Makcik tu jawab... nak malu apa? Kalau Najib kaa.. Hj Hadi kaa..okay laaa.. ni DAP... tak mau la depa.. lagi pun Dyana tu kata dia takmau hudud, orang Islam apa tolak hukum Allah? 

Tu diaaa.. makcik tu smash! Amacam ni Dyana? Nak bergambar dengan orang ramai pun kena tolak? Patut pun Dyana sampai terpaksa buat kempen "selfie" dengan dia kat Menara Condong tu. Rupanya yang sanggup selfie dengan dia tu tak ramai pun sebenarnya...dua tiga kerat sajaaa... heh!

Pada saya, mungkin orang Melayu kat Teluk Intan tu takmau amik gambar dengan Dyana sebab Kit Siang ikut dia. Mungkin orang kat situ meluat kat Kit Siang dan DAP kot? Bukan ke dulu DAP kurang ajar dengan Sultan Perak... haaaa.. skang ni baru nak tunjuk baik? Berlakon baik sebab nak undi, kan? Heh!

Takpa..takpa.. kita "positif" la sikit untuk Dyana... mungkin makcik tu dan orang ramai kat situ "sakit perut" kot.. or maybe depa segan nak amik gambar dengan Dyana.. maklum laaa.. Kit Siang kata Dyana tu segakkkk... heh! Mungkin depa rasa "low self esteem" dan malu nak bergambar dengan Dyana kot...heh!

Segak? Kalau segak tera mana pun, kalau ikut DAP, totally tolak hukum Allah, lepas tu dok muhong orang merata... sapa nak jadikan dia pemimpin? Belum jadi wakil rakyat pun dan muhong merata... lepas jadi wakil rakyat nanti macamana agaknya?

Orang Cina di Teluk Intan tu suka la kot penipu besaq macam Dyana tu? Kalau dia boleh khianat pada bangsa, agama dan tanahair sendiri, bayangkan la apa yang dia boleh buat kat masyarakat yang bukan sebangsa, bukan seagama dan bukan bumiputera macam dia...kan? Back stabber..! Boleh caya ka? Wallahu'alam bissowaaab... 


4 comments:

Anonymous said...

Biar dyana menang PRK Teluk Intan dulu. Lepas sebulan atau dua bulan dia akan lompat jadi MP Bebas yang cenderung kepada BN.

Lepas tu masuk UMNO. Ini tektik politik namanya. Sebagai cuntuh lihat kembali pengalaman lalu di Prak lepas PRU 13. Ini tak payah ulas semua orang tahu.

Yang putih mata DAP.

By'Pak Mat Kampun Hulu

Anonymous said...

Makcik tak mau la nanti kena gossip dengan apek tua sama minah gedik , susah nanti nak explain kat orang kampong .

Anonymous said...

iklan Mempercayai Apa sje Cakap Anwar Ibrahim (M A C A I) fans club:

“i support all effort to protect of the security of Isreal” (the wall street journal dan the jurusalem post, jan 26, 2012)

“Saya orang Islam. Jesus bermaksud Isa. Saya tak kata Isa sahaja, saya kata Isa alaihissalam. Ada yang bertanya saya doakan untuk Jesus, saya kata ya, untuk Nabi Isa,” (March 3, 2014, Surau Al-Muqaddis, dan gereja holy family Kajang)

..welcoming Anwar as 'our brother'
..the church facilities were usually reserved only for its MEMBERS to use for wedding and community events. (paderi George Harison, Holy Family Church)

“Saya percaya terhadap Islam..Apabila anda merujuk kepada Musa..Mosses atau Isa..Jesus, Kita tidak memanggil Jesus, tetapi Nabi Isa AS (2009, ‘Muslim Christian Interfaith Conference’ di Perth, Australia)

Hallelujah!!!!

mari sokong dyana DAP dgn slogan
“Islam Nation?? over my dead body!”

mari ahli Pas meyokong dyana dgn slogan
“hudud tangguh demi laluan calon DAP (over my dead body)”

ahli PKR mari meyokong dyana dgn slogan
“kebebasan beragama utk muslim”

pendaftar terpantas akn memenangi :
jam Omega yg Hilang - 'disappearing of time' (bkn Permata yg Hilang) dan
Pelincir KY -'tanpa was2, tanpa ngilu, tanpa pedih'

Anonymous said...

Walaupun Dap menyalak yg mereka tu multi-racial(contoh terkini dengan mencalonkan Dyana - kononnya) tapi makcik2 tu dah sedia maklum... Syabas kpd makcik2 tu semua!
DAP > Dalam Ada Porcine, betul tak, wahai makcik2 semua?

EVLee

Bila Kak Su Bersuara... Heh!