Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Saturday, February 15, 2014

PAGI-PAGI DAH RM30,000.. NAK TOLONG RAKYAT BUAT APA?

Apa??? RM30,000..???!!! Tak abih-abih Kerajaan nak susahkan rakyat... Apa cerita ni sampai RM30,000 ni? Mana nak cari RM30,000 seketul..? Gaji pun dalam RM24,000 je setahun... nak kumpul RM30,000 macamana?

Ni yang saya pening dengan Najib ni... tengah orang marah dia pasal tarik subsidi, dia bagi pula RM30,000 kat rakyat berpendapatan rendah. Tak payah la bagi subsidi RM30,000 tu... kan orang dok tuduh BN ni zalim laa... firaun laa... jahat laaa... seleweng laaa... lagi mau tolong rakyat ke?

Cepat.. saya dengar bermula 1 April ni ramai yang dapat RM30,000. Tapi khas untuk golongan berpendapatan rendah la.. yang dah berpendapatan okay tu tak payah la ngada-ngada apply... bersyukur la dengan apa yang ada... bukan boleh bawak mati pun...kan?


Nak tahu apa cerita detail? Cuba baca kat sini...

2 comments:

usin said...

patutnya najib kena perhebat dan perbanyakkan lagi subsidi-subsidi jangka panjang seperti ini. bukan apa, jika bn kalah masa pru14 nanti, beban ini akan ditanggung pulak oleh kerajaan baru yg memerintah. barulah najib boleh berpuashati dapat menyusahkan pm baru kelak. "padan muka ko, nak sangat jadi pm".

Anonymous said...

mcm tau2 nak kalah je.....haha

Bila Kak Su Bersuara... Heh!