Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, May 26, 2014

Dyana Sofya: ANAK DARA APA SUKA MENIPU..? KIT SIANG ATAU YAMMY YANG AJAR..??

Ni baru sikit... ada lagi yang terbaruuu...
Saya difahamkan Dyana Sofya semalam menghabiskan masanya menonton Final Piala Thomas di Teluk Intan dengan beberapa kerat penyokong fanatik DAP. Anyway, saya pun ada menonton...tapi di rumah la bersama family...Malaysia tewas 2-3 di tangan Jepun...

Walaupun kita tewas semalam, tapi pada saya cara kita kalah tu penuh bermaruah...China kena titik 3-0 dengan Jepun bebbb.. tapi kita mampu kalahkan Indonesia 3-0 meskipun kalah kepada Jepun 2-3.. semangat juang masih tinggi hingga ke saat akhir...

Bercakap soal maruah.. saya tertanya-tanya la jugak.. Err.. Dyana Sofya tu ada maruah ke tak? Maksud saya begini...


Untuk cerita Dyana kantoi abih tu boleh rujuk KAT SINI...

Semalam, Dyana Sofya memang kantoi habis-habisan menipu media dan rakyat Malaysia. Memang dah kecoh pun semalam dia kantoi menipu pasal penyertaan ibunya, Yammy Samat dan dirinya sendiri dalam PERKASA... alaaaa.. korang tau la orang Cina memang tak suka pada PERKASA..kan?

Mungkin sebab Dyana tau orang Cina tak suka PERKASA, dia sanggup berbohong kononnya mak dia tak pernah masuk PERKASA...

Tapi dia punya bohong tu tak bertahan lama... terus bukti keluar! Malah Dyana sendiri pun ada kat Majlis PERKASA tu.. amacam? Sekeping lagi gambar menunjukkan dia dan mak dia tersengih-sengih dok sebelah Tok Him... amacam? Mau tipu lagi?

Fakta yang perlu ditampal di dahi Dyana Sofya sekarang ialah mak dia tu...yang nama Yammy tuuu.. sebenarnya ialah KETUA WANITA PERKASA yang PERTAMA! Amacam?

Dyana.. you tak perlu la menipu kalau betul mak you tu Ketua Wanita PERKASA ke.. pernah join PERKASA ke apa.. You tak tahu? Mustahil you tak tau sebab you pun ada kat gambar majlis PERKASA tu... logik la sikit...

Apa you nak malu kalau mak you or you sendiri pernah join or sokong PERKASA? Ngaku je laaa.. Apa mak bapak you ajar you berbohong ke? Awat? School LLB kat UiTM tu ajar you jadi seorang LAWYER yang KUAT MENIPU ke? Errr.. you agama apa ek? Agama you ajar you menipu ke?

Last question saya nak tanya... 
DYANA NI ADA MARUAH KE BILA MENIPU MACAM NI?

2 comments:

Anonymous said...


lulus diploma undang-undang janganlah mengaku peguam, kat luar sana lagi hebat spm pon sangkut bolih mengaku doktor, engenier atau ahli koperat dengan gelaran dato' gitu.

anak umno diasuh akan lebih dari dap. kita misti sedar komunis dulu dinegara ini diketuaai melayu, baka dan darah komunis ada pada dyana telok intan.

Anonymous said...

aku hairanlah kat dyana ni hak cina tak diusik ...misainya adakah plaza loy yat kat bukit bintang tu kepunyaan org cina beri peluang kepada melayu untuk berniaga sebaliknya mereka sanggup beri pada warga asing untuk berniaga dan menjadi pekerja2nya dan melayu pula hanya dijadikan budak suruhan untuk menarik pelanggan Bagitu juga mini market yg beroperasi 24 jam, stesyen minyak, pasaraya semuanya siap ada ruang dan peluang pekerjaan pada warga asing .Sebaliknya anak tempatan dinafikan haknya untuk bekerja kononya dikatakan pemalas dan memilih kerja... semuanya terjadi kerana semuanya kegiatan ekonomi tersebut adalah milik cina.... isu itu yg patut dyana perjuangankan bagi hak samarata pada rakyat negara ni dahulu bukan rakyat asing. Isu ke2 pula kolej2 dan TAR KOlej Nilai ,New Era harus dibuka kepada semua warga malaysia tanpa mengira kaum untuk menunjukkan cina bukan rasis dan bukan mengamalkan perkauman..apa macam boleh ke dyana? hidup jangan jadi kacang lupa kulit....

Bila Kak Su Bersuara... Heh!