Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, March 2, 2014

NAMA JAMBATAN KEDUA PENANG BUAT CINA DAP NAK BUNUH DIRI..???

Naaaaahhhh haiiiii..! Meroyan la segelintir puak-puak DAP yang berniat nak me"republik"kan Pulau Pinang bila jambatan kedua yang menghubungkan tanah besar semenanjung tu dengan Pulau Mutiara tu dinamakan JAMBATAN SULTAN ABDUL HALIM MUA'AZAM SHAH..!

Sebelum ni diorang marah, bantah dan mula meroyan sakan bila ada NGO cadangkan namakan jambatan kedua tu sempena nama Sultan Kedah... macam-macam depa kutuk dan kata.. tak relevan la.. itu la.. ini la... macam tak sedar diri tanah Pulau Pinang tu hak siapa pulakkk..

Cuba tengok kat bawah ni apa yang depa kata...







Saya nak tanya...kalau kita pajak rantai emas kat kedai pajak... adakah rantai emas tu hak milik mutlak kedai pajak tu selagi kita ikut perjanjian dalam surat gadai? Kalau kita bayar bunga cukup, rantai emas tu jadi milik kedai pajak tu ke?

Budak-budak ni tak tahu ke Pulau Pinang tu dipajak dan Kerajaan Pulau Pinang bayar RM10,000 setahun pada Sultan Kedah selagi ada kelihatan "bulan dan matahari"..? Saya tunggu time subuh masa bulan tak muncul dan matahari belum terbit je.. time tu kita mohon Kedah ambil balik..heh!

5 comments:

abraz966 said...

great britain telah serah hong kong pada china,bila lagi pulau pinang hendak serah pada kedah,najib ambil tindakan segera,jangan longlai je aku tengok.

Anonymous said...

Org melayu ni susah jiwa mereka terlalu lembut sikap tak sampai hati menjadi bangsa lain ambil kesempatan.

Anonymous said...

Suka hati kamilah yang masih berdarah Melayu nak bubuh nama Agong sekarang.

Kalau tak suka jangan guna Jambatan ni. Banyak lagi pilihan.

Jenis mulut longkang.

usin said...

rampas balik penang masa malam bulan gelap. matahari takde, bulanpun tak nampak. halau guan eng balik negeri.

Anonymous said...

Jembatan tu cukup simbolik dengan program kerajaan Kedah " Mencari Kedah Lama"....harap program Mencari Kedah Lama jadi kenyataan

Bila Kak Su Bersuara... Heh!