Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, May 14, 2014

Kenali dulu Mat Said sebelum kritik...

Come on... ramai lagi yang tak kenal siapa bekas MB Terengganu, Dato' Ahmad Said, tapi selamba memberikan komen dan kritikan. Tak kisah la sama ada komen tu positif atau negatif, tapi perlu la kenal dulu orang yang dikritik tu...lepas tu nak cakap apa pun, cakap laaa...

Seperkara lagi, sebelum buat kritikan tu, kena la siasat dan cari fakta dulu. Baru la ada kreadibiliti, kan? Jangan rujuk pada politik dulu kalau ada masalah. Patutnya, rujuk pada Islam terlebih dahulu. Lepas tu barulah rujuk pada politik dan lain-lain...

Sebab? Sebab Islam tu syumul dan sempurna dalam segala hal.. Jadi, sila kenali dulu Dato' Ahmad Said. Ada yang gelar dia "Robin Hood", "Si Kitol" dan sebagainya. Ahmad Said tu tak seteruk yang korang sangka....


Untuk mengenali serba sedikit tentang Ahmad Said, sila rujuk kat link ni...

Tapi lepas kenal dia sikit-sikit tu, buat la homework sikit... ni ada pulak yang buat komen macam dia kenal sangat dengan Mat Said... lokasi rumah dia kat belakang rumah Mat Said ke? Heh!

6 comments:

Anonymous said...

Mat ID dlm sejarah.. MB paling nelang di Malaysia. . MB sekat lori roti...MB peluk singa...MB panjat bumbung umoh paku atap..MB kuubang dlm baruh pukat ikang...MB tolong org belangor kete..MB main salji di Altatika...MB ambik rimau jadi anok angkat..MB ajok YB gomo...MB warning tv3...MB nok buat keretapi laju setaraf jepun..MB sound FAM..MB suruh sek bola sumpoh dpn Al Quran..MB brahi nasi dagang kuoh simboh banjir...

Anonymous said...

Kenal dgn MB nie.....yang suruh angkat sumpah guna AL-QURAN pasal main bolasepak.........yang tidak pernah dibuat oleh Umat Islam di dunia ini.......

Anonymous said...

MB yang pergi Antartika buat research nak bela Penguin di Trengganu.

MB yang nak buat air terjun khas untuk wanita.

MB yang kerap kena runtuhan batu dan besi.

MB yang nak beli bas yang boleh jalan dalam air.

Anonymous said...

bab bola tu tak berapa sesuai la.....

Bayangkan sebabnya hanya dari sebiji bola...fikir fikirkanlah.

Bab lain yang baik-baik aku salute.

Anonymous said...

Ini contoh Ahli Politik Melayu yang Paling Berani dan berperinsip selepas Tun Mahathir. Rata-rata Melayu UMNO sekarang Pengecut dan makan Gaji Buta.

Anonymous said...

Jagoh kampung jer ala stail UMNO.

Last kopek, dapat jugak kenyang.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!