Iklan Berbayar

Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Portal Berita Kedah

Tuesday, February 4, 2014

NI KE "POLITIK BARU ALA-PUDIN DOLAH"..??? ALAHAIIII...

Saya dah lama tak suka dengan ideologi mamat ni. Sejak dia jadi Timbalan Menteri dulu lagi saya dah tak suka statement dia. Bukan sebab dia suka keluar statement menongkah arus, tapi statement dia tu memang betul-betul bodoh!

Kononnya dia bawak "politik baru". Politik baru apa kalau apa yang keluar dari mulut dia tu semuanya tahap "longkang" semata-mata? Poyo je lebih... kadang-kadang, nak je bagi kat dia borang keahlian PKR... tapi dia faham ke kalau kita bagi borang tu kat dia?

Dia cakap BN pernah buat kes macam PKR buat kat DUN Kajang tu? Tahun 1997, kan? Masa tu peliwat tu pun dok jadi Timbalan Perdana Menteri yang salah guna kuasa lagi... Tu zaman Anwar Berahim la tuuuu...!



Sekarang ni Anwar buat lagi kat Kajang! Bezanya, dulu dia dalam BN dan sekarang dia jadi kepala kong PKR..! Orang yang sama, cuma dalam parti yang berbeza.. orang macam Anwar Berahim saja yang sanggup buat macam tu...!

Kalau betul pun BN pernah buat, perkara tu tak elok dan patut dijadikan sempadan. Yang PKR nak ikut buat perkara tak elok tu apahal? Lepas tu pulak di Pudin Dolah ni bela pulak tindakan pembangkang tu...kalau hujah dia tu bernas takpa la... ni hujah bodohhhh..!

Itu ke cara pemikiran "politik baru"? Politik baru jadikan "perkara lama yang tak wajar" sebagai alasan menghalalkan tindakan "perkara yang berlaku sekarang"? Contohi perkara yang tak elok dalam sejarah politik? Macam tu ke sifat "politik baru", Pudin?

Setahu saya, "politik baru" ni fresh dengan idea yang segar dan inovatif. Tapi "politik baru ala-Pudin" ni jadikan "sejarah tak elok" sebagai contoh ikutan? Weiiii... politik baru apa ke jadahnya macam ni Pudin weiiii...???

Pudin... hang rujuk la pada Islam. Tak kira la lama ke baru ke, dah pernah jadi atau belum, patutnya rujuk la pada Islam. Islam kata orang yang suka membazir tu saudara syaitan. Awat? "Politik baru Pudin" tu suka bersaudara dengan setan ke? Agak-agak la weiiii...

P/s: Macamana la dia ni boleh jadi Timbalan Ketua Bahagian? Datuk Shakar takleh buat apa-apa ke kat mamat meroyan tak kenal "politik baru" ni?

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!