Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Wednesday, March 12, 2014

#MH370: KURANG AJAR PUNYA MEDIA AUSTRALIA "A CURRENT AFFAIR"..!!!

Ni yang saya menyampah dengan media asing ni. Tengah semua orang sebok cuba selesaikan insiden MH307, depa buat hal. Tengah orang sebok cari MH370, depa cari pulak kesalahan co-pilot, Fariq Ab Hamid..!

Betul-betul menaikkan darah orang laaa..! Tak faham sensitiviti keadaan ke? Lantak la nak buat liputan pasal MH370 sekali pun, tapi cuba la bermoral sikit. Jaga la perasaan keluarga penumpang dan krew MH370... ingat best sangat ke "exclusiveness" story bodoh tu?

Begini ceritanya...Ada program TV di Australia tu.. "A Current Affair" namanya..


Depa interview sorang minah salleh ni. Saya malas sebut namanya. Kononnya Fariq ni bawak minah salleh aussie ni masuk kokpit kapal terbang dan melepak kat situ dari Phuket ke KL. Paling teruk, minah tu kata Fariq hisap rokok dalam kokpit tu...

Eiiii..!!! Apa ke halnya media Australia tu cerita semua tu? Kalau cerita semua tu kat public maka pesawat MH370 akan muncul tiba-tiba? Cerita semua tu kat satu dunia akan selesaikan masalah MH370 tu ke? 

Apa punya etika la "A Current Affair" ni pakai?!!! Kurang ajar sangat ke? Itu pun tak reti pikir?

Saya nak tanya, program TV kat Australia tu tahu tak kesan dari apa yang depa siarkan? Atau memang "A Current Affairs" tu sengaja cari pasal? Kenapa nak buruk-burukkan Fariq time macam ni? Nak kena lempang laju-laju?

Tak payah cerita banyak la... start hari ni, jangan benarkan mana-mana wartawan "A Current Affair" dari Australia tu cover apa-apa cerita pasal MH370 tu. Pihak berkuasa Australia patut ambil tindakan tegas pada program TV tu serta merta atas alasan tak jaga sensitiviti isu..! Immediately!!!

Dalam masa yang sama, "A Current Affair" dan minah salleh Aussie tu perlu mintak maaf secara terbuka pada keluarga Fariq atas cerita bodoh depa tu. Kalau tidak, tak payah jejak kaki lagi ke Malaysia ni... kurang ajar betul!

Mujur la MAS bijak tangani isu bodoh yang tiba-tiba muncul ni. Jawapan pun consider okay, tak mengarut....thumbs up!
Malaysia Airlines has become aware of the allegations being made against First Officer, Fariq Ab Hamid which we take very seriously. We are shocked by these allegations.

We have not been able to confirm the validity of the pictures and videos of the alleged incident. As you are aware, we are in the midst of a crisis, and we do not want our attention to be diverted.
We also urge the media and general public to respect the privacy of the families of our colleagues and passengers. It has been a difficult time for them.

The welfare of both the crew and passenger’s families remain our focus. At the same time, the security and safety of our passengers is of the utmost importance to us. -MAS

4 comments:

Anonymous said...

Inilah kebabasan media. Walaupun co pilot tu budak PAS tapi mereka jenis tak kisah...

Anonymous said...

sah PAS akan buat modal politaik kat kajang by election

Anonymous said...

http://www.themalaysianinsider.com/rencana/article/mh370-mana-hilangnya-negara-negara-oic-edwin-michael

Anonymous said...

tak dapat nak komen gambar disiar tidak dengan sepenohnya.maaf ya!.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!