Himpunan Anak-Anak Kedah!

Himpunan Anak-Anak Kedah!
Sapa Rasa Dia Anak Kedah, Sila LIKE Page Ni... Tengkiu!

Saturday, February 15, 2014

MAZNIRA JALUBI, GADIS DIFITNAH MURTAD MANGSA "GAME" RED BEAN ARMY?

Gara-gara memuatnaik gambar yang boleh menimbulkan salah faham, seorang gadis bernama Maznira Jalubi menjadi mangsa fitnah yang berat.

Segalanya bermula apabila seseorang mengirim surat dinamakan ‘Surat Khas Kepada Allah’ di laman blog ipeliks.blogspot.com lalu meminta ia disiarkan.

Surat tersebut berbunyi:
Salam perkenalan kepada semua pembaca. Nama saya Maznirah Jalubi. Inilah luahan hatiku.Kepada siapa lagi aku nak meluah? Kepada siapa lagi aku nak ceritakan segala bebananku? Kepada siapa lagi memandangkan Allah yang diagungkan oleh manusia sebenarnya tidak wujud.
(Nota: isi kandungan selebihnya tidak disiarkan kerana ia cukup menghina agama Islam)


Admin ipeliks.blogspot.com turut menyertakan salinan print screen bagi membuktikan emel berkenaan diterima daripada seseorang yang mengaku dirinya Maznira Jalubi.Pos ini mendatangkan kemarahan penganut Islam di laman siber dan turut disebarkan ke blog lain.

Fullscreen capture 2142014 40731 PM

Bagaimanapun berdasarkan pos terkini di ipeliks.blogspot.com, pemilik nama Maznira Jalubi mendakwa dirinya difitnah.

Berikut adalah petikan status Facebook Maznira yang menjadi mangsa pihak tidak bertanggung jawab.

Pada masa sama, dia menjelaskan gambar di hadapan tokong yang diambilnya itu tidak membawa maksud dia terpesong dari agama Islam dan mahu mengikut cara penganut agama lain beribadah.

2
1

Dipercayai, gambar Maznira ini dicuri oleh salah seorang rakan Facebooknya sendiri.

Munirah

Memang melampau betul pengarang surat ini. Sudahlah terang-terangan mengaku murtad, difitnah pula orang lain bagi melindungi identiti diri.

Apa pun, semoga penulis surat ini dan kita semua sentiasa mendapat hidayah Allah SWT agar hidup dan mati kita cuma dalam agama Islam yang syumul

No comments:

Bila Kak Su Bersuara... Heh!