Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Sunday, March 9, 2014

#MH370: INI CARA PAKATAN HARAM LAYAN SENSITIVITI ORANG CINA? @MukhrizMahathir @SabrinaAzizan

Sebagaimana maklum, penumpang pesawat MH370 majoritinya adalah berbangsa Cina. Maklumlah, pesawat tu nak ke Beijing. Saya yakin, ada di kalangan warga China tu yang punya saudara mara di Malaysia...

Tapi nampaknya para pemimpin Pakatan Haram ni macam tak sensitif dengan musibah yang berlaku. Selamba saja depa memperolok dan mempersenda insiden MH370. Kononnya dia nak bergurau... tapi gurauannya tu tak lawak, dan menyakitkan hati ramai pihak, khususnya orang Cina di Malaysia...

Orang semua tengah kelam kabut cuba cari pesawat dan cari maklumat insiden, dia boleh buat lawak bodoh. Sedang dunia sedang beri perhatian dan simpati apa yang berlaku pada tragedi MH370, dia boleh bergurau macam tu? Memang takde hati perut ke pemimpin Pakatan Haram ni?

Cuba tengok kat bawah ni... macam ni ke "pemimpin" Pakatan Haram?





Agak-agak la nak buat lawak... kan dah kena sembur kat Twitter! Ingat la sikit... PRK DUN Kajang tu majoriti pengundinya berbangsa Cina. Sekarang Nizar cari pasal pulak dengan orang Cina?

Nak buat lawak, buat la lawak isu lain. Nak sangat jadi pak lawak, masuk je Maharaja Lawak Mega tu... buat team dengan Mahfuz Omar ke... dengan Sam Ketot ke... Tak payah jadi orang politik... aman sikit Malaysia ni dari jadi mangsa orang politik macam Nizar ni...kan?

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!