Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Monday, March 3, 2014

DUIT PUNYA PASAL, RASULULLAH & AL-QURAN SANGGUP DINIAGAKAN... ASTAGHFIRULLAHIL'AZIM...


Astaghfirullahil'azim... saya tak tahu nak kata macamana. Cuba tengok iklan kat atas tu. Saya tak kisah la nak bisnes umrah ke..ziarah ke.. haji ke.. badal haji ke.. melancong sampai ke bulan ke matahari ke...

Tapi...saya sebenarnya dah muak dengan cara macam kat atas tu. Betul ke air zam-zam tu dah dibaca Al-Quran sampai khatam 600,000 kali? Betul ke air zam-zam tu merupakan air curahan bekas tapak kaki dan rambut Rasulullah SAW?

Confirm? Betul ke bekas tu merupakan bekas tapak kaki Rasulullah? Rambut Rasulullah? Mana pengusaha travel & tours tu dapat? Depa korek kubur Rasulullah? Depa dapat dari muzium Islam dan digunakan untuk tujuan kormesil? Siap boleh curah air pada artifak sejarah tu? Impossible..!
 
Melihat dari sudut alamat website tu tertulis ".com.sg" dan saya jangka syarikat ni bukan di Malaysia. Mungkin syarikat ni berpangkalan di Singapura....



Saya mohon...kalau nak lariskan perniagaan sekalipun, buatlah cara yang betul. Janganlah sampai Rasulullah dan Al-Quran diniagakan sebegitu rupa. Cukuplah PAS saja yang niagakan "Islam" untuk kepentingan politik depa.. kita umat Islam jangan buat begitu bro...

2 comments:

Anonymous said...

Ambo tahu ini dari Singapura. Dah lama ustaz yang satu masa dulu amat popular dah macam lari alignment. Kat Malaysia pun ada jugak tapi pihak berkuasa di sini amat tegas.

Anonymous said...

Lebih baik baca quran sendiri. Bisnes apa ni ....menggalakkan org tak berusaha sendiri baca quran.

Bila Kak Su Bersuara... Heh!