Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, May 25, 2014

Astro ni baru betul-betul "CELAKA"...

Saya ni sebenarnya secara peribadi sangat jarang bersetuju dengan Ketua Pemuda UMNO, KJ. Tapi sejak kebelakangan ni, saya setuju dengan beberapa perkara dasar yang diutarakan KJ....

Terbaru, dia ada cakap pasal hak penyiaran Piala Thomas di RTM...

Kita tau, pasukan Malaysia berjaya melangkah ke final Piala Thomas setelah menunggu hampir 12 tahun. Last kita masuk final pada 1992. Kali ni kita bakal menentang team Jepun di New Delhi...

Tapi nampaknya Astro ni bersikap macam "penjajah" pulak. Terlalu profit oriented, kira nak untung saja. Astro mintak RM4 juta untuk berikan hak penyiaran hanya untuk siaran final Piala Thomas pada RTM???!!! Ishhhh... awat teruk sangat Astro ni..?


Ni... cuba BACA KAT SINI... 

Mana sifat bangga Astro sebagai warganegara Malaysia? Dah hilang jatidiri nasionalisme? Apa punya perangai macam ni...???

RM4 juta untuk FINAL? Bukan dari mula Piala Thomas pun nak mintak sampai RM4 juta? Mana CSR Astro untuk rakyat Malaysia? Mana komitmen Astro beroperasi di Malaysia? Nak kira untung saja? Pernah ke Astro rugi sebelum ni???

Tak semua rakyat Malaysia ni ada akaun Astro sebab tak semua mampu bayar. Kalau ada pun, tak semua mampu subscribe channel sukan. Kebanyakkannya ambil package basic saja... tu pun terpaksa sebab coverage tanpa Astro selalu teruk sangat kat certain-certain area...

Jadi, tak boleh ke Astro ni buat kerja amal sikit hari ni? Bagi la hak penyiaran final Piala Thomas tu kat RTM? Alaaa... bukan lama sangat pun... paling lama pun dalam 3-4 jam saja. Rugi kat mana? Final saja pun... dah la terlepas aksi semi-final.. Malaysia dah masuk final pun Astro masih nak kedekut ka?

Kalau la saya tak kenangkan tv kat rumah tak boleh tengok kalau takde piring Astro, dah lama dah saya potong akaun Astro saya tu. Bukan apa... perangai Astro ni macam "$%#%$*&%^".. semuanya berorientasikan $$$$$$$$ semata-mata...

Tak boleh ke Astro buat kerja amal sikit untuk rakyat? Takde ke rasa nasionalisme? Ni bukan isu politik. Ni demi semangat kebangsaan dalam diri rakyat... ni bukan pasal duit! Setuju?

P/s: Ada tak stesen berbayar lain yang setanding dengan Astro? Rasa macam nak potong je akaun....

6 comments:

kluangman said...

Bayar je lah..apa nak bising, takkan pasal sukan nak berkira, pasal lain boleh boros pula

Anonymous said...

Pelanggan Astro yg sedia ada tetap perlu bayar bil masing2 seperti biasa samada boleh ditonton di Rtm sekalipun. Apa yg Atro nak rugi?

Anonymous said...

Nak free , tapi kata orang Celaka jugak.

Ngapa tak suruh samseng Mamak UMNO bakar bangunan Astro?

Apa jenis manusia macam ni?

Astro. Tetap Berjiwa Rakyat. Kesian kat Rakyat lain.

mys said...

Memang pukimak lah astro ni

mys said...

MEMANG PUKIMAKLAH ASTRO NI

Anonymous said...

Minta kerajaan tidak lupakan peristiwa ini. Lain kali bila astro merenggek mintak tolong itu dan ini masa tu lah kita sebut semula peristiwa yg menimpa RTM 1. Jgn bagi muka sangat kat diorang tu. Tapi kita ni selalu mudah lupa.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!