Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Thursday, March 20, 2014

#PRAYFORMH370: HARON DIN LEMPANG MAHFUZ & ANWAR BERAHIM...!!!???

Siapa tak kenal dengan Datuk Dr. Haron Din Al-Hafiz, seorang ulama terkenal dan diiktiraf muktabar di negara kita. Meskipun beliau menyertai PAS, saya sangat hormat pada Timbalan Mursyidul Am PAS ini. 

Malah tidak salah pada pandangan saya jika dikatakan Ust Haron Din jauh lebih layak memegang jawatan Mursyidul Am di dalam PAS...

Kenapa? Kerana Ust Haron Din tidak mengarut seperti Nik Aziz, Mahfuz atau Mat Sabu. Malah kalau nak dibandingkan dengan "Pak Syeikh" Anwar Berahim, macam langit dengan bumi, jauh panggang dari api!Cuba tengok apa yang Ust Haron Din katakan tentang usaha Kerajaan BN menangani insiden MH370 kat atas tu... sangat berbeza dengan "mulut longkang" Mahfuz Omar dan Anwar Berahim, kan?

Sebelum ni, Mahfuz Omar dan Anwar Berahim bersilih ganti menghentam Kerajaan BN kononnya "mengelirukan" laaa.. tak bagus la... tak reti handle la.. semuanya tak bagus la di pandangan mata depa... 

Anwar keliling Kajang perlekeh usaha Kerajaan Malaysia. Dia politikkan insiden MH370 untuk kepentingan politiknya. Padahal, dia sendiri kononnya marah pada sesiapa yang politikkan insiden MH370 ni... cakap tak serupa bikin!

Ada ke patut Anwar kata dia lebih layak jawab pasal insiden MH370. Nak muntah saya dengar. Poyo dia tahap dewa! Rasanya dewa poyo pun tak sepoyo Anwar... heh!

Mahfuz pun kutuk jugak... tumpang sekaki salahkan Kerajaan Malaysia. Kononnya cara kerajaan handle insiden MH370 tu mengelirukan. Keliru ke? Atau Mahfuz dan orang-orang yang otaknya sama standard dengan Mahfuz saja yang keliru? Saya tak keliru pun...

Sikap dan kenyataan depa tu sangat berbeza dengan pendirian jujur Ust Haron Din. Mungkin Ust Haron Din memiliki akhlak dan pendirian yang jauh lebih matang, rasional dan bernas berbanding Anwar Berahim...

Malah saya yakin, Ust Haron Din bukan saya memiliki otak, malah beliau juga menggunakan akal yang dikurniakan Allah SWT dengan baik. Tidak seperti Mahfuz Omar, saya juga yakin Ust Haron Din tahu nak eja "LUNCH"!

Tak payah cakap banyak... kenyataan Ust Haron Din tu dah cukup memberi tamparan hebat kat Mahfuz dan Anwar Berahim.. orang macam tu pun depa lantik jadi Naib Presiden dan digelar "Pemimpin Anugerah Tuhan"? Heh!

2 comments:

Anonymous said...

ANWAR IBRAHIM JANGAN NAK MENGARUT, DIA TAK ADA APA APA KEPAKARAN PUN, JAUH SEKALI MENGENAI PENERBANGAN DAN TEKNOLOGI PENERBANAGAN. BANG NON JANGAN NAK TUNJUK PANDAI. SEMUA ORANG DAH TAHU PUTAR BELIT BANG NON.

Anonymous said...

Kimaklah lu sheikh anu war al juburi, penyondol lubang taik.. memalukan parlimen malaysia dgn adanya ketua pembangkang sebagai peliwat tegar ini.. jam omega sendiri hilang pun tak boleh nak jawap .. you ulang, i saman !!

Pada rakan rakan di Kajang, jgn lupa kibarkan ' bendera underware XXL berwarna putih ' di depan hidung al juburi dan penyokong penyokongnya sama seperti kepada penyokong mustapha ali al buriti

Bila Kak Su Bersuara... Heh!